Lehet Mattet selyemre festeni?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. október 10. 2021. augusztus 8

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés, hogy lehet-e mattítani selyemre vagy sem.



A selyemfesték azon festékek közé tartozik, amelyeket a barkácsolók anélkül vásárolnak meg, hogy ténylegesen tudnák, hogyan fog kinézni. A selyemfesték lágy fényű, és kevésbé hatékony, mint a matt az eltérések elfedésében, és amint az emberek ezt felismerik, gyakran matttal akarják átfesteni.



Ebben a cikkben az a célunk, hogy betekintést nyújtsunk abba, hogy lehet-e mattítani selyemre, hogyan kell ezt megtenni, és a szakmán belüli szakemberektől eltérő véleményeket is kínálunk.



Tartalom elrejt 1 Lehet Mattet selyemre festeni? két Hogyan festesz selymet matttal? 3 Melyik módszer a legjobb? 4 Professzionális lakberendezők véleménye 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Lehet Mattet selyemre festeni?

Ha nem elégedett a selyemfesték által elért felülettel, akkor teljesen lehetséges, hogy matt festékkel fesse át. Míg a módszerek kereskedőnként eltérőek, mindenki egyetért abban, hogy tökéletesen jó a selyemre festeni matt színnel.

Hogyan festesz selymet matttal?

Nincs határozott módszer a selyemre matt festésre, és valószínűleg minden professzionális lakberendezőnek megvan a maga kedvence.



1. módszer: Menj egyenesen rajta

Sok professzionális lakberendező, akit ismerünk, egyszerűen átmegy egy selyemfalon két réteg matttal. Természetesen leporolják és megtisztítják, de sokan arra esküsznek, hogy egyszerűen átmennek a régi selyemen.

2. módszer: Először csiszoljon



Míg egyenesen átmehet a régi selyemen, sokan szívesebben csiszolják le a felületet 180-as csiszolópapírral. Csiszolás után le kell porolni a felületet, és nedves ruhával meg kell tisztítani. Az ilyen előkészítés után a falat két réteg matt festékkel festheti.

Az egyes módszerek hátrányai

Ha az 1. módszert használja, és egyenesen a régi selyemfestéket választja, nem lesz semmi extra a matt festékhez. Másrészt, ha a második módszert alkalmazza, és először a felületet csiszolja le, növeli annak lehetőségét, hogy a felhordás után új festékhólyag keletkezzen.

Melyik módszer a legjobb?

Én személy szerint jobban szeretem az első módszert, amikor a régi selymet egyszerűen 2 réteg matttal viszem át anélkül, hogy először lecsiszolnák. Az a véleményem, hogy amíg az első réteget a szokásosnál kicsit tovább hagyod száradni, addig a második réteg simán megy, és nem lehet gondod. Ezenkívül a falak alacsony forgalmú területek, így nem kell aggódnia a sérülések vagy a tartóssági problémák miatt.

Összefoglalva, teljesen jó, ha selymet festünk matttal. Mindaddig, amíg megtisztítja a felületet, és hagyja, hogy az első réteg matt festék egy kicsit tovább száradjon a szokásosnál, nem lehet gondja. Jobb elkerülni a felület csiszolását, mert ez felhólyagosodást okozhat az új festékben, bár igaz, hogy ez ritkán fordul elő.

Professzionális lakberendezők véleménye

Hogy jobban illusztráljuk, mennyire megosztottak a lakberendezők ebben a témában, íme, az egyes lakberendezők elmagyarázzák, hogyan festenének mattot selyemre:

Kim

Ritkán volt problémám a selyem feletti matttal! Hajlamos vagyok selyemre selymet készíteni, ha már megvan, kivéve, ha a kliens mattot akar, ilyenkor engedem az esetleges ballagást, bár 30 év alatt soha nem volt bajom azzal, hogy egyenesen a selyem tetejére mentem.

Ben

Puha fény a matt előtt; ha matt vinyl akkor egyenesen. Soha ne csiszoljon, mert ez több problémát okoz, mivel megtöri a felületet, és lehetővé teszi az előző rétegek meglágyulását és felemelését.

Craig

Könnyű homok, kabátot Guardz-szal és már mehet is!

Lisa

24 év alatt soha nem volt gondom. Normál homokot a Festool-ommal, és 2 réteget a tetejére.

Kurt

jelentése 4:44

Csiszolja le az egészet Mirkával, majd festse egyenesen két réteggel. Ha szükséges, előzetesen horganyozzuk le a falakat.

Mark

2 kabát. Elvégzett munka.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: