Szigetelő festék: mi ez, és működik?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2022. január 27. 2022. január 26

A szigetelőfestéket az 1990-es évek végén vezették be az építőiparba falak és felületek folyékony szigetelő bevonataként, amely javítja a szerkezet hő- (vagy hő) kezelésének hatékonyságát.



Ez a cikk áttekinti a szigetelőfestéket: mi az, hogyan működik, és miért nyugtalanítja az építőipar egyes szakértőit ​​az elemekkel szembeni vezető szigetelőanyagként való állítása.



Tartalom elrejt 1 Mi az a szigetelő festék? két Valóban működik a szigetelő festék? 3 Szigetelhetsz-e egy falat festékkel 4 A festés segít a szigetelésben? 5 Ajánlott vásárlások 6 Végső gondolatok 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Mi az a szigetelő festék?

A szigetelőfestéket vagy szigetelőfestéket felületek bevonására tervezték a fűtési és hűtési erőfeszítések fokozása érdekében, és az energiaköltségek csökkentésére és az energialábnyom csökkentésére irányuló potenciálja szinte azonnal vonzotta a lakástulajdonosokat.



A szigetelőfesték, ha külső felületeken alkalmazzák, visszaveri a hőt és a napfényt, amely bármely irányból érkezik a festett felület felé, és megakadályozza, hogy a hő kifelé sodródjon a hidegebb hőmérséklet felé.

Minél vastagabb a szigetelőanyag, annál lassabb a hő mozgása rajta; azt remélték, hogy a szigetelőfesték hozzáadása a már szigetelt gáthoz egyszerűen folytatja a hatékonysági ciklust.



mit jelent a Bibliában a 911

A gyártók a 2000-es évek eleje óta kezdtek kísérletezni és saját márkájú szigetelőfestékeket gyártani. Ezek vagy kerámia vagy üveg mikrogömböket tartalmaznak (erről rövidesen bővebben), a termékbe előkeverve, vagy adalékként a szokásos festékbe is belekeverheted.

Fürdőszobában használt szigetelő festék

A szigetelőfesték segíthet a fürdőszobákban elkerülni a páralecsapódást.

Valóban működik a szigetelő festék?

Egyetértés van abban, hogy a szigetelőfesték nem helyettesíti a szokásos szigetelést, hanem egy olyan hozzáadott erőforrás, amely javítja a már beépített szigetelés hatékonyságát.



A szabványos szigetelés úgy működik, hogy a melegebb hónapokban távol tartja a hőt, a hideg hónapokban pedig bent tartja a hőt. Tehát nyáron nem akarjuk, hogy meleg jöjjön be, télen pedig nem akarjuk, hogy kimenjen. Az épület szigetelése szabályozza a hőáramlás képességét.

spirituális jelentése 1212

Az önmagában használt szigetelőfesték nagyon csekély hatással van az épület fűtési hatékonyságára.

Az építőipari szakemberek azt tanácsolják, hogy a szigetelés szempontjából elengedhetetlen az erős, vastag falakból álló épületburok, a helyesen beépített szigetelőréteg és a megfelelő nyílászárók. E nélkülözhetetlen dolgok nélkül a szigetelőfestéknek nincs hatása.

Ha azonban az alap szigetelő szerkezetek megvannak, a szigetelő festék felhordása minimalizálhatja a hőátadást. Ezeket a hatásokat azonban csak becsülni lehet, így bár a termék érdekli a lakástulajdonosokat, még nem váltott ki hatalmas tiszteletet az építőkből.

mit jelent, ha folyamatosan látod a 444 -et

A probléma az, hogy a szigetelőfesték-gyártók nem tudtak független vizsgálati eredményekkel alátámasztani a szabványos termékekhez képest jobb hőszigetelési teljesítményt.

Szigetelhetsz-e egy falat festékkel

A fal hőátadást csökkentő festékkel történő szigetelésének gondolata először a NASA-nál merült fel, amikor az űrsikló légkörbe való visszatérése során okozott károsodása védőbevonat létrehozását váltotta ki, amelyet a festéskor szórtak rá.

Ez a védőbevonat vegyi anyagokat és töltőanyagokat, valamint részecskéket tartalmazott, amelyek elvezették a hőt és védték a felületeket.

Az ötletet később adaptálták és átvitték a házfestékre, amely megszáradva sugárzó hőgátot képezett, amely a közönséges házfestéket hővisszaverő hőfestékké alakította.

A gyártók azt állították, hogy ezek a termékek csökkentették a falakban és mennyezetekben használt hagyományos szigetelések hatását, és a szigetelő festék valódi képessége az, hogy visszaveri vagy blokkolja a felületek (kandallók, fűtőtestek és radiátorok) hőjét, valamint a napfényt.

mit jelent látni a 111

Az ügyfeleknek azt tanácsolták, hogy a festéket előkeverékként vagy standard festékként használják adalékanyagokkal, amelyeket kézzel keverve felhordtak bármilyen falra vagy felületre.

A festék felhordása csak a szokásos festési eljárások, például a felületek előkészítése és tisztítása után szükséges.

A szigetelő festék tulajdonságai egyszerűek, ismerősek és vonzóak voltak, és mivel nem álltak rendelkezésre valódi módszerek a festék szigetelő tulajdonságainak hatékonyságának mérésére, a fogyasztók ehelyett stratégiai marketinginformációkra hagyatkoztak.

A festés segít a szigetelésben?

A szabványos festék nem javítja a jelenlegi szigetelés hőáramlási pontszámát, azonban bizonyos festéktermékek, például a hőfestékek és a szigetelőfestékek állítólagos szigetelő és hőzáró tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek befolyásolhatják a szigetelés hatékonyságát.

Minden otthon rendelkezik R-faktorral vagy hőszigetelő tényezővel, amely arra utal, hogy egy kétdimenziós akadály (például fal, mennyezet vagy szigetelőréteg) mennyire ellenáll a hőáramlásnak.

Az R-Factor egy építőipari fogalom, és az értékek 1,5-től 7-ig terjednek, ahol a magasabb szám a leghatékonyabb hőáramlás szabályozást jelöli.

A szigetelőlapok különböző anyagokból és szerkezetekből készülnek (beleértve a fóliát és a habot is), és nem mindegyik készül egyformán. Ez azt jelenti, hogy minden laptípus más-más R értékbesorolással jön létre.

látva a 444 -es számot

Ezért egy pontosabb kérdés: növeli-e a festék a kétdimenziós korlátok R-tényezőjét, és ha igen, milyen festék, és melyek azok az egyedi tulajdonságok, amelyek lehetővé teszik, hogy szigetelésként működjön.

A szigetelőfestékek például mikroszkopikus méretű kerámia gömböket tartalmaznak, amelyek sugárzási hő gátat hoznak létre, ha hagyományos belső vagy külső festékkel keverik, és ez a precíz technológia biztosítja a szigetelő tulajdonságokat.

Építőipari szakértők megjegyezték, hogy amikor a cél a nap által termelt hőátadás csökkentése, akkor minden fehér vagy világos színű szabványos külső festék ugyanolyan jól teljesít, mint bármely más festék, mivel minden világos színű festék visszaveri a hőt a felületekről. egyébként is.

Ajánlott vásárlások

Az alábbi termékek mindegyike hőtámogató, és ezért javítja otthona általános szigetelési pontszámát, feltéve, hogy már vannak hatékony szigetelő szerkezetek.

Végső gondolatok

A hatékonyságra és sikerre vonatkozó tudományosan bizonyított állítások ellenére a szigetelőfestékek még nem igazán bizonyultak az építőipari piacon. Az az ítélet, hogy a terméknek valóban nincs jelentős előnye a hagyományos festékekhez képest, még nem dőlt meg. A „nincs jelentős előny” kifejezés azonban továbbra is érdekli a szószólókat, és a lakástulajdonosok készek arra, hogy kipróbálják.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: