Festhetsz szaténfát fényesre?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 30

Néha, amikor házat vásárolnak, különösen, ha nem teljesen új, az emberek jobban szeretik a festést, mint a túl fényes területeket. A fényes festékek nagyon népszerűek voltak a 20. század végén, így sok ház még mindig magán viselte a nagy hatású fény maradványait. Ezt érdemes lehet tompítani. A szaténfa nagyszerű lehetőség , a diszkrét és elegáns fényért. Festhet-e azonban szaténfát fényesre, vagy előbb el kell távolítania a fényt? Találjuk ki!



Tartalom elrejt 1 Festhetsz szaténfát fényesre? két Hogyan festsünk szaténfát fényesre 2.1 1. módszer: Használjon fénytelenítőt 2.2 2. módszer: Csiszolás és alapozás 23 Kapcsolódó hozzászólások:

Festhetsz szaténfát fényesre?

Alapszabály, hogy a vízbázisú szaténfát közvetlenül olajos fényesre festeni nem ajánlott. Működni fog, de idővel az aljszőrzet fényessége megakadályozza, hogy a második réteg megfelelően tapadjon, és növeli annak esélyét, hogy a megsárgult fény átszivárogjon.



Bármi, amit megfelelő kezelés nélkül fényesre fest, sokkal hajlamosabb lesz a károsodásra, és valószínűleg pillanatok alatt foltos lesz és elszíneződik. Azt is megkockáztatja, hogy a vonal leválik, mert a festék nem fog megfelelően megtapadni. A legoptimálisabb megoldás néhány lépés megtétele a fényes felületre való festés előtt, beleértve a régi eltávolítását is fényes és víz felhasználásával ill sellak alapú alapozó . Nézzük végig a lehetőségeket.



Hogyan festsünk szaténfát fényesre

1. módszer: Használjon fénytelenítőt

A korábban fényesre festett felület újrafestésekor a legáltalánosabb módszer a fényes felület lecsiszolása. Ez azonban nem feltétlenül az ideális megoldás az Ön számára, ha:

  • Nem férhet hozzá elektromos csiszológéphez
  • A festeni kívánt felületen barázdák vagy más textúra található
  • nincs sok időd
  • Nagy felületet kell lefednie

Ilyen esetekben használhat fénytelenítő terméket, hogy megszabaduljon a korábbi fényes festéktől. Ezek a termékek, amelyek folyékony deglosser néven szerepelnek, könnyen beszerezhetők a helyi hardverboltban. Törekedjen olyan kipróbált márkákra, mint a Krudd Kutter vagy az M1.



A folyékony fénytelenítő egy speciálisan kialakított folyadék, amely fényteleníti a legtöbb felületet, és megteremti a kémiai kötéshez szükséges környezetet a fényes felület és a Satinwood festék között. Szükséged lesz:

  • Egy pár vastag védő háztartási vagy munkakesztyű
  • Védőszemüveg
  • hogy rongy

1. lépés: Áztassa a rongyát a fénytelenítőbe. Telítse át a rongyot a termékkel anélkül, hogy lecsepegne az anyagról.

2. lépés: Törölje le az összes fényes felületet, ügyelve arra, hogy minden egyes felület megfelelően telített legyen a termékkel. Ne feledje, hogy ez egy erősen vegyszeres termék, elég erős ahhoz, hogy eltávolítsa a festett felületek fényét, ezért ne kerüljön a bőrére. 10 perccel a felhordás után, miután megszáradt, festheti a felületet szaténfával.



2. módszer: Csiszolás és alapozás

A meglévő fényesség eltávolításához csiszolnia kell a felületeket. Nem kell teljesen eltávolítani a festéket, csak ügyeljen arra, hogy minden felületről alaposan eltávolítsa a fényét. Ezután felviheti a Satinwood festéket. Ha hozzáfér egy tapadó alapozóhoz, például a Dulux Trade Quick Dry Undercoathoz vagy a Johnstone's Aqua Based Undercoathoz, javasoljuk, hogy használja a tapadás elősegítésére.

A szaténfát közvetlenül fényesre festeni nem javasolt, de megfelelő lépésekkel optimális eredményt érhet el, és felfrissítheti otthona elavult fényes felületeit. Akár csiszolást, akár fénytelenítést választ, minden fényt eltávolított, és már kész is a szaténfa festésére az előkészített felületekre.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: