Stabilizáló megoldás: mikor és hogyan kell használni

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. október 9. 2021. október 8

A lakberendezés egyik lényeges eleme, hogy a külseje teljesen festett és kifogástalan állapotban legyen.



Függetlenül attól, hogy a külső falak téglából, cementből vagy falazatból készültek, mindig fontos megbizonyosodni arról, hogy megfelelően karbantartottak, mielőtt bármilyen festéket felhordanak rájuk.



Ha a falak porózusak vagy krétásak, megnő annak a veszélye, hogy a festék nem tapad a falhoz, és felhordás után rosszul néz ki, vagy a legrosszabb forgatókönyv esetén – néhány héttel azután, hogy megveregette magát a hátán. jól végzett munka! Ilyen esetekben további segítségre van szükség, és az úgynevezett stabilizáló megoldás a legjobb segítség.



Olyan külső falazat bemutatása, amelyre stabilizáló oldatot kell alkalmazni.

Tartalom elrejt 1 Mi a stabilizáló megoldás? két Mikor érdemes stabilizáló oldatot használni? 3 Hogyan használd a stabilizáló oldatot? 4 A 3 legjobb stabilizáló megoldásra vonatkozó javaslatunk 5 Kérdéseidre, megválaszolva 5.1 Belső puha vörös téglafalat keresek. Nagyon nedvszívó, és vízbázisú festéket fogok használni, hogy illeszkedjen a szoba többi részéhez. Kell-e stabilizáló oldatot használnom? 5.2 Hamarosan festek egy új építésű külsőt. Tömítő vagy stabilizátor kell hozzá? 5.3 Stabilizálni kell a kavicsot a falazófesték felhordása előtt? 5.4 Éppen renderelték a bungalómat, és azon tűnődtem, hogy stabilizálni kell-e vagy sem? 5.5 Az új házam 6 hónapja festett falazófestékkel, de most darabokban válik le a festék. Mit tehetek? 5.6 Találkoztál már mészfestékkel mennyezeten? Megpróbáltam feltekerni a mennyezetet, és csak csíkokban húzódik le. Egy stabilizáló megoldás segít? 5.7 Kapcsolódó hozzászólások:

Mi a stabilizáló megoldás?

A stabilizáló oldat egy alapozó/tömítő, amely megköti a krétás vagy morzsalékos felületeket, és kevésbé nedvszívóvá teszi azokat. Erősen áthatoló, ami azt jelenti, hogy segít kitölteni a porózus felületeken lévő lyukakat, lehetővé téve a festékrendszer problémamentes felvitelét.



Mindig ne feledje, hogy valamilyen külső alapozó felvitele az egyik legfontosabb előkészítő lépés bármilyen festék felhordása előtt. Egyszerre javítja a fényezés minőségét és tapadását, valamint magának a falnak a védelmét.

Mikor érdemes stabilizáló oldatot használni?

Általában a legtöbb falazott falat hígított vizes bázisú festékkel alapozzák, de ez néha nem elég. Egyes felületek további kezelést igényelnek a fényezés tartósságának biztosítása érdekében.

Ilyen például a morzsalékos felületek. A felület morzsalékosságát a kezünkkel történő dörzsöléssel lehet megállapítani: ha eldörzsölődik, akkor ez annak a jele, hogy stabilizáló oldatra lehet szüksége.



A morzsalékos felületekre példa a mállott cement vagy téglafal, ezért fontos ezeket a festék felhordása előtt ellenőrizni. Stabilizáló oldat nélkül a omladozó téglafal a festék leválik, végül tönkreteszi a fényezést.

Stabilizáló oldatot akkor is kell használni, ha a felület könnyen lebomlik, meglazul és porszerűvé válik (más néven krétás). Az ilyen falhibákat általában az időjárás okozza (főleg a szél és a túlzott eső), ami a legtöbb külső felületen elkerülhetetlen.

Javasoljuk, hogy a púderes felületet először lehúzókéssel kaparjuk le, majd csiszolópapírral dörzsöljük a falat, mielőtt egy-két réteg stabilizáló oldatot viszünk fel.

Fontos tudni, hogyan lehet felismerni, hogy milyen felületekre lenne előnyös stabilizáló oldatot használni, mert ha nem feltétlenül szükséges, akkor ronthatja a fal minőségét.

A stabilizáló megoldás, ha nem szükséges, a falak elveszíthetik a légáteresztő képességét, és megtarthatják a természetes nedvességet. Ez a nedvesség előbb-utóbb kijön, amitől a festék felbuborékosodik, vagy egyszerűen lehámlik.

Szem előtt kell tartania azt a tényt is, hogy az új felületeken némi por/por normális jelenség. Az új felületet ajánlatos legalább egy évig kitenni az időjárásnak, mielőtt bármilyen festéket vagy stabilizáló oldatot felhordna rá.

Az instabil falazat meghibásodást okozhat a festékrendszerben.

Hogyan használd a stabilizáló oldatot?

A stabilizáló oldat számos felületen sikeresen alkalmazható, beleértve a téglafalat, betont, falazatot és cementet.

Annak érdekében, hogy maximalizálja annak előnyeit a külső falakon, fontos, hogy néhány dolgot szem előtt tartson a stabilizáló oldat használatakor. Mindenekelőtt alaposan szemrevételezéssel vizsgálja meg a festeni kívánt felületet, hogy megtudja, hol lehet/nem szükséges stabilizáló oldat.

mit jelent az 555 az SMS -ben

Az oldat felhordása előtt a legjobb, ha csiszolja a felületet csiszolópapírral, hogy megszabaduljon a felesleges portól vagy a korábbi festésből származó festékfoszlányoktól.

Győződjön meg arról is, hogy száraz időben használja, mivel a levegő nedvessége ronthatja a stabilizátor hatékonyságát.

A felhordás során ügyeljen arra, hogy jó ecsetet vagy hengert használjon, és mindig próbálja felülről lefelé festeni az egyenletes felhordás érdekében.

A ledörzsölést követően általában elegendő néhány réteg.

A 3 legjobb stabilizáló megoldásra vonatkozó javaslatunk

Most, hogy minden lényeges dolgot ismer a stabilizáló oldat külső falaira való felvitelével kapcsolatban, már csak egy kérdés maradt: hogyan válassza ki a legjobb terméket a maximális hatékonyság érdekében? Van néhány tippjavaslatunk annak érdekében, hogy a fényezése a lehető leghosszabb ideig tartson tiszta körülmények között.

Az Sandtex Quick Dry stabilizáló oldat minden bizonnyal a legjobb választás mindazok számára, akik szeretnének javítani régi, mállott külső falai minőségén. Ecsettel könnyen felvihető, 2 réteg oldatot igényel. Érintéses száradása 4-6 óra, 16 óra elteltével érdemes újra bevonni. Ennek a terméknek az egyetlen hátránya a térfogata, mivel az oldat csak 2,5 literes dobozokban érkezik.

EverBuild 406 stabilizáló megoldás egy másik nagyszerű választás. Formulája finom polimer emulzió keverékét tartalmazza, amely elég mélyen behatol minden mállott felületbe ahhoz, hogy lezárja azt. Ez 5 literes kannákban kapható, vagyis biztos lehet benne, hogy minden célra elegendő lesz. Más stabilizáló megoldásoktól eltérően ez mind külső, mind belső felületekre alkalmas, amelyek olyan anyagokat tartalmaznak, mint a vakolat, téglafal és cement.

Az Bond-It stabilizáló megoldás Ez is egy nagyszerű, használatra kész termék, amely felkészíti falait a festésre. Ez a termék hihetetlenül sokoldalú, mivel számos felületen működik, beleértve a betont, cementet, gipszkartont, gipszkartont, vakolatot, kavicsos vonalat és MDF-et. Ne feledje, hogy ezt a terméket csak száraz időben, 5°C felett használja.

A stabilizáló megoldás nem csak a külső falazat számára előnyös. Szerencsére belső felületekre is vannak lehetőségek.

A stabilizáló megoldás kiválóan használható termék, és növeli a falak tartósságát, miközben előkészíti őket a jövőbeni festésre.

Nem számít, milyen régiek és mállottak a falak, egy kis segítséggel életre kelthetik őket, és a stabilizáló megoldás erre a megfelelő eszköz.

Kérdéseidre, megválaszolva

Olvasóink rengeteg kérdést tesznek fel a stabilizáló megoldásokkal kapcsolatban, így a cikkünkkel együtt, itt talál néhány közvetlen választ a kérdéseire.

Belső puha vörös téglafalat keresek. Nagyon nedvszívó, és vízbázisú festéket fogok használni, hogy illeszkedjen a szoba többi részéhez. Kell-e stabilizáló oldatot használnom?

Ha nagyon nedvszívó, akkor érdemes stabilizáló oldatot használni, de személy szerint, ha a téglafal jó állapotban van, én vagy Zinsser Guardz-t használnék, vagy egyszerűen ködbevonatot.

Hamarosan festek egy új építésű külsőt. Tömítő vagy stabilizátor kell hozzá?

Az új épületek általában nem igényelnek stabilizálást. A tanácsom az lenne, hogy válasszon ködkabátot és fedőlakkot. FYI, ha keresel jó külső falazófesték , én a Sandtexet ajánlom (inkább a sima, mint texturált változatot). Íme egy külső, amit nemrég festettem a fehér falazófestékükkel:

Stabilizálni kell a kavicsot a falazófesték felhordása előtt?

A Pebbledash nem porózus felület, így nem kell stabilizálni, különösen, ha új. Az új kavicsok esetében úgy kezelje, mintha a friss vakolatot tenné: 1 ködbevonat, majd 2 fedőréteg.

Éppen renderelték a bungalómat, és azon tűnődtem, hogy stabilizálni kell-e vagy sem?

A krétás vagy poros felületeken történő használat mellett a stabilizátor nagy nedvszívó képességű felületeken is használható. Néhány vakolat a homok és a keverék típusa miatt erősen nedvszívó és enyhén morzsalékos lehet. Tehát ez ugyanaz, mint egy porózus fal lezárása.

Én személy szerint nem használnám, kivéve, ha a homok nagyon laza, vagy a vakolat rideg. Sok festőt ismerek, akik ezek miatt az okok miatt használják új vakolatokhoz – szinte ködbevonatként és más okok miatt is. De úgy gondolom, hogy ez befolyásolhatja a lefedettséget.

Ne feledje, hogy a falaknak is teljesen meg kell száradniuk, és a későbbi bevonatok száradása sokkal tovább tart.

Az új házam 6 hónapja festett falazófestékkel, de most darabokban válik le a festék. Mit tehetek?

Bár szívesen átfesti azokat a területeket, ahol a festék levál, valószínű, hogy még több lesz. Azt tanácsolom, hogy várjon néhány hónapot és értékelje újra. Legalább akkor a festék eltávolításának folyamata sokkal könnyebb lesz. Ekkor dörzsölje le a teljes felületet, használjon stabilizátort, majd festse a szokásos módon.

Sajnos úgy hangzik, hogy aki festette az otthonát, eleve nem használt stabilizátort.

Találkoztál már mészfestékkel mennyezeten? Megpróbáltam feltekerni a mennyezetet, és csak csíkokban húzódik le. Egy stabilizáló megoldás segít?

Eltávolítása az egyetlen módja a kötés biztosításának. A tetején lévő stabilizátorok, tömítőanyagok stb. semmit sem javítanak az aljzathoz való csekély tapadásán. Láttam már olyan gipszvakolatot, amely emiatt meghibásodott, annak ellenére, hogy PVA alapozású.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: