Kérdések és válaszok: Láblécfesték

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. június 8. 2021. június 8

A szegélylécekhez való festék vásárlása önmagában egy kis pazarlásnak tűnhet.



Miért nem festi le ugyanazzal a festékkel, amit a falaihoz vásárolt, igaz? Nos, ez elég rossz ötlet lenne. Az ehhez hasonló kérdések inspiráltak bennünket, hogy útmutatót írjunk a szegélylécfestékről, amit az átlagos barkácsolók gyakran figyelmen kívül hagynak.



Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány gyakran feltett kérdést a szegélylécfestéssel kapcsolatban, valamint néhány konkrét kérdést, amelyet olvasóink tettek fel, és válaszoltunk rájuk.



Tartalom elrejt 1 Át lehet festeni a szegélyléceket? két Milyen festéket használsz szegélylécekhez? 3 Milyen előkészületeket kell tenni a szegélylécek festése előtt? 4 Használhatom ugyanazt a festéket, mint a belső falamon, a szegélyléceimnél is? 5 Ügyfelem olyan színű szegélyléceket szeretne, mint a falai, de én emulziós festéket használok a falakra. Mit használhatok a faanyagon lévő színes emulzió tetejére, hogy megvédjem a sérülésektől? Általában olajalapú festékkel festeném a fát, de ő nem akarja ezt. 6 Le lehet festeni a szegélyléceket szőnyegekkel a szőnyeg szélének ragasztása nélkül? 7 Azt tervezem, hogy permetezőt (és természetesen pajzsot) használok a szegélylécek szórására. Mi a legalkalmasabb festék ehhez a munkához? 8 Egy szegélylécre festek, amelyen fekete emulzió van, ami elkezdett leválni. Mi a legjobb módszer az eltávolítására? 9 Melyek a legnépszerűbb alapozók, alapozók, szaténfa és fényezők, amelyeket a kereskedők használnak? 10 Ajánlanád a Crown gyorsan száradó szaténfáját szegélylécekhez? tizenegy Melyik pormentes csiszoló alkalmas szegélylécek előkészítésére? 12 Soha nem próbáltam szegélyléceket szórni – van valami tanácsa? 13 A Toupret Redlite jó töltőanyag szegélylécekhez, vagy megnehezíti a festést? 14 Kapcsolódó hozzászólások:

Át lehet festeni a szegélyléceket?

Igen, átfestheti a szegélyléceket. Ha korábban soha nem festett szegélyléccel rendelkezik, javasoljuk, hogy a fedőréteg felhordása előtt használjon megfelelő fára alapozót.

Milyen festéket használsz szegélylécekhez?

Mivel a szegélyléceket alapvetően arra használják, hogy megvédjék a falakat a sérülésektől. Ennek alapján tartós festéket kell használnia rájuk. Bármiről szaténfa magasra fényes tökéletes lesz szegélylécekhez.



Milyen előkészületeket kell tenni a szegélylécek festése előtt?

Az előkészítés nagyban függ a szegélylécek állapotától. A vadonatúj szegélyléceket a fedőréteg felhordása előtt alapozhatjuk. A már festett szegélyléceket meg kell tisztítani és enyhén csiszolni kell a festék felhordása előtt.

Használhatom ugyanazt a festéket, mint a belső falamon, a szegélyléceimnél is?

Nem javasoljuk falfesték használatát szegélyléceken. Ennek az az oka, hogy a falfesték jellemzően hajlamosabb a karcolásokra és karcolásokra, és nem bírja az alkalmi, alapos tisztítást. A legjobb, ha ragaszkodunk a szaténfához vagy a fényeshez.

Ügyfelem olyan színű szegélyléceket szeretne, mint a falai, de én emulziós festéket használok a falakra. Mit használhatok a faanyagon lévő színes emulzió tetejére, hogy megvédjem a sérülésektől? Általában olajalapú festékkel festeném a fát, de ő nem akarja ezt.

A fafestékeket ugyanolyan színűre kell színezni, hogy ne aggódjak az emulzió használata miatt a szegélyléceken. Ha nem akarnak olaj alapú, akkor a Dulux vízbázisú, bár nem ez a legjobb termékük.



Vannak jobb vízbázisú márkák, és a legtöbb (nem mindegyik) képes Dulux színre színezni. A Teknost és a Tikkurilát használom, de ha erre gyorsan szüksége van, eltarthat egy kis időig, amíg létrehoz egy Tikki-fiókot, vagy keres egy független beszállítót, aki esetleg rendelkezik valamelyikkel. Szerintem a Johnstone's jó választás lehet, mivel azt mondják, hogy bármilyen színnel keverhetők.

Le lehet festeni a szegélyléceket szőnyegekkel a szőnyeg szélének ragasztása nélkül?

Ragassza le a szőnyeget, mert úgy gondolom, hogy jobb lesz a végeredmény, de mindegyik a sajátja szerint. Nincs jó vagy rossz út, csak a saját utad.

Azt tervezem, hogy permetezőt (és természetesen pajzsot) használok a szegélylécek szórására. Mi a legalkalmasabb festék ehhez a munkához?

Én határozottan egy vízbázisú szaténfát választanék erre a munkára. Ha megengedheti magának, a Johnstone's Aqua aljszőrzetet választanám, majd a Johnstone's Aqua Guard-ot fedőlakkként. Az állaga elég jó a permetezéshez, bár lehet, hogy kissé hígítani kell.

Egy szegélylécre festek, amelyen fekete emulzió van, ami elkezdett leválni. Mi a legjobb módszer az eltávolítására?

Újra és újra láttam ezt a problémát, amikor az emberek emulziót használnak a szegélyléceken. Az én előnyben részesített technikám az lenne, ha lekaparok, amennyit csak lehet, majd lecsiszolom. Ezek után használjon valamit, például a Zinsser BIN-t, amely kiváló folteltávolítóként és alapozóként működik a fedőlakk számára.

Melyek a legnépszerűbb alapozók, alapozók, szaténfa és fényezők, amelyeket a kereskedők használnak?

Nemrég fejeztünk be egy felmérést 38 kereskedővel, akik pontosan ezt a kérdést tették fel. A válaszok összesítése után íme a legnépszerűbb választások:

Alapozó: Zinsser BIN

Aljszőrzet: Korona aljszőrzet (olaj alapú)

Szaténfa: Benjamin Moore Scuff-X

Fényesség: Bedec Aqua Advanced High Gloss

látom 10:10

Ajánlanád a Crown gyorsan száradó szaténfáját szegélylécekhez?

Néhányszor használtam és nagyon könnyű vele dolgozni. Szép felületet ad, bár hallottam más lakberendezőkről, akik nem szeretik a tartósságát.

Melyik pormentes csiszoló alkalmas szegélylécek előkészítésére?

Valójában azon vagyok, hogy döntsek egy új mellett. Az RTS 400 nagyszerű, de elegem van abból, hogy minden alkalommal át kell cserélnem a tápkábelt, amikor a Derosra cserélek. Valószínűleg meg fogom venni a Deos-t. Vagy az, vagy a Festool 150. Imádom az abranet csiszolóanyagokat, ezért a Deos felé hajlok, ha őszinte vagyok.

Soha nem próbáltam szegélyléceket szórni – van valami tanácsa?

Míg a szegélyléceken szívesebben használok ecsetet, ha festékszórót használok, akkor a HVLP használatát javaslom. Lassabb és könnyebben vezérelhető, mint egy levegő nélküli permetező, így egy kicsit pontosabb lehet, ami a legfontosabb a szegélylécek szórásakor.

A Toupret Redlite jó töltőanyag szegélylécekhez, vagy megnehezíti a festést?

Használtam és szeretem kisebb beltéri munkákhoz – kisebb falhibák, szegélylyukak a lábazaton stb. Gyorsan szárad, könnyen csiszolható, ha kell, és nem villog. Nagyobb javításra vagy külső munkára nem tartanám alkalmasnak, de szegélylécnek tökéletes.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: