Milyen hatással van a testedre az évekig tartó festő?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. augusztus 2

Ha azon gondolkodik, hogy professzionális festő és lakberendező lesz, lehet, hogy azért választja ezt a munkát, mert az aktív, és utálja, hogy egész életében az irodában dolgozzon.



De milyen terhet ró a testedre a több éves festő? Különféle szakembereket kérdeztünk meg, mióta dolgoznak a szakmában, és milyen egészségügyi problémák merültek fel a fizikailag megterhelő munkavégzés során. Íme néhány válasz, amit kaptunk.



David



Iskola óta foglalkozom vele. Most 60 éves vagyok és nem is olyan rossz. Úgy gondolom, hogy a kereskedésünk rendben van – mindig mozog, fel-le lépked – semmi sem nehezíti meg a testet. Fiatalkoromban nem sportoltam, ez valószínűleg segít, ráadásul az elmúlt 10 évben edzőtermi cuccokat is csináltam. Összességében szerintem egyáltalán nem rossz.

Pete



39 éve leesett lemezzel, de még mindig erős vagyok. Gyep fájdalmak és fájdalmak.

James

1988-ban kezdődött, és még mindig nincsenek betegségek. Talán csak szerencsés vagyok.



Kenny

40 év a szakmában betegségek nélkül. Őszintén szólva jobban aggódom a nyugdíjba vonulás miatt!

Andy

Új térdekre, új csípőre és új vállakra van szükség, de úgy gondolom, hogy ez annak köszönhető, hogy túl sokáig tisztességes színvonalú rögbit játszunk, mintsem festünk.

Trevor

22 éve festek. 12 éve eltört a gerincem és 2 csigolyám a hátam alsó részén. Az orvos azt mondta, hogy soha többé nem festek, de nyilván még mindig festek. A fájdalom mindig ott van, de elmúlik, ha elég furcsán festek. Csak akkor fáj a munkám, ha hosszú ideig léceket festek. Jó pár percbe telik, amíg egyenesen felállok.

Neil

23 éve festek. A lábamon, a térdemen, a csípőmen, a kezemen, a hátamon és a nyakamon kívül minden rendben van!

Susie

30 éve festek, és most is érzem. Széles körben elterjedt ízületi gyulladásom, gerincszűkületem, fibromyalgiám van, carpel alagút műtétem, teniszkönyök műtétem, 2 gerincműtétem és 2 csigolyatörésem van a lapockáim között. A lista folytatódik…

Stu

Jelenleg teniszkönyököm van, tavaly pedig elcsúszott a korongom.

Jordánia

42 év a szakmában. Eltűnt a térdem és a hátam, ízületi gyulladásom van, 2 vállműtétem volt, és jövő héten csípőprotézisem esedékes. Bár nem tudom letenni az egészet a festészetnek, mivel sokat fociztam.

Tim

Hol kezdjem? L4/L5 porckorong degeneráció, a nyak, a térd és a boka ízületi gyulladása, valamint a bal kezemen lévő fehér ujjam létraesés miatt. Ez most megteszi! Még csak 61 éves vagyok, és még mindig dolgozom, de folyamatosan fájdalomcsillapítót szedek.

Charlie
Nagyon rossz osteoarthritisem van. Most töltöttem be a 62. életévét, és most kaptam meg a második csípőprotézisemet. Mekkora megkönnyebbülés, hiszen az elmúlt két-három év abszolút gyötrelem volt! Remélhetőleg ezek még vagy 10 évig rendben látnak engem.

Nem tudom

36 éve festek, és néhányszor derékfájás miatt kellett pihennem.

Tom

A festészetben eltöltött 31 év után 2 térdműtéten esett át a bal lábamon, és a jobb térdemen vártam egy másikat. Bárcsak viseltem volna térdvédőt, mivel úgy gondolom, hogy manapság a biztonsági felszerelések nagy segítségére lesznek az új festőknek a jövőben.

11 11 11 11
Kategória
Ajánlott
Lásd Még: