A hámló festék lezárása

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. augusztus 31

Ha azon tűnődik, hogyan zárja le a lepukkant festéket, akkor jó helyen jár.



A festék lepattogzása az egyik leggyakoribb (és legbosszantóbb!) probléma, amellyel szembesülhet, amikor eljött az ideje, hogy friss festéket nyaljon otthonába. Míg sok barkácsoló egyszerűen a körmével lekaparja a hámló festék egy részét, és folytatja a munkát, végül ez ugyanazt a problémát fogja eredményezni a soron.



mit jelent az 555?

Ezt szem előtt tartva a legjobb, ha közvetlenül foglalkozik a problémával, és megoldja.



Tartalom elrejt 1 Hogyan zárjuk le a hámló festéket 1.1 1. lépés: A meglazult festék lekaparása 1.2 2. lépés: Mossa le a területet 1.3 3. lépés: Csiszolás 1.4 4. lépés: Vigyen fel töltőanyagot 1.5 5. lépés: Csiszolás (ismét) 1.6 6. lépés: Vigyen fel egy réteg tömítőanyagot 1.7 7. lépés: Vigye fel a befejező rétegeket két Alternatív módszer: Használjon gőzeltávolítót 3 A festék leválásának lehetséges okai 4 Hogyan állapítható meg, hogy a festékem hámlik? 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Hogyan zárjuk le a hámló festéket

1. lépés: A meglazult festék lekaparása

Az első lépés, amit meg kell tennie, az, hogy lekaparja a hámló festéket. Ami azt illeti, hogy milyen kaparót használjunk – bármelyik olcsó megteszi. Azt is érdemes megemlíteni, hogy csak a hámló festéket kell lekaparni, nem pedig az egész falat.

2. lépés: Mossa le a területet

Miután eltávolította a laza festéket, érdemes lemosni a területet, hogy ne maradjon festékmaradvány. Ehhez egyszerűen nedvesítheti, dörzsölheti és lemoshatja a területet.



3. lépés: Csiszolás

Ezután finom szemcsés csiszolópapírt kell használnia a problémás terület szélein. Ez segít kiegyenlíteni a felületet.

4. lépés: Vigyen fel töltőanyagot

Miután lecsiszolta az érintett terület széleit, érdemes átmenni rajtuk töltőanyaggal.

5. lépés: Csiszolás (ismét)

Ha a töltőanyag teljesen megszáradt, érdemes újra csiszolópapírral csiszolni a széleket.



6. lépés: Vigyen fel egy réteg tömítőanyagot

Ezután egy réteg tömítőanyagot kell felvinnie. A kedvenc tömítőanyagom az ilyen típusú munkákhoz a Zinsser Gardz, mivel rövid időn belül megszárad, miközben kemény filmet képez, amely megakadályozza a 4. lépésben használt töltőanyag felhólyagosodását és buborékosodását.

7. lépés: Vigye fel a befejező rétegeket

Miután a tömítőanyag teljesen megkötött, festheti a falakat 2-3 réteggel, amit választott. Tájékoztatásul, jelenleg nagy rajongója vagyok a Johnstone's Acrylic Durable Mattnek, és nagyon ajánlom, különösen mivel ez mosható .

Alternatív módszer: Használjon gőzeltávolítót

Míg a fenti módszer a mi bevált módszerünk a hámló festék tömítésére, a gőzeltávolítót is használhatja, ha van ilyen. Ennél a módszernél mindössze annyit kell tennie, hogy a gőzlehúzó segítségével felpuhítja a hámló festéket, mielőtt lekaparná, amennyire csak tudja. Miután ezt megtette, alaposan mossa le a területet, és hagyja megszáradni. Végül vigye fel a tömítő- és befejező rétegeket.

A festék leválásának lehetséges okai

Annak érdekében, hogy a jövőben elkerüljük a hámlást, érdemes először is megvizsgálni a festék pikkelyesedésének néhány lehetséges okát. Az okok megértése azt jelenti, hogy elkerülheti a hibákat, és rendkívül tartós fényezést eredményezhet.

Ezt szem előtt tartva, íme néhány a festék lepattogzásának leggyakoribb okai közül:

számok 11:11
  • A felületi tapadás hiánya a régi festék felhordásakor.
  • A felület előkészítésének hiánya a festés előtt. Ha porszerű, laza felületre festett, amit a mérethez kötött szarvasmarhák okozhattak, vagy az életkor előrehaladtával porszerűvé vált festék, az szinte biztos, hogy a festék hámlást okoz.
  • Túl sok régi réteget vitt fel festékkel, ami erős felhalmozódást eredményezett a felületen.
  • Nedvesség a fal felületén.
  • A rétegek közötti tapadás hiánya (próbálja meg követni a gyártó útmutatásait a száradási/újrafestési idők tekintetében).

Hogyan állapítható meg, hogy a festékem hámlik?

A hámló festék lényegében olyan festék, amely felemelkedett és levált a felületről. Ha a festék úgy néz ki, mint az alábbi képen, akkor hámlik.

hámló festék levál a felületről

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: