Hogyan találja meg otthonához a megfelelő halványszürke festéket

Tudja Meg Az Angyal Számát

2022. február 15

A szürke festék meglehetősen egyszerű terméknek tűnik, és az árnyalat kiválasztásának könnyűnek kell lennie, tekintve, hogy csak igazán fény szürke és sötét szürke, igaz? Sajnos a szürke szín nem ilyen egyszerű.



Ez a cikk azt mutatja be, hogyan találja meg a megfelelő halványszürke árnyalatot otthonába: miért lehet ez bonyolult folyamat, és miért néz ki olyan jól, ha a megfelelő szürkét hozzáigazítjuk ahhoz a belső térhez, amelyre szüksége van.





Tartalom elrejt 1 Miért olyan népszerű a halványszürke festék az otthoni belső terekben? két Mi olyan nehéz a szürke festék kiválasztásában? 3 Mit csinál a szürke festék? 4 Hogyan válasszam ki a legjobb szürke árnyalatot? 5 Melyek a szürke festék legnépszerűbb árnyalatai? 6 Végső gondolatok 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Miért olyan népszerű a halványszürke festék az otthoni belső terekben?

A szürke szín az semleges . Ez azt jelenti, hogy egy tompa árnyalatról van szó, amelyről úgy tűnik, hogy hiányzik a szín, de valójában gazdag mögöttes árnyalatai vannak, amelyek különböző fényviszonyok között változnak. Emiatt a szürke ideális falszín, mert jól használhatóvá teheti.

Egyéb semleges színek a bézs, a szürkés, a krém, a barna, a fekete és a fehér. Mindezek, beleértve a szürkét is, egyfajta megnyugtató és friss vásznat vagy hátteret biztosítanak a dekoráció többi részének ellensúlyozására.



A világosszürke azonban kifinomultságot, hűvösséget és eleganciát kölcsönöz minden helyiségnek (anélkül, hogy klinikai lenne), miközben meleget és mélységet áraszt a terekbe. Mindössze annyit kell tennie, hogy megfelelő hangot kell találnia.

Minél világosabb a szürke, annál semlegesebb a háttér. A halványszürke (és a sötétebb szürkék) valójában nagyon finom árnyalatokkal rendelkeznek. Bár ezek egyformán néznek ki, azt tapasztalhatja, hogy eltérő megvilágítás mellett egészen másként viselkednek.

Hogy mit választ, az attól függ, hogyan díszíti, vagy hogyan szeretné a helyiséget érez . Míg például a halványszürke szín drámaibban hozza létre a szegélyléceket, a kárpitokat és a bútorokat, addig egy kicsit sötétebb árnyalat egy kis drámát ad a teljes szoba.



Mi olyan nehéz a szürke festék kiválasztásában?

Nehéz kiválasztani a megfelelő halványszürkét az otthonába, mert a festékboltban nem lehet csak úgy elmenni a színe mellett. Ennek az az oka, hogy mint korábban említettük, a szürke különböző helyeken eltérően viselkedik.

A szakértők azt javasolják, hogy vegyék figyelembe a festék felhangját, és teszteljék az árnyalatot, mielőtt elkötelezik magukat. Az alaphangok a meleg vagy hideg színek, amelyeket a festékhez adnak a komplexitás és a finomság érdekében.

Ezek az aláfestések nem láthatók a festékforgácsokon. Ezért érdemes mindig tesztelni egy árnyalatot, mielőtt elkötelezi magát. Ne felejtse el tesztelni a színt természetes színben és mesterséges fény. A szürke festék aláfestésének ki kell egészítenie a festeni kívánt tér megvilágítását.

Általában a szürkék a hidegtől a melegig terjednek. A hideg szürkének több kék vagy zöld felhangja van. A meleg szürkének inkább sárga, vörös vagy barna felhangja van.

Mit csinál a szürke festék?

Festékszakértők azt mondják, hogy a sok meleg dekorral rendelkező házban a hidegszürke falak hűvösebbnek, sőt időnként jegesnek tűnnek. Hasonlóképpen, a melegebb árnyalatú szürke falak egy hűvösebb házban (vagy egy hűvös, semleges berendezésű házban) melegebbnek tűnnek.

Ezért, ha világosítani szeretne egy szobát, és hangsúlyosabbá szeretné tenni a berendezését, válassza a hűvös felhangokat. Ha az a cél, hogy kihangsúlyozza a hangulatot és meleget adjon, válassza a melegebb szürkét.

A halványszürke kék alappal nagyon jól működik más színekkel, például sötétkék, kékeszöld és türkiz, az ezüstszürke pedig fényt és frissességet kölcsönöz a sötétebb területeknek.

Hogyan válasszam ki a legjobb szürke árnyalatot?

A legpontosabban úgy választhatja ki a megfelelő szürke árnyalatot otthona számára, ha azonosítja otthona hangulatát, kiválasztja az Ön számára vonzó szürke árnyalatot, majd próbáld ki .

Ehhez festse fel saját színmintáját egy nagy teszttáblára, hagyja megszáradni, és próbálja ki a szoba különböző részein. Vigyen fel minden színmintát két rétegben, és vizsgálja meg a szín hatását a nap különböző szakaszaiban.

Ne feledje, ha otthona tiszta, éles megjelenésű, válasszon hideg világosszürke festéket (kékes tónusokkal). Ha lazább hangulatot szeretne, válasszon egy lágyabb meleg szürkét (sárgás vagy rózsaszínes árnyalatokkal).

Melyek a szürke festék legnépszerűbb árnyalatai?

Számos márka és árnyalatú szürke belső házfesték található a piacon. Ez csak megnehezíti a végső választást. Íme azonban néhány a legsokoldalúbb és legnépszerűbb választás.

  • Dulux szürke sápadt– mert szuper semleges, de mégis meleget ad. Lágy és természetes tónusú.
  • Dulux Felejthetetlen– mert pihentető, de kifinomult és szinte tengerparti érzetet kelt.
  • Sherwin Williams Mantra– mert puha és szinte éteri, nyugtató hatású.
  • Dulux elárasztott gumi– meleg greige (szürke bézs), amely gyönyörűen kiemeli a fő falakat
  • Dulux polírozott kavics– egy klasszikus könnyen használható árnyalat, és valószínűleg a legnépszerűbb
  • Dulux libapehely– mert tökéletes olyan helyiségekbe, ahol sok a természetes fény
  • Farrow&Ball Cornforth White– mert valójában egy visszafogott és sokoldalú szürke
  • Farrow&Ball Ammonite- mert olyan csendes, megnyugtató és puha
  • Farrow&Ball Elephant lehelete– mert annyira modern, funky és meleg
  • French Grey Pale, Little Greene– mert könnyedén összeáll a piros-zöldekkel

Végső gondolatok

A szürke belső falfesték kiválasztása nem egyszerű. A falak háttérszíneit azért választjuk, mert semlegesek, nem feltűnőek, és segítik a többi berendezésünket is. Azonban bár egy árnyalatú festék pontosan jól néz ki az interneten vagy a festékboltban, előfordulhat, hogy a falunkra felvitt festék nem ugyanúgy néz ki.

A halványszürke festék különösen nehéz. Számos gyönyörű árnyalatban kapható, amelyek mindegyike erőteljesen reagál a fényre és a térre, amelyben használják. Mindig a legjobb, ha először vesz egy teszter edényt, és nagy színmintákkal hordja fel a festéket.

Ne felejtse el figyelembe venni a színt a különböző fénybeállításoknál és a nap különböző szakaszaiban. Ezenkívül próbáljon ki különféle lakberendezési és dekorációs elemeket a színminták ellen. A helyzet az, hogy nem egyszerűen a festék statikus árnyalatát vizsgálja. Inkább olyan környezetet hozol létre, amelyben a színek, a formák, a dizájn és a fény találkozik és harmonizál az Ön által kedvelt és értékelt módon.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: