Hogyan festsünk új vakolatot

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. augusztus 18. 2021. július 20

A mai cikk a csupasz vakolat festéséről szól. Elmondom neked, milyen festékeket használj, hogyan használd őket, és közben felfedem a régi titkot, amit a nagy barkácsláncok nem akarnak tudni.



Az új vagy rossz vakolat festése valamiért hihetetlenül zavarba ejtő, bonyolult témává vált a barkácsolók számára, ezért ebben a cikkben a lehető legegyszerűbbre fogom tenni a dolgokat. Három részre osztom; az egyszerű rész (felület-előkészítés), majd a két bonyolultabb terület – a megfelelő festék kiválasztása és végül a megfelelő eszközök kiválasztása, figyelembe véve a projektet és a költségvetést, és legyen szó profi, félprofi vagy olcsóbb barkácseszközökről.



Tartalom elrejt 1 Vakolás után mennyi idővel lehet festeni? két Felület előkészítés 3 A festék kiválasztása 3.1 Szerződés matt 3.2 Kész ködkabát 4 Eszközök a munkához 4.1 Költségvetés vs minőség 5 Csupasz vakolat festése 6 Extra megjegyzések 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Vakolás után mennyi idővel lehet festeni?

Az, hogy a vakolás után mennyi idővel lehet festeni, függ az otthoni vakolás típusától, valamint a környezeti feltételektől. Hagyja legalább 4 hétig, ha nem tovább, mivel a vakolatnak csontszáraznak kell lennie a festés előtt.



11:01 jelentése

Felület előkészítés

Mit értünk felület előkészítés alatt? Nos, itt két szempontot kell kiemelni. Az első az, hogy a vakolatnak teljesen csontszáraznak kell lennie, mielőtt elkezdi a festést. És nagyon egyszerű eldönteni, hogy a vakolat száraz-e. Ha még mindig szárad, nyilvánvaló nedves foltokat fog látni. A második dolog, amit most meg kell tenni, az az idő, hogy festés előtt el kell távolítani a felületen lévő apró hibákat.

Ilyenek lehetnek például a kisebb simítónyomok, amelyeket egy kis EasiFill töltőanyaggal meg lehet tölteni, és gyorsan elsimíthatók körülbelül 180-as csiszolópapírral. A 180-at javaslom, mert szerintem a 120 még mindig kicsit durva, mert megkarcolhatja a falat. Tudom, hogy ez fájdalmas, de így lehet igazán professzionális festményt elérni.



A festék kiválasztása

Tehát a vakolat megszáradt, a felület előkészítve, és most egy-két réteg festékkel alapoznunk kell vagy le kell zárni a vakolatot. De miért kell a vakolatot lezárni és milyen festéket használjunk?

Nos az a baj jelenleg, hogy a vakolat nagyon porózus állapotban van, így ha csak egy normál emulziót festünk arra a vakolatra, akkor a vakolat kiszívja a vizet az emulzióból, a festék túl gyorsan megszárad, majd azonnal vagy esetleg Később, amikor felvisz egy második vagy harmadik réteget, azt fogod látni, hogy az eredeti réteg elkezd leválni, mert az első rétegnek gyakorlatilag nincsenek gyökerei vagy kulcsa a vakolaton.

Tehát annyit kell tennie, hogy fel kell vizesíteni az emulziós réteget, és már csak vizesedik – ezért hívják ködbevonatnak, mert sokkal hígabbra fest, besüllyed a vakolatba, és közben megfelelően meg is tapad. ez egy igazán jó alapréteget ad a tetejére.



Néhány utolsó szempont: soha ne használjon olyan festéket, amelyen van egy szó vinil, vagy ami azt illeti, gyémánt matt vagy lapos matt ködbevonathoz.

Másodszor pedig, annak ellenére, amit az interneten tanult, soha ne essen a kísértésbe, hogy festés előtt PVA bevonatot vigyen fel a falra. Miért? Az emulzióban lévő vinil adalékkal vagy a PVA bevonattal mindössze annyit tesz, hogy bőrt hoz létre a fal felületén. Ez most hatalmas problémát fog okozni, ha valaha is meg kell javítania vagy csiszolnia kell a falat, és a legrosszabb esetben azt tapasztalhatja, hogy a bőr elkezd leválni.

Szerződés matt

Ezért hajlamos vagyok olyan matt emulziókat használni, mint az Armstead, mert jó minőségűek és olcsók, és egy 10 literes kád általában kevesebb, mint 25 fontba kerül.

De egy figyelmeztetés – ne feltételezze, hogy minden összehúzódó emulzió hígítható. Például a Valspar kontrakciós emulzió kifejezetten azt írja a bádog hátoldalán, hogy nem hígítható, míg a Dulux és a Leyland kontraktus matt egyaránt közvetlenül hígítja, ha csupasz vakolatra fest.

Tehát ez egy kicsit aknamező lehet, és azt tanácsolom, hogy figyelmesen olvassa el a kádak hátoldalát, mielőtt megvásárolná a szerződéses matt emulziót.

Ami azt a százalékot illeti, amennyire hígíthatja a festéket – erre nem kap határozott választ, mert a vélemények nagyon eltérőek. Armstead szerint legfeljebb 20 százalék víz, Leyland szerint egy rész víz kilenc rész festékhez vagy 11%, a Dulux pedig legfeljebb 10%.

Én személy szerint ennél sokkal magasabbra megyek, egészen az 50/50 arányig, de ez csak az én tapasztalatom, miután sok ködös bevonatot készítettem, és soha nem tapasztaltam annyit, mint hámlás vagy repedés a festékben, de bátor ember kell, hogy szembeszálljon vele. gyártói irányelveket, ezért azt javaslom, hogy az édes pont valahol 15 és 30 százalék között legyen.

Kész ködkabát

Tehát ez a saját ködkabát elkészítése, de mi történik, ha egyszerűen nem lehet zavarni? Nos, szerencsére vannak olyan speciális termékek a piacon, amelyeket a legtöbb vaskereskedésben 20 fontért beszerezhet egy 10 literes kádért. Ezeket a festékeket láthatóan nem kell felvizezni, és a csupasz vakolatra is felvihetők.

Hogy brutálisan őszinte legyek, szerintem túl vastagnak tűnik ahhoz, hogy közvetlenül a vakolatra festsem, és nem nagyon bízom benne. Arról nem is beszélve, hogy ez ugyanaz az ár, mint a szerződéses matt, amely nyilvánvalóan sokkal tovább fog menni, ha felvizezzük.

Eszközök a munkához

Maszkoló szemüveg mindig jó ötlet csiszoláskor, és én is javaslok egy jót csiszolóblokk hogy menjen a 180-as csiszolópapír a cikkben korábban említettük.

Átmentünk a festéken, de a 15 literes festékszóró a készlet kötelező darabja, ha nagy mennyiségű festéket kever. A hengerekkel való munkavégzéshez pedig nagyobb fényszóróra lesz szüksége. Azt is javaslom, hogy keress egy szörnyet 15 hüvelykes görgő . 2-4 láb hosszabbító oszlop ez is jó befektetés. Jelentősen megnöveli az elérést, ami azt jelenti, hogy nagyobb területeket is gyorsabban lefedhet. Az olyan rendetlen munkákhoz pedig, mint a ködbevonat, nagyszerű, mert megakadályozza a festék fröccsenését.

Sokkal kevesebbet használtam egy 4-8 láb hosszú oszlopot, de a magas belmagasságú szobákhoz és a házon kívüli festéshez ez is bejönne.

Szükséged lesz még a keverőlapát és fúrócsavart a festék elvékonyításához. A kanyarokban való bejutáshoz érdemes lehet a mini henger és hüvely, a mini fényező és néhány nagy ecset. Azt tanácsolom, hogy inkább egy Purdy jumbo mini hengert válassz, mint egy normál mini hengert.

A padló védelmére műanyag fóliát is beszerezhet, több porlemezt, köztük egy nagy teherbírású lapot is, amely több mint elegendő lenne a festék átjutásának megakadályozására. A műanyag fólia jó munkát végez a gerendák védelmében.

Költségvetés vs minőség

Néhány igazán fontos vásárlási tanács – őszintén szólva nem lehet összehasonlítani a pénztárcabarát és a drága készlet darabjait. Vegyük például a görgőket. A minőség és a keretek tekercsének különbsége nyilvánvaló, és a tipikus barkácsáruházban vásárolt hengerhüvely átmérője keskenyebb lesz, ezért kevesebb festéket hord, és kevesebb fedést biztosít.

Ha nem talál megfelelő felszerelést az interneten, keresse fel a helyi lakberendező központot – legyen az a Brewers, a Dulux vagy a Johnston’s, és nézze meg, mit kínálnak. Ne ijedjen meg – nem csak kereskedésre valók.

Hatalmasan fogadják a nyilvánosságot, és sokkal jobb minőségű tanácsokat kap, mint a tipikus nemzeti barkácslánctól, és jobb minőségű terméket kap, mert professzionális kereskedőket szolgálnak ki.

Most már tisztában vagyok vele, hogy ez egy kicsit arrogáns pillantásnak tűnhet az okos eszközeimmel és miegymásokkal, szóval nézd meg magad az ilyen helyeken kínált alternatívákat. Ne feledje, hogy az ilyen eszközök tartósak, és sokkal könnyebbé teszik a festést.

Csupasz vakolat festése

Én nem használnék ehhez sima hengert – ehelyett egy féldurva henger használatát javaslom a nagy nedvszívó képessége és átviteli sebessége miatt, amely ideális párás bevonathoz.

Ha megvan a henger, gyorsan keverje össze az Armstead kontraktus matt emulzióval, majd öntsön 4 litert a festékszóróba, amelyet felvizezve tökéletes mennyiség lesz a mennyezet és a négy fal megfestésére.

Mellékes megjegyzés: észreveheti, hogy a víztelenített festék konzisztenciája nagyjából megegyezik a csupasz vakolatfestékével, amit nem kell felvizezni, ezért az előre elkészített cuccok helyett a szerződéses mattot javaslom.

A 15 literes űrtartalmú festékszóró hatalmas előnye, hogy lehetővé teszi nagy mennyiségű festék keverését. Ha 1 liternél kevesebb űrtartalmú görgős tálcát használ, a festéket egy nagyobb vödörbe kell keverni, és folyamatosan a tálcába kell önteni.

Tehát a 4 liter festékbe eleinte alig több mint egy liter vizet öntünk és keverjük össze a lapátos keverővel. Vegye elő a hengert, és vegyen fel egy kis festéket. Előfordulhat, hogy bár meglehetősen vizes állagú az üregben, amikor elkezdi a falra hengerelni, nem biztos, hogy elégedett az állaggal, mert túl vastag lehet az Ön ízlésének. Ha ez a helyzet, tegyünk még fél litert a keverékbe, és ez elég lesz.

A ködbevonat felhordása valóban zűrzavaros munka, de észre fogja venni, hogy valójában milyen kevés festék esik a padlóra, miközben felhordja, ami azt bizonyítja, hogy a nagy nedvszívó képességű, nagy áteresztőképességű hengerhüvelyek valójában milyen jók. vannak. És ez különösen figyelemre méltó, ha arra gondol, hogy mennyire felvizezte volna a festéket.

Extra megjegyzések

A cikk befejezése után úgy döntöttem, hogy tesztelek a vakolatspecifikus festékkel, hogy megnézzem, milyen eredményeket érhetek el. El kell ismerni, hogy a fedés kiváló – átlátszatlanabb, mint az erősen felvizezett ködbevonat, de a szobában pásztázva elgondolkodtam, vajon valóban fontos-e ez a megnövekedett átlátszatlanság, mivel egy percen belül két réteg nagy átlátszatlanságú lapos bevonattal fedném le. matt.

A csupasz vakolatfestékből is két litert használtam egy falra, míg négy falra és mennyezetre négy litert használtam a szerződéses matttal. Tehát nyilvánvaló, hogy a kontrasztos matt emulzió, ha felvizezi, sokkal tovább megy, és arra kérem a benned lévő belső barkácsgurut, hogy egyszerűen vegyél magadnak egy keverőlapátot, és önts le egy jó kontraktus matt emulziót ahelyett, hogy csupasz vakolat vásárlására mennél. festék.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: