Kérdések és válaszok: Kerítésfesték

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. június 5

Míg a kerítések általában körülbelül 15 évig tartanak a brit időjárás miatt, kerítésfesték biztosíthatja, hogy életük során jól nézzenek ki.



Tehát milyen típusú festéket kell felvinni a kerítésekre? Mennyi ideig tart általában a kerítésfesték? És milyen fedés várható literenként?



Ha kezdő barkácsoló vagy, nem valószínű, hogy tudod a választ ezekre a kérdésekre. Ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítjuk ezt a hasznos útmutatót, amelyben válaszolunk néhány gyakran feltett kérdésre.



Olvasói közösségünk beadványait is átvettük, és megválaszoltuk azokat a tapasztalt festőknek, akiknek konkrét problémáik vannak a kerítésfestékkel.

Készen áll arra, hogy minden kerítésfesték szakértője legyen? Akkor olvass tovább!



Tartalom elrejt 1 Milyen típusú festék a legjobb kerítéshez? két Mennyi ideig tart a kerítésfesték? 3 Milyen fedés várható a kerítésfestéktől literenként? 4 Hamarosan festem a kerítésem, és van néhány rozsdás szögfejem. Hogyan kezeljem ezeket? 5 Tudsz új kerítést festeni? 6 Milyen a jó szürke kerítésfesték? 7 Tudsz permetezni festékes kerítéseket? 8 Megéri lefesteni egy elhasználódott kerítést? 9 Mi a legjobb tipp a kerítés permetezéséhez Graco Ultra Max-szal? 10 Olcsó permetezővel lehet nagy kerítéseket permetezni? tizenegy Van ötletetek, mivel lehetne eltávolítani a zöldpenészt a kerítésről a tavaszi festés előtt? 12 Mindig permetezni kell nagy kerítések festésekor? 13 Mi a legjobb módja a kerítés előkészítésének? 14 Kapcsolódó hozzászólások:

Milyen típusú festék a legjobb kerítéshez?

Anélkül, hogy itt túlságosan alapvetőnek tűnnénk, egy kifejezetten kerítésre tervezett festék a legideálisabb típus. Az olyan márkák, mint a Cuprinol, a Johnstone's és a Ronseal, mind remekül készítenek kerítésspecifikus festéket, és érdemes megnézni őket. A festékek változhatnak a vízbázisú és az oldószer alapútól, de a legjobb eredmény elérése érdekében mindig próbáljon meg olyat keresni, amely viasszal dúsított.

Mennyi ideig tart a kerítésfesték?

Az időjárási viszonyoktól és a karbantartástól függően a kerítésfesték akár 5-6 évig is viszonylag érintetlenül fennmaradhat. Megnövelheti a festék élettartamát, ha gondoskodik arról, hogy a kerítés moha- és zöldalgától mentes legyen. Ha a kerítésfesték kezd kifakulni, érdemes lehet 2 év elteltével felhordani.

Milyen fedés várható a kerítésfestéktől literenként?

A kerítésfesték általában literenként 5-6 m²-t képes lefedni a kerítés állapotától és jellegétől függően. Ha a kerítés felülete meglehetősen porózus, akkor a fedés kisebb lesz. Hasonlóképpen, ha a kerítés felülete sima, a festék valószínűleg nagyobb fedőképességgel rendelkezik.



Hamarosan festem a kerítésem, és van néhány rozsdás szögfejem. Hogyan kezeljem ezeket?

Használhat valamilyen rozsda elleni szert, amely kémiailag visszaállítja a rozsdát szilárd fémmé. Hogy a jövőben ne rozsdásodjanak újra, érdemes lehet beütni őket, amennyire csak lehet, és megtölteni.

Tudsz új kerítést festeni?

Igen, azonnal festhet új fát.

Milyen a jó szürke kerítésfesték?

Érdekes módon összekevertem 2 doboz Silver Copse Ducksbacket egy ón fekete falazással, mivel kicsit sötétebbre akartam, és ez volt a legjobb kerítésfesték, amit valaha használtam.

Tudsz permetezni festékes kerítéseket?

Gazdaságilag ennek nincs sok értelme. Ha permetezne egy kerítést, akkor a festék fele a levegőbe kerülne.

Megéri lefesteni egy elhasználódott kerítést?

Ez attól függ, hogy megengedheti-e magának új kerítés vásárlását. Az Egyesült Királyságban a kerítések általában körülbelül 15 évig tartanak, így ezek utáni festésük egy kis pazarlás lehet. Ez egy gyors megoldás, de egy éven belül a festék valószínűleg elkezd leválni.

Mi a legjobb tipp a kerítés permetezéséhez Graco Ultra Max-szal?

Én a legnagyobb borravalóval mennék. Ha forró napon készül festeni, vegyen egy Cuprinol Ducksback-et, melegítse fel egy kicsit a festéket a napon, és már közvetlenül az ónból permetezhet.

Olcsó permetezővel lehet nagy kerítéseket permetezni?

Mindaddig, amíg a festéket a megfelelő szintre öntözi, rendben kell lennie. Az olcsóbb modellek hajlamosabbak az eltömődésre, de ha megfelelő a konzisztencia, akkor nem lehet gond, akármekkora is a kerítés!

Van ötletetek, mivel lehetne eltávolítani a zöldpenészt a kerítésről a tavaszi festés előtt?

Megpróbálhatja a Hypo Red Labelt, ami egy erős fehérítő, amelyet szarvasmarha istállókhoz készítettek. Permetezze át a kerítésen, majd hagyja, hogy végezze a dolgát egy hétig. Ha már elég sokáig várt, azt javaslom, hogy legalább 3 réteget használjon a kerítés festéséhez.

Mindig permetezni kell nagy kerítések festésekor?

Valójában attól függ, hogy mennyi ideje van, és mennyire motivált az ecset és a henger használatára. Ecset/henger használata nagy kerítéseken sokáig tarthat, mivel több réteget kell felvinnie. Ezzel szemben egy permetezővel órákat takaríthat meg.

Mi a legjobb módja a kerítés előkészítésének?

Minden a kerítés állapotától és állapotától függ, de egy szabványos kerítésnél elegendő először lemosni és lecsiszolni, hogy a festék megfelelően tapadjon a felületre.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: