Hogyan kell festeni egy kerti kerítést

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. február 20

Ha azon tűnődik, hogyan festse ki a kerti kerítést, akkor jó helyen jár. Több éves tapasztalattal rendelkezünk a festés és díszítés terén, és több kerítést festettünk, mint főtt vacsorát (szó szerint).



Ha a kerítés kezd kissé kopottnak tűnni az elemektől, vagy a festése kezd leválni, akkor itt az ideje egy új festésnek. Kövesse az alábbi hasznos lépéseinket, hogy a legjobb végeredményt kapja, amely valóban tovább tart, mint egy nyár!



Tartalom elrejt 1 1. lépés: Döntse el, hogyan fogja festeni a kerítést két 2. lépés: Válassza ki a megfelelő festéket 3 3. lépés: Készítse elő a kerítést 4 4. lépés: Válassza ki a számára legmegfelelőbb napot 5 5. lépés: Ideje elkezdeni a festést 5.1 Ha ecsetet/hengert használ 5.2 Ha festékszórót használ 6 6. lépés: Ne felejtsen el kitakarítani! 7 Összegzés 7.1 Kapcsolódó hozzászólások:

1. lépés: Döntse el, hogyan fogja festeni a kerítést

Most, hogy megvásárolta a megfelelő festéket, el kell döntenie, hogyan fogja lefesteni a kerítést. Sok lehetőség kínálkozik, ha erről van szó, többek között:



  • Ecset használatával
  • Henger segítségével
  • Hagyományos festékszóró kiválasztása
  • Airless festékszóró kiválasztása (ezek drágák!)

Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai. Például egy ecset valószínűleg a legjobban néz ki, de ez azt jelenti, hogy sok időt és energiát kell rá fordítania. A görgő felgyorsítja a folyamatot, így ez jó választás lehet. Ha nagy a kerítése, érdemes lehet egy megfelelőt választani festékszóró .

jelentősége 3:33

2. lépés: Válassza ki a megfelelő festéket

Kiválasztva a legjobb kerítésfesték mert a munka az egyik legfontosabb döntés, amit meghozhat, ha olyan festési munkáról van szó, amely jól néz ki és hosszú ideig tart.



A négy legfontosabb dolog, amit itt figyelembe kell venni:

mit jelent <333
  1. Mennyire tartós a festék?
  2. Mennyire egyszerű a festék felvitele?
  3. Milyen színekben kapható a festék?
  4. Alkalmas-e a festék az általam választott felhordási módhoz?

3. lépés: Készítse elő a kerítést

Ez az a lépés, amely minimalizálja vagy maximalizálja a festék tartósságát. Ha nem készül fel megfelelően, számítson rá, hogy a közeljövőben újrafesti a kerítést, mert egyszerűen nem fog kitartani.

Ezt szem előtt tartva néhány alapvető lépést megtehet annak érdekében, hogy a festék akár 6 évig is kitartson, többek között:



  • Drótkefével távolítson el minden szennyeződést, törmeléket, mohát vagy gombásodást
  • Törött részek javítása vagy cseréje
  • A kerítés felületének tisztítása szappannal és vízzel
  • A festék felhordása előtt hagyja alaposan megszáradni

4. lépés: Válassza ki a számára legmegfelelőbb napot

Ha a kerítés készen áll a festésre, meg kell győződnie arról, hogy jó nap van rá. A hideg, nedves körülmények közötti festék felhordása a katasztrófa receptje, ezért törekedjen arra, hogy a kerítést szép időben fesse le.

5. lépés: Ideje elkezdeni a festést

Ezen a ponton minden összeállt, és készen áll a kerítés festésére.

mit jelent a 888 lelkileg

Ha ecsetet/hengert használ

  1. Kezdje a felső éllel, és fesse le a függőlegeseket
  2. Dolgozzon felülről lefelé, egy-egy panelt a fa erezetével kefélve
  3. Várja meg, amíg az első réteg megszárad (az utasításoknak megfelelően)
  4. Szükség esetén vigye fel a második réteget

Ha festékszórót használ

  1. Állítsa be a festékszórót a gyártó utasításai szerint
  2. Permetezzen a kerítés tetejére egy pajzzsal, hogy megakadályozza, hogy a festék a szomszédok kertjébe repüljön
  3. Permetezzen a kerítés alján
  4. Az első réteghez tartsa a festékszórót nagyjából 30 cm-re a kerítéstől, és egyenletes sebességgel fújja fentről lefelé és vissza.
  5. Körülbelül 30%-os átfedés az előző szórási mintával
  6. Várja meg, amíg az első réteg megszárad (az utasításoknak megfelelően)
  7. Ha egy második rétegre van szükség, ismételje meg a fentieket, de olyan szórási mintákat készítsen, amelyek egyik oldalról a másikra haladnak

6. lépés: Ne felejtsen el kitakarítani!

Határozottan a legunalmasabb rész, de ne felejtse el használat után azonnal megtisztítani az ecsetet vagy a festékszórót. Ha hagyja, hogy a festék hosszabb ideig maradjon, megnő annak az esélye, hogy soha nem lesz le róla a festék, és tönkreteheti a tökéletesen jó ecsetet.

Összegzés

A kerítés festése nem túl nehéz, ha követi a megfelelő technikákat. Bárki kipróbálhatja, és ez nagyon hasznos élmény lehet. Ha további barkácstippeket és trükköket szeretne megtudni, látogasson el a mi oldalunkra DIY útmutatók szakasz.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: