Sellak alapú alapozó áttekintés

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 28

A sellak alapú alapozók gyantasavakból, glicerin és etanol észtereiből állnak, és a legjobb alapozók közé tartoznak, amelyeket nikotintól, olajoktól vagy víztől erősen szennyezett felületeken kaphat. Ugyanolyan hatékonyak a fanedv és a vérző csomók lezárásában is. A sellak alapú alapozók alapvetően tökéletesek belső használatra, de külső felületek spot-alapozására is használhatók.



Mindezek alapján úgy gondoltuk, hogy megnézzük a festő- és mázolóiparban manapság használt legnépszerűbb sellak alapozókat, és áttekintjük azokat olyan kategóriák alapján, mint a folttömítés, a tapadás és az általános hatékonyság.



Tartalom elrejt 1 Zinsser BIN sellak alapú alapozó áttekintése két Coo-Var Shellac Primer Összes áttekintés 3 Smith és Roger Blockade Review 4 Végső gondolatok 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Zinsser BIN sellak alapú alapozó áttekintése



Kezdjük azzal, hogy mi a jelenleg az Egyesült Királyságban elérhető legnépszerűbb sellak alapú alapozó. Természetesen a Zinsser BIN-ről beszélek. A BIN alapozót tapadásra/folt blokkolásra használják, és kivételesen jó, ha más festékek nehezen tapadnak a felülethez.

Rendkívüli módon a Zinsser BIN sellak alapú alapozót először 1946-ban fejlesztették ki, és bár az évek során rengeteg finomítás történt a formulán, 2021-ben még mindig kiállja az idő próbáját.



Talán a legbefolyásosabb oka annak, hogy az Egyesült Királyság festői és lakberendezői a Zinsser BIN-t használják, az az, hogy nemcsak teljesen elfedi a foltokat, hanem biztosítja, hogy a foltok soha többé ne jöjjenek ki.

Jó példák erre az erős nedves foltok és a hírhedten undorító nikotinfoltok, amelyek könnyen elfedhetők a Zinsser BIN használatakor.

Ezen túlmenően ennek a sellak alapú alapozónak a tapadása kiváló, így könnyen tapad a belső felületekre, például vakolatra és puhafára/keményfára. Ne feledje, hogy porózusabb felületeken, mint például puhafa, az alapozó jobban felszívódik, ezért előfordulhat, hogy erőteljesebben kell felhordani.



Ellenkező esetben tökéletes minden olyan belső felületen való használatra, amelyet problémás területnek tart, és a festékrendszer következő rétegének fantasztikus kötőanyagot biztosít, amelyen tapadhat.

Ezt (és az összes sellak alapú alapozót) kedvelem egy olcsó ecsettel, amelyet ki lehet dobni, mivel őszintén szólva, a tisztítási folyamat nehéz. Ha azonban csomókat észlel olyan tárgyakon, mint például az orsók, a Zinsser BIN aeroszolos dobozban érkezik, amely gyors és hatékony.

Összességében a Zinsser BIN valószínűleg a legjobb sellak alapú alapozó a világon, így nem meglepő, hogy a festőknek mindig van valami könnyen elérhető furgonjukban.

Coo-Var Shellac Primer Összes áttekintés

A listánkon következő helyen a Coo-Var Shellac Primer található, amely újabb a piacon, de a lakberendezők körében, mint a legismertebb sellak alapú alapozójuk, megveti a lábát. És bár nem éppen tökéletes, véleményem szerint nagyon kevés a különbség a Zinsser BIN-től.

A BIN-hez hasonlóan ezt az alapozót is használhatja olyan felületek alapozására, ahol a festék tapadása nem optimális (gondoljunk például a tömítőanyagra való festésre), ami alapvetően azt jelenti, hogy a festék sokkal kisebb valószínűséggel repedik meg vagy lepattogzik.

Kifejezetten ajánlott külső fa alapozására és csomók tömítésére is. Íme egy példa arra, hogyan használtam a Coo-Var Shellac Primer-t a meghibásodott csomók kezelésére a bejárati ajtó külső felületén:

csomók lezárása előtt és után

Azt is megállapítottam, hogy ez az alapozó hihetetlenül gyorsan szárad (körülbelül 15 perc alatt, bár a Coo-Var azt javasolja, hogy 30 perccel a következő réteg felhordása előtt) és egy kicsit karcállóbb, mint a többi alapozó.

Összességében a Coo-Var sellak alapú alapozó megegyezik a Zinsser BIN-nel, mégis valamivel olcsóbb.

Smith és Roger Blockade Review

A Zinsser BIN-hez és a Coo-Var-hoz hasonlóan a Smith and Roger's Blockade alapozója is tökéletes a foltok, csomók és szagok blokkolására és lezárására, és mindenre alkalmazható, a gipsztől és a gipszkartontól a fáig és fémig.

Míg a Zinsser BIN a legnépszerűbb választás, Smith és Roger Blockade hajlamos hűségesebb követőkre, az Egyesült Királyságban a lakberendezők esküsznek a minőségére, és azt sugallják, hogy a BIN-t és a Coo-Var-t is felülmúlja. Néhányszor kipróbáltam ezt az alapozót, és azt mondanám, hogy nincs igazi különbség a 3 között.

Ezekkel az információkkal felvértezve elgondolkodhat azon, hogy miért nem használja több lakberendező, főleg, hogy ez a legolcsóbb a 3 közül. Egyszerűen fogalmazva, nincs annyi helyen raktáron, így nehezebb megszerezni. Ha szeretné kipróbálni, beszerezhet néhányat a Crown Decorating Centerben, a legtöbb Leyland üzletben és a festékkamrában.

Végső gondolatok

A Shellac Based Primerek a legjobb alapozók közé tartoznak, amelyeket kaphat, különösen a foltok blokkolására és az aljzatok tökéletes tapadóképességének biztosítására a festékrendszerekhez. Bár jobban jár, ha vízbázisú rendszereket használ, mint például a Zinsser 123 vakolathoz, a sellak alapú alapozókra minden bizonnyal megéri a befektetést, ha fákat és fémeket kell alapozni.

Ami a sellak alapú alapozók 3 fő gyártóját illeti, az árat leszámítva nem igazán lehet őket különválasztani. És még akkor is, hacsak nem vásárol nagyon nagy mennyiségben, az árkülönbség elhanyagolható.

Véleményem szerint nem részesítenék előnyben, és a 3 közül bármelyiket ajánlanám. A professzionális lakberendezők számára a Zinsser BIN-hez hasonlókat lehet a legkönnyebben megszerezni a kereskedelmi központokban, míg az átlagos barkácsolók számára d ajánlom a Coo-Var-t egyszerűen azon tény alapján, hogy valamivel könnyebb vele dolgozni, mint a másik kettővel.

Remélem, hasznosnak találta ezeket az értékeléseket, és böngésszen böngésszen webhelyünk többi részét, hogy további információkat találjon a különböző festékekről és alapozókról.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: