Tudsz fürdőkádat festeni?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 2

A szerény fürdőkád – egy hely, ahol lazíthatsz egy kis pihentető buborékkal és egy pohár borral… vagy az én esetemben egy hely, ahol megtisztíthatom a sáros futballcipőimet. De gondolt már arra, hogy a fürdőkád kezd elavultnak tűnni? Ha igen, akkor lehet, hogy új vásárlásán gondolkodott, amikor hirtelen eltalált – lefesthetem más színűre?!



Mivel úgy tűnik, hogy a festéktechnológia minden évben túlszárnyalja önmagát, manapság nehéz olyan felületet találni, amely ne lenne életképes egy festéknyalásra. De vajon ez az életképesség a fürdőkádakra is kiterjed? Erre vagyunk ma itt, hogy válaszoljunk.



Tartalom elrejt 1 Tudsz fürdőkádat festeni? két Miért ne festhetnél fürdőkádat? 3 Hogyan kell fürdőkádat festeni? 3.1 1. lépés: Készítse elő a területet 3.2 2. lépés: Alaposan tisztítsa meg 3.3 3. lépés: Csiszolja le 3.4 4. lépés: Mossa le 3.5 5. lépés: Maszkolószalag felhordása 3.6 6. lépés: Hengerelje fel a festéket 3.7 7. lépés: Szárítsa meg és vonja be újra 3.8 8. lépés: Hagyja, hogy a festék teljesen megkeményedjen 4 Utolsó szavak 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Tudsz fürdőkádat festeni?

Meglepő módon valóban lehet fürdőkádat festeni, de ez attól függ, hogy miből készült a fürdőkád. Ha öntöttvas vagy akril fürdőkád van, akkor teljesen rendben van, ha fested. De az igazat megvallva, a legjobb, ha új kádat vásárol, mivel a festék valószínűleg nem fog kitartani a fürdőkádat jellemző hőmérsékletváltozások miatt.



Miért ne festhetnél fürdőkádat?

Bár lehet fürdőkádat festeni, túl sokszor láttuk, hogy a festési rendszerek olyan mértékben meghibásodnak, hogy az ember elgondolkodik, miért is zavarta magát. Emiatt azt javasoljuk, hogy ne festse le, és egyszerűen vásároljon újat.

17:55

Íme néhány ok, amiért NE festse ki a fürdőkádat:



  1. Ahogy az várható volt, a fürdőkád felülete percek alatt rendkívül melegről hidegre változhat. Ahogy a felületek melegebbek és hidegebbek lesznek, kitágulnak és összehúzódnak. Tehát mi itt a probléma? Ahogy a felület egyre kisebb és nagyobb, a festékfólia természetesen ugyanezt teszi. A méret állandó változása megterheli a festékréteget, és végül megrepedhet.
  2. A fürdőkád nagy forgalmú terület, így a festék nagy igénybevételnek lesz kitéve. Ha nem szupererős festéket visz fel, a festék idővel egyszerűen lekopik. Lehet, hogy arra gondol, mi van, csak egy nagyon tartós festéket használok. Nos, ezzel az a probléma, hogy minél tartósabb egy festék, annál nagyobb lesz a fénye, és ez végül kimegy a divatból, és megsemmisíti a fürdőkád festésének célját.
  3. Sok szakértelemre van szükség a jó, tartós felület eléréséhez, így ha nem vagy profi festő, nagy eséllyel küzdeni fog a kívánt megjelenésért.
  4. A belső festékeket egyszerűen nem úgy tervezték, hogy olyan vízállóak legyenek, mint amennyire fürdőkádban használnák.
  5. Sok időbe telik, amíg a fürdőkádfesték teljesen megköt, így ezalatt nem fogja tudni használni.

Hogyan kell fürdőkádat festeni?

Ha még nem ijesztettük el Önt a legközelebbi Wickes-hez, hogy új fürdőkádat vásároljon, egy festési rendszert javasolunk, amely a lehető legjobb felületet és a legnagyobb tartósságot biztosítja.

Amire szüksége lesz:

  • 2 Fussy Blokes sima mini henger
  • Maszkolószalag
  • Poros lapok
  • BEDEC MSP szaténfa festék
  • Tisztítószerek
  • 120-as csiszolópapír

1. lépés: Készítse elő a területet

Annak elkerülése érdekében, hogy mindenhová festék kerüljön, készítse elő a festeni kívánt területet úgy, hogy porlemezeket (vagy régi függönyöket) helyez a padlóra. Ebben a szakaszban az ajtót és az ablakot is ki kell nyitnia. Míg a BEDEC MSP egy vízbázisú festék, és így csekély szaga van, mégis jó szellőzésre van szükség.



angyalok jelei körülöttem

2. lépés: Alaposan tisztítsa meg

A fürdők általában piszkosabb tárgyak lehetnek az otthonon belül, ezért ügyeljen arra, hogy alaposan tisztítsa meg a festeni kívánt területet. Ügyeljen arra, hogy az utolsó szennyeződéseket is eltávolítsa – ha szennyeződés marad utána, az befolyásolhatja a festék felülethez való tapadását.

3. lépés: Csiszolja le

120-as csiszolópapírral csiszolja le a fürdőkád felületét. Ezzel a felület sokkal könnyebben tapad a festékhez. Ezenkívül eltávolítja az utolsó szennyeződéseket is, amelyeket esetleg kihagyott a 2. lépés során.

4. lépés: Mossa le

Győződjön meg arról, hogy a felület teljesen pormentes, mint ismét, ez befolyásolja a festék tapadását a felülethez. Ezt szem előtt tartva mossa le meleg vízzel.

5. lépés: Maszkolószalag felhordása

Ha a fürdőkád teljesen megszáradt, jelölje ki maszkolószalaggal azt a területet, amelyet festeni fog. A maszkolószalag segít egyenes éleket adni, és biztosítja, hogy ne festsen olyan területet, amelyet nem akart.

6. lépés: Hengerelje fel a festéket

Kádat festő barkácsolóknak ajánljuk sima henger segítségével mint amilyeneket a Two Fussy Blokes gyárt. Ecset használatával Az akrilon nehéz lesz elkerülni az ecsetnyomokat, és kissé piszkossá teheti a felületet. Festékszórózás nagyszerű felületet hagyna, de időbe telik a tanulás, nem is beszélve arról, hogy meg kell küzdenie a festékkel mindenhova.

Tehát a festékkel megtöltött hengerrel dolgozzon „M” mintával, amíg a felületet teljesen be nem fedi. Fontos megjegyezni, hogy mindig ügyeljen arra, hogy ne hengereljen szárazon (festés nélkül hengereljen a hengeren), mert ez azt eredményezheti, hogy a henger felszívja a festéket a felületről.

7. lépés: Szárítsa meg és vonja be újra

Miután az első réteg megszáradt, vigye fel az utolsó fedőréteget.

10-10-10

8. lépés: Hagyja, hogy a festék teljesen megkeményedjen

A BEDEC MSP festékkel kapcsolatban meg kell jegyezni egy fontos figyelmeztetést, amely az, hogy körülbelül 30 napig tart a teljes kikeményedés. Ez idő alatt lényegében nem érintheti meg. Tehát ha van egy tartalék fürdőszobája, amelyet ez idő alatt használhat, akkor nyugodtan kifestheti. Ha nem, akkor egyszerűen nem praktikus megtenni.

Utolsó szavak

Remélhetőleg az útmutató elolvasása után rengeteg információval van felvértezve, és arra a következtetésre juthat, hogy érdemes-e lefesteni a fürdőkádat vagy sem. Szakmai véleményünk szerint a fent említett számos ok miatt elkerülnénk.

Természetesen, ha nem ijesztettük el, lefestheti fürdőkádját, de próbálja meg lépésről lépésre követni útmutatónkat, hogy a lehető legjobb esélyt nyújtsa a tartós és vonzó megjelenésre.

Sok szerencsét!

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: