Festhetsz fényes radiátort?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 23

Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 260 000 radiátort adnak el, és bár nagyon megfizethetőek lehetnek, egyesek ára 400 GBP felett van. Emiatt célszerű a radiátorokat jól karbantartani és jól nézni. Ennek érdekében sokan úgy döntenek, hogy lefestik a radiátorukat fényességgel .



Vannak azonban előkészítési lépések, amelyeket meg kell tennie, valamint konkrét termékválasztást kell végrehajtania annak érdekében, hogy erőfeszítései során a lehető legjobb eredményeket érje el. A radiátor nagyszerű megjelenése érdekében itt van minden, amit a fényes radiátor festéséről tudni kell:



Tartalom elrejt 1 Festhetsz fényes radiátort? két Melyik fényes festék jó a radiátorokhoz? 3 A szatén vagy a fényesség jobb a radiátorokhoz? 4 A fényes radiátor festése kevésbé lesz hatékony? 5 Hogyan készítse elő a radiátort a fényesség alkalmazása előtt? 6 A fényes fűtőtestek festésére való használatának gyakori buktatói 7 A radiátorfestékkel megéri a piacon a legjobbat használni a legjobb fényes eredmény elérése érdekében 7.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Festhetsz fényes radiátort?

Megteheti, de jól elő kell készítenie a radiátort. A felhasznált festéknek radiátorfényűnek kell lennie, nem szabványos háztartási fényűnek, amely gyorsan megsárgul és megreped a radiátor ingadozó hőmérséklete miatt.



Melyik fényes festék jó a radiátorokhoz?

A különféle otthoni festési munkák során megengedhet bizonyos fokú hibát, mert nem lesz túl időigényes az újrafestés. A radiátorfestésnél azonban valóban a legjobb termékeket szeretné használni a munkához. A radiátorok kikapcsolt állapotban tartása hidegen hagyhatja otthonát, és a radiátor festése is nagyon macerás lehet. A radiátorfesték meglehetősen drága is lehet, ezért valóban érdemes első alkalommal a megfelelő fényes festéket választani.

Az legjobb fényű festék radiátorokhoz a Ronseal Stays White Radiator Paint. Esztétikai szempontból a ropogós fehér sokkal tovább fehér marad, mint a hasonló termékek. Ez azt jelenti, hogy nem kell olyan gyorsan felfestenie a festéket, és a radiátor gyönyörű esztétikája hosszabb ideig megmarad.



Még jobb, hogy a termék rendkívül tartós, így a radiátor ütései, kopásai és általános elhasználódása sokkal kisebb valószínűséggel okoz foltos festéket, ami ismét javítja a radiátor esztétikáját.

A Ronseal Stays White radiátorfesték, mint termék kényelmének további növelése érdekében mindössze egyetlen felhordás szükséges a teljes fedéshez, literenként 13 m2-ig. Két réteg ecsettel festése azonban ajánlott, és csak hat órát kell várni, amíg az első réteg megszárad. Ha a festéket két rétegben hordja fel, és 24 órát hagyott teljesen kiszáradni, kevesebb mint két napon belül újra bekapcsolhatja a fűtést.

A szatén vagy a fényesség jobb a radiátorokhoz?

Bár radiátorhoz használhat fényes vagy szatén festéket – amennyiben a festék radiátorra készült – A legjobb festéktípus általában a szaténfa festék . Ennek az az oka, hogy gyönyörű, fényűző fényt kölcsönöz a radiátornak, amely gyakran több színben is elérhető, mint fényes. Ez lehetővé teszi, hogy a radiátort az Ön által választott belsőépítészeti színséma szerint kösse be.



A szaténfestékkel általában sokkal könnyebb dolgozni, mint a fényes festékkel, mert vékonyabb, így sokkal jobb fedést biztosít, és nem fog összefolyni. Ez a tényező segít egy sokkal professzionálisabb befejezett megjelenés kialakításában, tökéletesítve az általános tervezési esztétikát, miközben nem kell festőmesternek lenni ahhoz, hogy ezt elérje!

A fényes radiátor festése kevésbé lesz hatékony?

Ha hagyományos háztartási fényes anyagot használ a radiátoron, akkor valószínűleg kevésbé lesz hatékony a radiátor, bár nem sokkal. A hatásfokkülönbség általában a fémfestékeknél jelentkezik, ami csökkentheti a radiátor hősugárzási képességét.

A fő probléma azonban az esztétika, amely nagyon repedezett, buborékos lesz, és általában nem túl szép. Ennek az az oka, hogy a szabványos fényesség nem tágul ki és zsugorodik össze úgy, ahogy a festék szélsőséges hőmérsékleteknél teszi, mint például a radiátor által kibocsátott.

Ha azonban radiátorfestéket használ, a radiátor ugyanolyan hatékonyan tud működni, mint korábban, és a választott színtől függően még hatékonyabb is lehet. Tudományosan a fekete radiátorfesték a leghőhatékonyabb, azonban az, hogy ez mennyire, vitatott, ezért mindig az egyéni ízlésnek megfelelő színű radiátorfestéket kell választani.

Hogyan készítse elő a radiátort a fényesség alkalmazása előtt?

A legjobb eredmények elérése érdekében amikor radiátort fest előtte egy kis előkészületet kell végezni.

A radiátor hatékony előkészítéséhez a festéshez kövesse az alábbi lépéseket:

  1. Szellőztesse ki a teret – nyissa ki az ablakokat és ajtókat, hogy a levegő át tudjon áramlani, és lehetővé tegye a szagok és vegyszerek távozását. A szellőzés a radiátor száradását is elősegíti.
  2. Kapcsolja ki a radiátort – ha jóval a festés előtt kikapcsolja a radiátort, biztosíthatja, hogy elég hideg legyen ahhoz, hogy a festék hozzátapadjon. Még egy kis meleg is befolyásolja a festék konzisztenciáját és a felülethez való tapadását.
  3. Tisztítsa meg a radiátort – csakúgy, mint a radiátor réseit, meg kell tisztítania és le kell mosnia a radiátort a felgyülemlett foltoktól, zsírtól és törmeléktől. Ezt követően hagyni kell teljesen megszáradni.
  4. Homok – a radiátor csiszolása segít egy lapos, egyenletes festési felületet létrehozni. Ha ezt nem teszi meg, előfordulhat, hogy a festmény végeredménye nagyon durva lesz.
  5. Tisztítsa meg újra – a csiszolás után érdemes felhordani a radiátorokat, és esetleg újra letörölni, hogy festés előtt teljesen mentes legyen a törmeléktől.

Ha olyan radiátorfestéket választ, amely nem igényel alapozót, a fenti előkészítési lépések elegendőek ahhoz, hogy a radiátor készen álljon a festésre. Ha alapozót használ, most is használhat egyet, beleértve a rozsda alapozót is olyan rozsdafoltokra, amelyeket nem lehet lecsiszolni.

A fényes fűtőtestek festésére való használatának gyakori buktatói

Vannak fényes festékek, amelyek alkalmasak radiátorokon való használatra, de használatuk során előfordulhat néhány buktató, többek között:

  • Mivel a fényes festék annyira sima és tökéletes, ha ecsettel végezzük el, az esztétikai eredmény csúnya lehet. Radiátor spray-festékkel biztosíthatja a legjobb eredményt.
  • Az olaj alapú fényesség gyorsabban sárgul. Ezt elkerülheti, ha teljesen elkerüli az olaj alapú fényességet a munkához.
  • Repedések akkor fordulnak elő, ha a használt fényesség nem radiátorokhoz készült, mivel egyszerűen nem tud kitágulni és összehúzódni a radiátor által keltett hő hatására.

A radiátorfestékkel megéri a piacon a legjobbat használni a legjobb fényes eredmény elérése érdekében

Olcsóbb festékekkel megúszhatja mindenféle barkácsmunkát a ház körül. Ha azonban fényes radiátorfestékről van szó, akkor valóban ésszerű a piacon elérhető legjobbat használni. Ha máshol dolgozik, és befektet a megfelelő radiátorfényes festékbe, időt és pénzt takarít meg, és a legjobb eredményeket is elérheti.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: