Kérdések és válaszok: Szaténfa festék

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. május 27

A szaténfa az egyik legjobb festék olyan felületekre, mint a szegélylécek, belső ajtók és korlátok.



De mire lehet még alkalmazni? Melyik márka a legjobb szaténfa? A szaténfa önbevonat?



Összegyűjtöttük az olvasóink által leggyakrabban feltett kérdéseket, és az alábbiakban válaszolunk rájuk. Akár kezdő, akár tapasztalt szakember, képesnek kell lennie arra, hogy felvegye a számára hasznos információkat. Ennek tudatában ugorjunk bele.



Tartalom elrejt 1 Milyen színű aljszőrzetet használjak egy zsályás szaténfához? két Mi az a szaténfa festék, ami gyorsan szárad? Gondozóotthonban dolgozom, ezért elengedhetetlen a gyors száradás. 3 Fára használtam vízbázisú szaténfát, de a csomók mindenhol kilátszanak. Mit tehetek? 4 Miért fáj a fejem a szaténfa használatakor? 5 Kapható a Dulux Satinwood fehér színben a Pure Brilliant white helyett? 6 Famunkát végeztem olajos aláfestéssel, és az ügyfél vízbázisú gyorsan száradó szaténfát készített a fedőréteghez. Néhány óra múlva a szaténfa repedezni kezdett. Nagyon hideg van az épületben, ezért arra gondolok, hogy lehet, hogy vagy az olaj alapú alapozó víz alapú a probléma? 7 Dulux Quick Dry Satinwoodot használok. Az első réteg tökéletes, de a második réteg túl gyorsan szárad ahhoz, hogy jó végeredményt kapjon. Bármilyen ötletet? 8 Gondolatok a Leyland Trade szaténfáról? 9 Nemrég végeztem egy famunkát (öreg fenyőtől fehérig – 2 x BIN, alapozó és fedőlakk), és az ügyfél felhívott, hogy barna jön át. Mi romlott el? 10 Tudnátok ajánlani keményebb szatént famunkákhoz? Egy fogorvosi műtéthez való. tizenegy Most kezdtem bele a levegő nélküli permetezésbe. Milyen a jó szaténfa felület, amelyet permetezhetek? 12 Egy 70-es évekbeli lépcsőházat festek, ami jelenleg lakkozott és fehér szaténfára fog menni. Whitson vagy BIN alapozót használjak? 13 Mennyi ideig kell várnom a második réteg Dulux Trade Quick Dry Satin felvitelével? 14 Mi a véleményed a Scuff X vs Johnstone's Aqua-ról? tizenöt Egyedi MDF bútort keresek lakóautómba, milyen festéket ajánlanátok? Gyémánt tojáshéjra gondolok? 16 Hogyan készítsünk fel egy meglévő ajtót, amelyen olaj alapú fényes, vízbázisú szaténfához? 17 Megnéztem egy munkát, ahol a nappali, a lépcsőház és a lépcsőház faanyagát lakkozottról fehérre cserélték. Azt mondták, kulcsos volt, és Bullseye 123-mal vonták be, mielőtt fehér szaténnal lett volna bevonva. Kicsit gyanúsnak tűnik a nagy forgalmú területeken (néhány darab forgács látható). A költségvetés nem arra való, hogy visszacsiszolódjon és újrakezdje – ez inkább egy „tegyük a lehető legjobbat”. Valami tanács? 18 Kapcsolódó hozzászólások:

Milyen színű aljszőrzetet használjak egy zsályás szaténfához?

A szaténfa önbevonatozó, így nincs szükség alapozóra, amely esetleg kissé eltérő színű lehet. Általánosságban elmondható, hogy a legjobb, ha azonos színű alapszőrt használunk, függetlenül a bevonattól.

444 angyalszám jelentése

Mi az a szaténfa festék, ami gyorsan szárad? Gondozóotthonban dolgozom, ezért elengedhetetlen a gyors száradás.

A Johnstone's Aqua vagy az Aqua Guard megcsinálja a trükköt. Az Aqua egy kicsit kellemesebb, ha alkalmazzuk, így én személy szerint ezt választanám.



Fára használtam vízbázisú szaténfát, de a csomók mindenhol kilátszanak. Mit tehetek?

A csomókat valami hasonlóval alapoznám le Zinsser BIN majd adj neki egy-két réteg vízbázisú szaténfát. Ezzel kellene megoldani a kérdést.

12:22 jelentése

Miért fáj a fejem a szaténfa használatakor?

Valószínű, hogy vagy olajalapú szaténfát használ, vagy a festett helyiségek nem jól szellőznek. Íme 3 dolog, ami segíthet:

  1. Váltson vízbázisú szaténfára
  2. A festés megkezdése előtt feltétlenül nyissa ki az összes ablakot és ajtót, és tartsa nyitva
  3. Használjon védőmaszkot

Ha ezek egyike sem működik, hallottunk őrült meséket arról, hogy az emberek kettévágnak egy hagymát, és a szobában hagyják, bár nem tudnám megmondani, hogy ez működik-e vagy sem!



Kapható a Dulux Satinwood fehér színben a Pure Brilliant white helyett?

Megteheti, de valószínűleg nem találja meg egyetlen kiskereskedőnél sem. Valószínűleg színezned kell, ha csak fehéret akarsz.

Famunkát végeztem olajos aláfestéssel, és az ügyfél vízbázisú gyorsan száradó szaténfát készített a fedőréteghez. Néhány óra múlva a szaténfa repedezni kezdett. Nagyon hideg van az épületben, ezért arra gondolok, hogy lehet, hogy vagy az olaj alapú alapozó víz alapú a probléma?

Ami a szaténfát illeti, ez egy mítosz, hogy nem lehet vizes bázisú fedőlakkot felvinni az olaj alapú aláfestékre. A szaténfa önbevonatozó, így elméletileg a legtöbb felületre felhordhatja anélkül, hogy aggódna, hogy ragad-e. Számomra valószínűnek tűnik, hogy túl hideg volt ahhoz, hogy az olaj alapú aljszőrzet teljesen megszáradjon, és ezért kapod a problémát.

Azt tanácsolom, hogy hagyja állni néhány napig, alaposan dörzsölje le a felületet, majd vigyen fel néhány réteg vízbázisú szatént.

Dulux Quick Dry Satinwoodot használok. Az első réteg tökéletes, de a második réteg túl gyorsan szárad ahhoz, hogy jó végeredményt kapjon. Bármilyen ötletet?

Használtad először a Dulux QD alapozót? Ha nem, akkor azt javaslom. Használhat egy nagyon finom vízpermetet is (gondoljon valami olyat, amit a fodrásznál látna) a felületre bevonás előtt.

Gondolatok a Leyland Trade szaténfáról?

Egy építő szállította nekem, hogy visszamenjek. Lenyűgözött, bár úgy hallottam, hogy nem marad sokáig fehér.

Nemrég végeztem egy famunkát (öreg fenyőtől fehérig – 2 x BIN, alapozó és fedőlakk), és az ügyfél felhívott, hogy barna jön át. Mi romlott el?

Határozottan nem ideális. Hogy őszinte legyek, 10-ből 9-szer jó lett volna a módszered, de nyilvánvalóan ez nem fog vigaszt nyújtani! A jövőben esetleg próbáljon ki 1 réteg BIN-t, 1 réteg fedőfoltot és 2 réteg szatént. A fedőfoltnak meg kell akadályoznia a barnulást.

Tudnátok ajánlani keményebb szatént famunkákhoz? Egy fogorvosi műtéthez való.

Ha egy fogorvosi rendelőt fest, nagyon valószínű, hogy gyakran letörlik a felületeket, ezért jó kiáltás, ha valami strapabírót keres, és valószínűleg a legfontosabb tényező a festékválasztásnál. Én személy szerint valami hasonlót használnék Benjamin Moore Scuff X ezért.

mit jelent a 12 12

Most kezdtem bele a levegő nélküli permetezésbe. Milyen a jó szaténfa felület, amelyet permetezhetek?

A Johnstone's Aqua Guard nagyon jó permetezésre. Először kövesse a gyártó tanácsát a hígítással kapcsolatban.

Egy 70-es évekbeli lépcsőházat festek, ami jelenleg lakkozott és fehér szaténfára fog menni. Whitson vagy BIN alapozót használjak?

Én személy szerint nem támaszkodnék egy olyan tapadó alapozóra, mint a Whitson-féle lakkozott felületen (bár arra való). Inkább lehúzom a felületet, és foltzáró alapozót használok, mint a Cover stain, vagy ami még jobb, olaj alapú oldattal, hogy olajos alapozót használjon, vagy szürke felületet, és alumínium alapozót használjon első rétegként. A vízbázisú alapozók túl könnyen letörhetnek.

Mennyi ideig kell várnom a második réteg Dulux Trade Quick Dry Satin felvitelével?

Tapasztalataim és sok olyan szakember tapasztalata szerint, akik ezt használják, nem kell 2 óránál többet várnia a második réteg felvitelével. Ismerek olyan embereket, akik 45 perc után újra bevonnak, de én személy szerint nem vonnék be ilyen gyorsan.

10/10 jelentése

Mi a véleményed a Scuff X vs Johnstone's Aqua-ról?

A Scuff X tartósabb, és gyakran csak néhány rétegre van szüksége, de a Johnstone's Aqua nagyszerű, és határozottan legjobb szaténfa festék ki a mainstream operátorok közül. Különösen a barkácsolók számára hasznos, mivel értékesebb, mint a Scuff X. Tapasztalataim szerint a Johnstone's Aqua általában megerősödik, mivel megkeményedik, így kiváló otthoni használatra.

Egyedi MDF bútort keresek lakóautómba, milyen festéket ajánlanátok? Gyémánt tojáshéjra gondolok?

Én a Diamond Satinwooddal mennék. Sokkal keményebb, mint a tojáshéj, de ügyeljen arra, hogy hagyja egy-két hétig, hogy megfelelően meggyógyuljon.

Hogyan készítsünk fel egy meglévő ajtót, amelyen olaj alapú fényes, vízbázisú szaténfához?

Őszintén szólva csak alaposan lecsiszolnám a felületet, leporolnám és megtisztítanám. Tudom, hogy néhány festő szívesebben használna tapadós alapozót, de az a véleményem, hogy még mindig félnek egy kicsit a vízbázisú szaténfáktól, mert régen milyen rosszak voltak. Amíg van egy tisztességes festék, akkor alapozó nélkül is meglesz.

Megnéztem egy munkát, ahol a nappali, a lépcsőház és a lépcsőház faanyagát lakkozottról fehérre cserélték. Azt mondták, kulcsos volt, és Bullseye 123-mal vonták be, mielőtt fehér szaténnal lett volna bevonva. Kicsit gyanúsnak tűnik a nagy forgalmú területeken (néhány darab forgács látható). A költségvetés nem arra való, hogy visszacsiszolódjon és újrakezdje – ez inkább egy „tegyük a lehető legjobbat”. Valami tanács?

Anélkül, hogy túlságosan őszinte lennék: ne tedd. Ha a költségvetés nem teszi lehetővé, hogy megfelelően csináld, akkor ne tedd. A nap végén ez a munka az önéletrajzában fog szerepelni, így jobb, ha nem kockáztat egy „gyors megoldást”.

Szeretnénk cikkeinket naprakészen tartani, így ha bármilyen kérdése van, vagy tanácsra van szüksége a szaténfa festékkel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, és ennek megfelelően frissítjük ezt a cikket!

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: