Útmutató a környezetbarát festéshez

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. július 28. 2021. június 2

A környezetbarát festék minden bizonnyal megváltoztatja az Egyesült Királyság festészeti és díszítő világát.



Az ólomból olajon át vízzé fejlődő iparágból a festési kellékek egyre környezetbarátabbak. Míg a vízbázisú festékek vezető szerepet töltenek be a fenntarthatóbb festékek terén, vannak olyan cégek, amelyek egy lépéssel tovább mennek, és olyan festékeket kínálnak, amelyek természetes anyagokból készülnek, és nem tartalmaznak illékony szerves vegyületeket.



De milyen hatással van a fenntarthatóság a festékek tényleges minőségére, és hogyan környezetbarátak ezek a festékek? Összeállítottunk egy hasznos útmutatót, amely segít megérteni, és néhány kedvenc ökofesték-márkáinkat is belefoglaltuk, hogy tudja, hol szerezheti be a legjobb dolgokat. Ennek tudatában ugorjunk bele…



Tartalom elrejt 1 Mi az az ökofesték? két Miből készül a környezetbarát festék? 3 Mennyire jó a környezetbarát festék? 4 Figyelembe véve az Upcycling-et 5 A legjobb ökofesték márkák 5.1 1. Földi születésű 5.2 2. Grafenkő 5.3 3. Little Greene Paint Company 5.4 4. GraceMary 5.5 5. Francia 6 A nagy márkák megpróbálnak fenntarthatóbbá válni? 7 Összegzés 8 Kérjen árakat egy közeli professzionális lakberendezőért 8.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Mi az az ökofesték?

A legalapvetőbb kifejezésekkel az ökofesték alapvetően olyan festék, amely környezetbarát, mivel vagy fenntartható anyagokból készül, alig vagy egyáltalán nem tartalmaz illékony szerves vegyületeket, vagy egyszerűen kivételes tartósságú, ami azt jelenti, hogy nem kell festse ki otthonát olyan gyakran.

Érdemes figyelembe venni a gyártó teljes ellátási láncát is, és azt is, hogy ugyanabban az országban gyártják-e és értékesítik-e a festékeket, illetve, hogy megújuló energiát használnak-e gyártási folyamataik hajtásához.



Miből készül a környezetbarát festék?

Az ökofesték összetevői eltérőek lehetnek, és gyakran előfordul, hogy miből NEM készült. Gyakorlatilag garantált, hogy minden környezetbarát festék nyomokban sem tartalmaz olajat vagy oldószert, és VOC-mentes lesz. A tipikus ökofestékek általános összetevői a következők:

    Vinil-acetát/etilén (VAE) emulzióamely egy vízbázisú emulzióKaolinamely a környezetben természetesen előforduló agyagMetil-cellulózamely természetes cellulózból származó vegyület. A metil-cellulóz nem mérgező és nem allergén

Mennyire jó a környezetbarát festék?

Vita tárgya az a kérdés, hogy valójában mennyire jó az ökofesték. Tudomásom és tapasztalatom szerint a professzionális lakberendezők megosztottak abban, hogy mit gondolnak erről. Vannak, akik szeretik használni, míg mások, inkább tradicionalista festők megvetik.

Az az érzésem, hogy vannak már nagyon jó márkák, és a K+F csak javítani fogja a festékeket. Jó példaként említeném a vizes alapú fényesség kezdeti és valószínűleg indokolt gyűlöletét, amikor először megjelent.



Sok festő eleinte erősen idegenkedett a vízbázisú fénytől, de mivel ez idővel fejlődik, nehéz még a legbuzgóbb olajrajongó festőket sem átváltani vízbázisúvá.

A következő 5-10 évben arra számítok, hogy valami hasonló fog megtörténni az ökofestékekkel, ahol mindannyian azon tűnődünk, hogy miért nem váltottunk korábban valami környezetbarátabbra.

Eltekintve a szakmai véleményektől, úgy tűnik, hogy a fogyasztók valóban az ökofestékek iránt érdeklődnek, és a közösségi médiában egész közösségek virágoznak az egyes újrahasznosítható festékek, például a Frenchic szeretete alapján.

Figyelembe véve az Upcycling-et

Amikor a környezetbarát festékre gondolunk, könnyű lineárisan gondolkodni arról, hogyan és miből készült. Ugyanakkor azt is figyelembe kell vennünk, hogy a festék általában nagy hatással van az újrahasznosítás világára.

Nem sok tanulmány készül erről a területről, de gondoljon bele, mennyi bútort és egyéb háztartási cikket mentett meg az, hogy újszerűnek festhető.

A festéknek óriási hatása van a cikkek megújítására és megtartására a zárt hurkú gazdaságban, így vitatható, hogy még a legrosszabb környezeti hatású festékek is szerepet játszanak a fenntarthatóság általános képében.

jelentése 444 angyal szám

A legjobb ökofesték márkák

1. Földi születésű


Az Earthborn nagyjából 20 éve létezik, és az egyik piacvezető a környezetbarát festékek terén.

Festékeik többnyire természetes agyag alapúak, és gyakorlatilag nem tartalmaznak illékony szerves vegyületeket, akrilt vagy olajat, és olyan közel szagmentesek, mint amennyire csak a festékkel lehet. Az a tény, hogy festékeik szagmentesek, ideálissá teszi őket, ha valaki otthonában tüdőbetegségben, például asztmában szenved.

Az általuk kínált termékek között emulziók, tojáshéjak és falazófestékek találhatók. Kiváló, légáteresztő falmázzal is rendelkeznek, amelyet festés előtt stabilizátorként használhatnak, vagy védőbevonatként a fedőrétegre is felvihetők. Ez a falmáz különösen jól működik mészvakolat tömítőjeként.

Az árat tekintve prémium fizetésére számíthat. A környezetbarát festékek piacvezetőjeként az Earthborn képes meghatározni az árat, így Ön 20 GBP/l-nél északabbra számíthat.

Profik

  • Szagtalan festékeik ideálisak azok számára, akik légzési problémákkal küzdenek, vagy akik gyakran dolgoznak a festék körül
  • Különböző festékek széles választéka áll rendelkezésükre
  • Klasszikus kínálatuk 72 különböző árnyalat közül választhat, míg falazófestékeik közel 50-ből
  • Bármilyen festékkel is rendkívül vonzó felületet érhet el

Hátrányok

  • Az eco termékcsalád kissé foltosnak tűnhet, ha nem használ elég kabátot

végső ítéletet

Összességében az Earthborn kiváló minőségű festékeket kínál többféle változatban. Ha az elsődleges szempont a környezetbarát festék, akkor megéri a pénzt.

Ellenőrizze az árat az Amazonon

2. Grafenkő


A Graphenstone jelenleg az egyik legérdekesebb festékgyártó. Közel 10 éve egy mérnök alapította őket, de szinte garantálhatom, hogy a szakemberek és barkácsolók többsége nem is hallott róluk.

Ők az első olyan cég, amely bevezeti a grafént (egyébként a világ egyik legkeményebb anyagát) mészalapú festékeibe. A fenntartható forrásból származó grafén lehetővé teszi a festék lélegzését, páralecsapódásgátló, és ami még fontosabb, biztosítja, hogy a festék évekig megőrizze minőségét.

Termékpalettájuk lenyűgözően változik a belső és külső lehetőségek szerint. Az Ecosphere tökéletes beltérbe, matt felületre szárad, és kibírja a napi mosást (ez a grafén jön szóba). Másrészt a Biosphere termékcsalád tökéletesen alkalmas kültéri használatra, és jelentős visszaverő képességének és hőkibocsátásának köszönhetően hozzájárul az energiamegtakarításhoz.

Hihetetlen, hogy a Graphenstone festéke elnyeli a CO2-t. Valójában három 15 literes doboz festékük nagyjából 10 kg CO2-t nyel el évente.

Profik

  • Elnyeli a CO2-t
  • Nulla VOC-t tartalmaz
  • Több tartományuk van, amelyek alkalmasak belső és külső használatra
  • Hozzájárulhat az energia (és pénz) megtakarításhoz

Hátrányok

  • Nehéz a forrás

végső ítéletet

A Graphenstone egy igazán innovatív márka, és nem lenne meglepő, ha a vezető gyártók hamarosan beépítenék a grafént a formuláikba.

Ellenőrizze az árat az Amazonon

3. Little Greene Paint Company

folyamatosan látom a 222

A Little Greene volt az egyik első brit festékgyártó, amely 2004-ben elérte a BS EN ISO 14001 európai környezetvédelmi szabványt, és azóta óriási erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy minden festékük és üzleti gyakorlatuk a lehető legfenntarthatóbb legyen.

Valamennyi vízbázisú festékük az iparág legalacsonyabb környezeti besorolásával rendelkezik, és magától értetődik, hogy ezek a vízbázisú festékek gyakorlatilag VOC- és szagmentesek.

Érdekes megjegyezni, hogy még mindig gyártanak olajalapú festéket, de csavarral. A festékükben használt olaj nem oldószerekből származik. Valójában fenntartható növényi olaj felhasználásával készült, ami biztosítja, hogy ne vegyék el az olajkedvelő professzionális festőket és barkácsolókat, akik a simább felületet és a könnyebb felhordási folyamatot részesítik előnyben.

Festékválasztékuk változatosság és minőség tekintetében páratlan az ökofesték terén, és sok festőről hallottam, aki a Little Greene használatával kapcsolatos tapasztalatai alapján vízbázisú festéket választott. A Tom’s Eggshell-t mindenképpen érdemes megnézni, ha van olyan külső fa vagy fém, amit festeni kell.

Az egyetlen probléma, amivel valaha is találkoztam bármelyik festékükkel, az a nagyon sötét színekkel az Estate emulziójukban, de ez általában azt jelenti, hogy plusz réteget kell felvinni.

Profik

  • Különféle ökofestékek széles választéka áll rendelkezésre
  • Színek és árnyalatok széles választéka
  • Fenntartható olaj alapú festékeket kínálnak

Hátrányok

  • Nagyon drága

végső ítéletet

A Little Greene vitathatatlanul a legjobb környezetbarát festék beszállító az iparágban. De ezzel hatalmas szó szerinti árat kell fizetni.

4. GraceMary

GraceMary az új gyerekek a blokkban a festékgyártás terén. Ám úgy léptek be a piacra, hogy kizárólag a környezetbarát kréta- és agyagfestékek gyártására összpontosítanak (egyelőre).

A listán szereplő többi gyártóhoz hasonlóan a GraceMary is mentes az illékony szerves vegyületektől és szagoktól, ami hihetetlenül egyszerűvé teszi a vele való munkát, különösen azok számára, akik már meglévő egészségügyi problémákkal küzdenek.

A GraceMary 2021-től nem kínálja a festékek hatalmas választékát, fő termékük a bútorfesték. Amint ebben a cikkben korábban említettük, az újrahasznosítás művészetét gyakran figyelmen kívül hagyják, ha a festésről és a fenntarthatóságról gondolkodunk. De fontos figyelembe venni.

Krétafestéküket tekintve rengeteg szín közül lehet választani, könnyen felvihető, strapabíró (anélkül, hogy olyan tartós lenne, hogy ne tudjon csúnya végeredményt elérni), és a kilátás lenyűgözően elegáns eredményt ad.

Profik

  • VOC-tól és szagtól mentes
  • Kisebb űrtartalmú (például 250 ml-es) dobozokat kínál, így nem kell pazarolnia
  • Több mint 20 szín közül választhat
  • Tökéletes régi bútorok újrahasznosítására

Hátrányok

  • Az egyetlen elérhető festék bútorspecifikus

végső ítéletet

Ez a tökéletes festék környezetbarát bútorfelújításhoz.

Ellenőrizze az árat az Amazonon

5. Francia


Végül, de nem utolsósorban a listánkra felkerül a mainstream francia márka. A GraceMaryhoz hasonlóan a Frenchic is olyan krétafestéket gyárt, amely ideális a bútorok újrahasznosításához. És még van egy hűséges közösségi média közösségük, akik szeretik megosztani egymással inspiráló projekteiket.

A Frenchic és a GraceMary abban különbözik, hogy sokféle festéket kínálnak. A bútorfelújításra alkalmas krétafestéken kívül a Frenchicnek van egy „Al Fresco” termékcsaládja is, amely kültéri festésre is alkalmas, és akár bejárati ajtókon is használható.

A Frenchic festéke mentes az illékony szerves vegyületektől, mérgező vegyi anyagoktól és egyéb kellemetlen anyagoktól. Még gyermekjátékokhoz is engedélyezték, amiből sejtheti, mennyire biztonságos.

Most azt mondanám, hogy csodatermékként forgalmazzák… de nem az. De nem rossz. Mindaddig, amíg szabványos előkészítő munkát végez (és figyelmen kívül hagyja az ónt), szép, tartós felületet kaphat vele.

Profik

  • Szép, tartós felületet ad
  • Kisebb kiszerelésben kapható
  • Tökéletes régi bútorok újrahasznosítására

Hátrányok

  • Kicsit túlzásba esik

végső ítéletet

12 12 jelentése numerológia

A Frenchic nagyszerű festék, ha megfelelő előkészítő munkát végez.

Ellenőrizze az árat az Amazonon

A nagy márkák megpróbálnak fenntarthatóbbá válni?

Tehát tanult néhány szűkebb festékgyártóról, de mi a helyzet a nagyágyúkkal? Mit tesznek azért, hogy fenntarthatóbbá váljanak? Környezetbarát festéket fognak gyártani?

A Dulux számos fenntartható gyakorlatot alkalmaz. Ezek közé tartoznak az olyan programok, mint a RePaint, amely non-profit rendszerek hálózatából áll az Egyesült Királyságban, amelyek összegyűjtik a maradék festéket, és szétosztják azt a közösségi csoportok és a szociálisan rászorulók között. Ez azt jelenti, hogy a festékpazarlás jelentősen csökken.

A Dulux Light and Space termékcsaláddal is rendelkezik, amely a Lumitech festéktechnológiát használja. A Lumitech úgy lett optimalizálva, hogy több természetes és mesterséges fényt veri vissza, ami mérhető energiamegtakarítást eredményez.

Azzal is érvelhet, hogy a Dulux vízbázisú festékeinek minősége azt jelenti, hogy általában tovább tartanak, mint a fent említett környezetbarát márkák némelyike.

A Johnstone's egy másik nagy gyártó, aki változtat az útjain. A kínált vízbázisú festékek mellett új „Ökológiai” termékcsaládjuk is van. Ez az ökológiai termékcsalád tartalmazza az „Ökocímke védjegyet”, amelyet csak a legmagasabb környezetvédelmi előírásoknak megfelelő termékek kapnak. Szigorú teszteket alkalmaznak a termék környezetre gyakorolt ​​hatásának felmérésére, a nyersanyagoktól az alkalmazásig és a teljesítményig.

Összegzés

Érdekes látni, hogy sok új környezetbarát festékgyártó lép be a piacra az Egyesült Királyságban, és jók is. A technológia folyamatos fejlődésével egészen biztosak vagyunk abban, hogy az Egyesült Királyságban a festékek többsége környezetbarát lesz az elkövetkező 10 éven belül.

Minőségben vetekednek majd a bevett gyártókkal? Talán nem. Valószínűbb, hogy a bevett gyártók azok, akik fenntartható megközelítést alkalmaznak. És ez csak jó lehet.

Kérjen árakat egy közeli professzionális lakberendezőért

Nem szívesen díszíted magad? Mindig lehetősége van arra, hogy szakembert vegyen fel, aki elvégzi helyette a munkát. Megbízható kapcsolataink vannak szerte az Egyesült Királyságban, akik készen állnak az Ön munkájának árára.

Kérjen ingyenes, kötelezettségmentes árajánlatot a környéken, és hasonlítsa össze az árakat az alábbi űrlap segítségével.

  • Hasonlítson össze több árajánlatot és takarítson meg akár 40%-ot
  • Okleveles és okleveles festők és mázolók
  • Ingyenes és kötelezettség nélkül
  • Helyi lakberendezők a közelben


Kategória
Ajánlott
Lásd Még: