Hajszálrepedések javítása a vakolatmennyezeten

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. október 12

Ha festeni szeretné a vakolat mennyezetét, de hajszálrepedéseket észlelt a felületen, fontos, hogy először javítsa meg őket.



Míg a mennyezet hajszálrepedéseit átlátszatlan, lapos matttal, például a Tikkurila Anti-Reflex 2-vel egyenesen átfesti, a repedések gyakorlatilag láthatatlanokká válhatnak, Ön azonban nyitva hagyja magát a nedvesség- vagy penészesedésekkel szemben, különösen, ha a hajszálrepedések olyan helyiségekben vannak, ahol túlzott nedvesség, például a konyhában vagy a fürdőszobában.



Továbbá, mivel a vakolat nagyon porózus aljzat, a nedvesség felszívódása a mennyezet meghajlásához vezethet.



Ezt szem előtt tartva, itt található útmutatónk a vakolatmennyezet hajszálrepedéseinek javításához.



Tartalom elrejt 1 Hogyan lehet kijavítani a hajszálrepedéseket a vakolat mennyezetén két Miért jelennek meg hajszálrepedések a vakolat mennyezetén? 2.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Hogyan lehet kijavítani a hajszálrepedéseket a vakolat mennyezetén

1. lépés: Gereblyézze ki az összes laza vakolatot a repedés körül egy töltőkés vagy csavarhúzó élével. Ez ad az új tölteléknek valami ragaszkodnivalót.

2. lépés: Nedvesítse meg azt a területet, ahol a hiba előfordult. Használhat tiszta vizet vagy hígított PVA-t. Ez még nagyobb tapadást biztosít az új töméshez.

3. lépés: Hagyja a területet alaposan megszáradni, majd vigye fel a vakolatot. A Gyproc Easi-fill a legtöbb lakberendező számára megfelelő. Egyszerűen kövesse a csomagon található utasításokat.



4. lépés: Miután a töltőanyag megszáradt (általában körülbelül egy óra), finom csiszolóanyaggal csiszolja le a területet sima felületre.

5. lépés: Fesd át a kiválasztottal mennyezeti festék .

Miért jelennek meg hajszálrepedések a vakolat mennyezetén?

Hajszálrepedések jelenhetnek meg a régi vakolat mennyezeteken, de gyakrabban találhatók meg az újonnan épített épületekben.

A teljesen kiszáradt vakolatban is megjelennek, mivel ebben az esetben a vakolat mérete csökken, és végül megreped. Ez általában akkor fordul elő, ha az időjárás szokatlanul meleg.

Ezenkívül a nem megfelelő kivitelezés a vakolat mennyezetének repedését is okozhatja. Ez általában akkor fordul elő, ha a gipszkarton nem volt megfelelően csavarozva a csapokhoz.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: