Jók a vízbázisú fényes festékek?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. március 20

Az utóbbi években a vízbázisú festékek, és különösen a fényesek, egyre népszerűbbek.



Bár sok lakberendező továbbra is előszeretettel használja az olaj alapú fényt, a minőségbeli különbségek bizonyosan csökkentek, és bizonyos szempontból azt is mondhatnánk, hogy a vízbázis jobb.



A vízbázisú fényesség nyilvánvaló előnyt jelent a környezeti hatás szempontjából, de vajon jók? Vessünk egy gyors pillantást arra, hogy a vízbázisú fényesség hogyan áll össze az olajalapúhoz képest.



Tartalom elrejt 1 Jó felületet kapsz a vízbázisú fényességgel? két Mennyire egyszerű alkalmazni? 3 Mennyire tartós? 4 Sárgás vs nem sárgás 5 Könnyebben tisztítható a vízbázisú fényesség? 6 Biztonság és környezeti hatás 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Jó felületet kapsz a vízbázisú fényességgel?

Jó felületet érhet el a vízbázisú fényességgel, ha először alapozza le a felületet, és legalább 2 bőséges réteg jó minőségű fényt ad hozzá.

A vízbázisú fényesség vékonyabb, mint az olajbázisú, így a fedés, különösen olcsóbb festékeknél, nem olyan jó. Figyelembe kell vennie a festék száradási sebességét is. A vízbázisú a gyors száradásáról híres, de ez azt is jelenti, hogy kevesebb a hibalehetőség, ha olyan dolgokról van szó, mint például az ecsetnyomok.



Összességében az olaj alapú fények jobb, fényesebb felületet biztosítanak – különösen színes festékek használata esetén.

Mennyire egyszerű alkalmazni?

Ha a jó minőségű vízbázisú fényes , az alkalmazásnak viszonylag egyszerűnek kell lennie, akár a kefe , görgős ill festékszóró .

Ahogy fentebb említettük, fennáll annak a veszélye, hogy a festék túl gyorsan szárad, ha rossz minőségű fényesek, ami azt eredményezheti, hogy felveszi a festéket, amikor átmegy rajta. A felület alapozásával és csiszolásával azonban meg kell oldani ezt a problémát. Mint mindig, most is a felkészülésben van a kulcs.



Mennyire tartós?

Tévhit, hogy víz alapú fényes tartósság szempontjából sokkal rosszabb, mint az olaj alapú. A vízbázisú fényes védőfóliarétegnek köszönhetően nagyfokú rugalmassággal rendelkezik, és jellemzően sokkal kevésbé hajlamos a repedésre, hámlásra vagy hólyagosodásra.

Sárgás vs nem sárgás

Ezen a területen a vízbázisú fényesség egyértelműen kedvenc. Minden olajalapú fényesnek megvan az a hírhedt problémája, hogy idővel megsárgulnak. A vízbázisú fényesség sokkal jobb, ha olyan fehér fényt választunk, amely valójában fehér marad.

Könnyebben tisztítható a vízbázisú fényesség?

Igen, a vízbázisú fényességgel sokkal könnyebb bánni, ha takarításról van szó. Csak annyit kell tennie, hogy a keféit/hengereit egy kis víz alá kell húznia, és már megy is. Az olaj alapú fények esetében lakkbenzint kell használnia, hogy eltüntesse a festéket a szerszámokról. Ne feledje – az olaj és a víz nem keveredik, így nem tudja egyszerűen vízzel lemosni a festéket.

Biztonság és környezeti hatás

A vízbázisú festékek általában sokkal alacsonyabb VOC-t bocsátanak ki, mint az olajbázisúak, és természetesen alacsonyabb környezeti hatást is kifejtenek létrehozásuk során. Ha belső felületeken fényesítőt fog használni, akkor érdemes vízbázisúat használni.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: