Az ajtókeretek festése

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. július 26

Az ajtókeretek festésével az egész szoba új megjelenést kölcsönözhet. Akár beleolvad a meglévő belső dekorációba, akár kontrasztos színt használ, hogy falai jobban kitűnjenek, az ajtókeretek felfrissítése egy festéssel mindig jó ötlet.



Tehát hogyan érheti el a tökéletes befejezést?



Hasznos, lépésről lépésre szóló útmutatót állítottunk össze, hogy eligazodjon.



Tartalom elrejt 1 1. lépés: Készítse elő az ajtókereteket két 2. lépés: Védje meg a padlót 3 3. lépés: Okosan válassza ki az ecsetet 4 4. lépés: Kezdje el festeni a keret külsejét 5 5. lépés: Fesse be a keret tetejét 6 6. lépés: Fesse be az ajtókeret oldalait 7 7. lépés: Tisztítsa meg 8 Kapcsolódó hozzászólások:

1. lépés: Készítse elő az ajtókereteket

Milliószor elmondtuk már a blogunkon, de az előkészítés a minden – függetlenül attól, hogy milyen felületet fest. Ha az ajtókeretekről van szó, dörzsölje le enyhén 240-es csiszolópapírral. Ez jó kulcsot ad a festéknek a tapadáshoz. Ha ezt megtette, használjon porszívó kefét, hogy eltávolítsa az esetlegesen visszamaradt porszemeket.

Tipp: különösen ügyeljen az ajtókeret tetejére, mert könnyen kihagyhatja ezt a területet, és a festés során a port az ecsettel együtt magával vonhatja.



Ügyeljen arra is, hogy távolítsa el az ajtókeret belsejében lévő fémlemezt, mivel ezek körülfestése bonyolult lehet.

2. lépés: Védje meg a padlót

Annak érdekében, hogy ne kerüljön festék a padlóra, használjon porlemezeket. Ha nincs porlemezed, használhatsz régi vastag függönyöket vagy akár régi tapétát is a padló védelmére.

Ragassza le a porlemezeket maszkolószalaggal, hogy elérje az ajtókeretek legalját.



3. lépés: Okosan válassza ki az ecsetet

Érdemes megjegyezni, hogy az ajtókeretek festéséhez egy hüvelykes vagy másfél hüvelykes ecsetet kell használnia. Bármi nagyobb, kevésbé lesz precíz a festménye. A nagyobb ecsetek több festéket is tartalmaznak, ami növeli annak valószínűségét, hogy a festék lefolyik a kereten.

4. lépés: Kezdje el festeni a keret külsejét

A keret első része, amelyet meg kell festenie, a külső szélek. Ennek az az oka, hogy ha utoljára festené őket, az ecset áthaladna az ajtókeret elülső részén, és zsíros peremet hagyna az archívum elején, amely a felesleges festékből áll. A két külső él festésével elkerülheti ezt a problémát.

Ezzel a tudással felfegyverkezve helyezzen körülbelül 5 ml festéket az ecsetre, és húzzon lefelé (körülbelül 15 cm-rel minden vonásnál) a keret tetejétől az aljáig. A tényleges festéksörtéknek csak a fele érintkezik az archívum külső felületével.

Ahogy fentebb említettük, valószínűleg lesz némi festék az ajtókeret elején. Törölje le a felesleget egy régi ruhával.

5. lépés: Fesse be a keret tetejét

A következő lépés az ajtókeret tetejének festése az alábbi ábra szerint.

Kívülről befelé dolgozva vigyen fel körülbelül egy centiméternyi festéket az ecsetere, és vízszintes vonásokkal fesse le.

Ha a keret meglehetősen dekoratív, ügyeljen arra, hogy a festék ne rakódjon le. Ha minden alkalommal egy centiméternyi festéket helyezünk az ecsetre, ez segít megelőzni ezt.

6. lépés: Fesse be az ajtókeret oldalait

Az 5. lépésben leírt technikákat követve most fesse le az ajtókeret oldalait.

7. lépés: Tisztítsa meg

Véleményünk szerint a legjobb festék az ajtókeretekhez a Johnstone vízbázisú szaténje, így ha erre járt, a tisztítás egyszerű folyamat. Egyszerűen húzza át az ecsetet egy kis víz alatt, és a festék könnyen szétválik.

Ha olajalapú szatént vagy fényes anyagot használt, előfordulhat, hogy a festéket lakkbenzinnel hígítania kell, mielőtt leöblítené.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: