Festhetsz bambuszszűrőt?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 30

Mivel az Egyesült Királyságban a bambusz az ökoharcosok kedvenc anyagává vált, országszerte rengeteg kert található, ahol környezetbarát bambuszszűrést végeznek.



A barkácsolók nemzeteként pedig mindig a következő felújítást keresik, sokan feltehetik a kérdést: Tudsz-e festeni a bambuszszűrőt?



Tartalom elrejt 1 Festhetsz bambuszszűrőt? két Miért kell alapozót használni? 3 Hogyan festik a bambuszszűrőt? 3.1 1. lépés: Tisztítsa meg a felületet 3.2 2. lépés: Finoman dörzsölje le 3.3 3. lépés: Alapozzuk le a Dulux Super Gripp segítségével 3.4 4. lépés: Hagyja megszáradni az alapozót 3.5 5. lépés: Vigyen fel 1 vagy 2 réteget a választott kerítésfestékből 4 Végső gondolatok 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Festhetsz bambuszszűrőt?

Igen, lehet festeni bambusz szűrőt, de a foltok és festékek nem tapadnak könnyen a bambusz felületekre, mivel az sűrű és sima. A csupasz bambusz szűréséhez kezdjen egy olyan alapozóval, mint a Dulux Trade Super Grip Primer vagy a Zinsser Bullseye 1-2-3. Innentől elegendő tapadás érhető el, majd használhatja kedvenc kerítésfestékét, például a Cuprinol Garden Shades-t.



Miért kell alapozót használni?

Ha kicsit is járatos a díszítésben, akkor tudja, hogy a tartós és esztétikus felület vagy a foltos és pelyhes felület közötti különbség az, ha kulcsot hoz létre olyan felületeken, amelyekhez a festék megtapad.

Tehát ezt szem előtt tartva azt gondolhatja, miért nem dörzsölheti le gyorsan a bambuszszűrőt, és kenheti fel a festéket. Nos, a bambusz hihetetlenül sima felület, és az olyan felületekhez hasonlóan, mint a csupasz fém és az üveg, először alapozni kell.



A Dulux Trade Super Griphez hasonló alapozóként való használata alapvetően azt jelenti, hogy a kerítésfesték minden probléma nélkül megtapad a felületen.

Ha alapozó nélkül folytatta a festéket, akkor valószínű, hogy a festék nem lesz tartós.

Sajnos ezek a kiváló minőségű alapozók nem olcsók, de a másik oldalon óriási fedőképességgel rendelkeznek (a Dulux Super Grip például 18 m²/l-t képes lefedni).



Hogyan festik a bambuszszűrőt?

A bambusz szűrésének festése kicsit időigényesebb, mint a tipikus kerti kerítés festése, de ennek ellenére meg lehet csinálni. A nagyszerű befejezéshez kövesse ezeket az egyszerű lépéseket…

1. lépés: Tisztítsa meg a felületet

Mint minden kültéri felületet, a bambuszszűrőt is valószínűleg alaposan meg kell tisztítani, mielőtt elkezdené. Győződjön meg róla, hogy minden szennyeződést és pókhálót eltávolított, mert ez befolyásolja a végső felületet.

mit jelent a Bibliában a 7 11

2. lépés: Finoman dörzsölje le

Itt nem kell túl erélyesnek lenned – egyszerűen dörzsöld át az árnyékolást csiszolópapírral, és mosd le a port. Győződjön meg arról, hogy a szűrés teljesen megszáradt, mielőtt a következő szakaszra lépne.

3. lépés: Alapozzuk le a Dulux Super Gripp segítségével

Ebben a szakaszban alapozni kell a fedőréteg szitáját. Erősen javasoljuk a Dulux Super Grip használatát, de a Zinsser 1-2-3 is jó választás.

Az alapozót egyenletesen vigye fel szintetikus anyaggal ecset , mikroszálas henger , levegőtlen ill hagyományos permetező rendszer (Ha hagyományos permetezőrendszert használ, az alapozót hígítania kell). A Dulux azt javasolja, hogy használat előtt és közben alaposan keverje fel az alapozót.

4. lépés: Hagyja megszáradni az alapozót

Az alapozó körülbelül 4-6 órát vesz igénybe, hogy megszáradjon, ezért tartsa ezt szem előtt, amikor kiválasztja a napszakot a bambuszszitafestéshez. Ha mindent egy nap alatt szeretne elvégezni, válasszon olyan napot, amikor nem jósolnak esőt, és kezdje el kora reggel.

5. lépés: Vigyen fel 1 vagy 2 réteget a választott kerítésfestékből

Miután az alapozó megszáradt, a bambuszszita felülete készen áll a festésre. Alkalmazza a választott kerítésfesték a szokásos módon, és ha szükséges, adjon hozzá egy második fedőréteget. Ügyeljen arra, hogy a festékréteg ne kerüljön kis résekbe, és mindig végezzen próbaterületet festés előtt.

Annak érdekében, hogy a festék egész évben frissen nézzen ki, azt javasoljuk, hogy néhány évente friss bevonatot adjon a szűrőanyaghoz.

Végső gondolatok

Mivel egyre többen választanak bambuszszűrést a kertjükben a hagyományos fakerítések helyett, nagyon valószínű, hogy az embereknek ismerniük kell a bambuszszűrő festésének csínját-bínját. Reméljük, hogy ez az útmutató megadta a szükséges információkat.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: