Hogyan távolítsuk el a festéket a szőnyegből

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. november 28. 2021. október 7

Kevés bosszantóbb dolog van egy dekorációs projekt során, mint a festék kiömlése a szőnyegre. Mint a legtöbb dolog az életben, itt is jobb a megelőzés, mint a gyógyítás, de tisztában vagyunk vele, hogy ha ezen az oldalon találja magát, akkor valószínűleg már késő. Az utólagos belátás csodálatos (és időnként frusztráló) dolog.



Tehát befejezte a festést, az eredmények nagyszerűek. Mindent rendet raksz, és festéket találsz a szőnyegeden. Mielőtt pánikba esne, vagy ami még rosszabb, eszeveszett súrolásba kezdene a foltnál, összegyűjtöttük a legjobb módszereinket a festék eltávolítására a szőnyegről.



Akár új színűre festi a falait emulzió , egy nyalás akrilfesték hozzáadásával a fémmunkához, vagy frissítő faanyag fényes , tudjuk, hogy előfordulnak kiömlések. Ez azonban pánikmentes zóna, ezért kövesse az alábbi útmutatónkat, hogy könnyen és hatékonyan távolítsa el a különböző típusú festékeket a szőnyegről.



Tartalom elrejt 1 Hogyan távolítsuk el a fényességet a szőnyegről két Hogyan távolítsuk el a szárított emulziót a szőnyegről 3 Hogyan távolítsuk el a nedves emulziót a szőnyegről 4 Hogyan távolítsuk el az akrilfestéket a szőnyegről 5 Milyen otthoni gyógymódokkal távolíthatja el a festéket a szőnyegéből? 6 Hogyan kerüljük el, hogy festék kerüljön a szőnyegekre 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Hogyan távolítsuk el a fényességet a szőnyegről

Míg vízbázisú fényes könnyebb lesz eltávolítani, mint egy olaj alapú fényes, jó eredményt lehet elérni az olaj alapú fényes festék eltávolításakor. Itt van, hogyan:



Amire szüksége lesz:

  • kaparó (vagy bármilyen lapos, tompa szerszám)
  • papírtörlővel vagy tiszta ruhával
  • fehér szellem
  • mosogató szappan
  • szódabikarbóna (opcionális)

Lépésről lépésre folyamat:

  1. Kaparóval (vagy bármilyen vékony, lapos, tompa szerszámmal) távolítsa el a lehető legtöbb festéket. A nedves festéket kenje fel a kaparóra, ügyelve arra, hogy a festék ne terjedjen tovább. Ügyeljen arra, hogy a kaparót a gombócok között tisztára törölje.
  2. Tiszta ruhával vagy papírtörlővel itassa fel a festéket, amíg a kendő vagy papírtörlő tisztává nem válik.
  3. Ha a fényes festék olaj alapú, vigyen fel lakkbenzint egy tiszta ruhára, és óvatosan törölje át a területet. Ha a te a festék vízbázisú fényes , keverj össze néhány csepp folyékony mosogatószert hideg vízzel, és óvatosan töröld át a területet. Ismételje meg ezt a folyamatot, amíg az összes festéket eltávolította.
  4. Mossa le a területet mosogatószerrel, néhány cseppet hideg vízbe hígítva, majd tiszta ruhával vagy szivaccsal vigye fel.
  5. Ha megszáradt, szórjon egy kis szódabikarbónát a területre. Ez segít minimalizálni a lakkbenzin szagát. Hagyja hatni 20-30 percig, mielőtt felszívja a port.

Hogyan távolítsuk el a szárított emulziót a szőnyegről

A forró, szappanos víz minden tisztító arzenál alapeleme, és nagyszerű „egyszerű, de hatékony” módszer az emulzió eltávolítására a szőnyegről.



Amire szüksége lesz:

  • Szappan
  • Forró víz
  • Tiszta ruhát vagy konyharuhát
  • Vajkés (vagy bármilyen tompa kés)

Lépésről lépésre folyamat:

  1. Kezdje azzal, hogy a szappant forró vízben hígítja (a folyékony szappan a legegyszerűbb). Vigyen fel kis mennyiségű szappanos vizet a megszáradt festékre. Áztasson egy tiszta ruhát a vízbe, és vigye fel a foltra. Ne öntse a szappant és a vizet a foltra, mert ez szétterítheti a festéket, ami nagyobb foltot eredményezhet.
  2. Hagyja hatni 10-20 percig, vagy amíg a festék meg nem puhul.
  3. Áztassa be a konyharuhát a forró, szappanos vízbe, és törölje le a foltot.
  4. Ha a festék nem válik le, adjon hozzá még szappanos vizet, és egy vajkéssel finoman törje szét a festéket. Ügyeljen arra, hogy közben ne húzzon halmot a szőnyegbe. Ismételje meg az utolsó két lépést, és menet közben adjon hozzá több szappanos vizet, amíg a konyharuha tisztán el nem válik.
  5. Hagyja a szőnyeget teljesen megszáradni.

Hogyan távolítsuk el a nedves emulziót a szőnyegről

A száraz emulzióhoz hasonlóan a szappanos és vizes oldat hatékony módja a nedves emulzió eltávolításának a szőnyegről.

Amire szüksége lesz:

a 444 számok jelentése
  • Kaparó (vagy bármilyen lapos, tompa szerszám)
  • Szappan
  • Víz
  • Tiszta ruhát vagy konyharuhát

Lépésről lépésre folyamat:

  1. Kaparóval (vagy bármilyen vékony, lapos, tompa szerszámmal) távolítsa el a lehető legtöbb festéket. A nedves festéket kenje fel a kaparóra, ügyelve arra, hogy a festék ne terjedjen tovább. Ügyeljen arra, hogy a kaparót a gombócok között tisztára törölje.
  2. Hígítsa fel a szappant meleg vízben. Áztasson egy tiszta ruhát vagy konyharuhát az oldatba, és vigye fel a foltra. Ne öntse a szappant és a vizet a foltra, mert ez szétterítheti a festéket, és nagyobb foltot hagyhat maga után.
  3. Hagyja 2-3 percig.
  4. Törölje le a foltot egy tiszta konyharuhával, minden alkalommal áztassa be az oldatba, amíg már nem veszi fel a festéket.
  5. Hagyja a szőnyeget teljesen megszáradni.

Hogyan távolítsuk el az akrilfestéket a szőnyegről

Az akrilfestéket nehéz eltávolítani a szőnyegről, de nem lehetetlen. A kulcs az, hogy az eljárást annyiszor ismételje meg, ahányszor szükséges a nagyszerű eredmény eléréséhez.

Amire szüksége lesz:

  • Kaparó (vagy bármilyen lapos, tompa szerszám)
  • Porszívó
  • Tiszta törlőkendőt és konyharuhát
  • Sebészszesz (alkohol dörzsölés)
  • Aceton

Lépésről lépésre folyamat:

  1. Kezdje azzal, hogy a kaparószerszámával finoman törje le a festékből annyit, amennyit csak tud.
  2. Porszívózza ki a területet.
  3. Győződjön meg róla, hogy jól szellőző helyen tartózkodik, áztassa át a tiszta ruhát a sebészi szellembe, és itassa fel a festéket.
  4. Hagyja a ruhát a folton 15-20 percig, vagy amíg a festék meg nem puhul.
  5. Száraz konyharuhával törölje le a foltot.
  6. Ismételje meg a folyamatot annyiszor, ahányszor szükséges.
  7. Ha a folt megmarad, vigyen fel acetont egy másik tiszta kendőre, és itassa fel.
  8. Hagyja a ruhát a folton 2-3 percig, majd törölje le száraz konyharuhával. Addig ismételje meg, amíg a konyharuha már nem veszi fel a festéket, és a folt eltűnik.
  9. Hagyja a szőnyeget teljesen megszáradni.

Milyen otthoni gyógymódokkal távolíthatja el a festéket a szőnyegéből?

Míg egyes festékfoltok speciális szerszámokat, vegyszereket vagy akár professzionális tisztítást igényelnek, a legtöbb kiömlött szennyeződés hatékonyan eltávolítható a szőnyegről olyan dolgokkal, amelyek valószínűleg már megtalálhatók a házban.

444 jelentése angyalszám

A szappan és a víz a lehető legegyszerűbb, ha bármilyen kiömlött anyagról van szó, ezért meglepő lehet, hogy ez egy hatékony módszer a festék eltávolítására a szőnyegről. A vízbázisú festékeknek, például az emulzióknak nincs szükségük erős vegyszerekre a lebomláshoz, és a szappan és víz egyszerű oldata működik a legjobban.

Az akrilfestéket köztudottan nehéz eltávolítani a szőnyegről, főleg ha megszáradt, de tudtad, hogy a körömlakklemosó (aceton) segít feloldani a festéket? Vigyen fel egy kis mennyiséget egy tiszta ruhára, és hagyja a festékfolton 2-3 percig, majd törölje át tiszta, száraz ruhával vagy konyharuhával.

Az ecetet régóta úgy emlegették, mint természetes módszert az üvegtisztításra, a zsír eltávolítására a munkalapokról és a szagoktól a ruhaneműben, és egyesek esküsznek rá, hogy a festékfoltokat a szőnyegről is eltávolítják. Hígítson fel egy kis mennyiségű fehér ecetet vízzel, öntse egy spray-palackba, és fújja közvetlenül a festékfoltra, mielőtt száraz ruhával törölné le.

A festék eltávolításához a szőnyegről el kell felejtenie mindazt, amit a tisztításról tud. Ahol a legtöbb feladat könyökzsírt és sok súrolást ösztönöz, ez sokkal kíméletesebb megközelítést igényel. A folt súrolása helyett mindig dörzsölje be és itassa fel, és kezdje a legkíméletesebb módszerrel.

Hogyan kerüljük el, hogy festék kerüljön a szőnyegekre

Hacsak nem viheti ki a festési projektet a szabadba – ez megfelelő a bútorokhoz, de nem olyan jó a falakhoz és a mennyezethez –, az egyetlen lehetőség, hogy megakadályozza, hogy festék kerüljön a szőnyegre, ha teljesen letakarja a szőnyeget, mielőtt elkezdené. Ennek többféle módja van a feladat méretétől és jellegétől függően.

A porlepedők a legelterjedtebb módja a szőnyeg védelmének otthoni dekorációs munkák során, és bútorok, valamint szőnyegek letakarására is használható.

A pamut twill porlepedők népszerű választás, mivel ezek a legjobb minőségűek, moshatók, különböző méretűek és szélességűek (nagyon alkalmasak a lépcsők szőnyegének lefedésére), és különböző súlyokban kaphatók, hogy megfeleljenek az Ön projektjének. Egyes lapok vízálló hátlappal rendelkeznek, amely megvédi szőnyegét a legnedvesebb festékkiömléstől is!

Egy másik lehetőség a polietilén porlemezek. A pamut twillnél olcsóbb polietilén porlemezeket is használnak szőnyegek és bútorok burkolatára festéskor.

A szőnyege legjobb védelme érdekében használhat egy polietilén porlemezt a pamut twill porlemeze alá. Ügyeljen arra, hogy amikor polietilén porlapokon áll és mozog, ügyeljen arra, hogy ezek is hajlamosak elmozdulni, és véletlenül felfedhetnek néhány szőnyeget.

A porlemezekhez hasonlóan a leejtő kendőt is érdemes megfontolni, amikor előkészíti a területet a festésre. Kopásállóak, tartósak és újrafelhasználhatók, és néhányuk újrahasznosított pamutból készült, így jó környezetbarát választás a szőnyeg védelmére. Vízálló változatok is kaphatók.

Lehetséges, hogy az összes lepedő, amiről eddig beszéltünk, felálláskor elmozdulhat, így a szőnyeg egyes részei szabadon maradnak és védtelenül maradnak.

Ha emiatt aggódik, fontolja meg a ragasztós műanyag fóliát a szőnyeg lefedésére. A műanyag fólia tekercsben érkezik, így könnyű és kényelmes lerakni.

A ragasztós műanyag fólia jó megoldás, ha egy helyiségben sok ember dolgozik, mivel a fólia nem mozdul el és teljesen befedi a szőnyeget.

Ha nagy a gyaloglás a festett területen, vagy kereskedelmi környezetben festünk, akkor a szőnyeggel borított területeket farostlemez, téglalap és forgácslap fektetheti le. A deszkák mind tartósak és strapabíróak, és nem hajlamosak lapként elmozdulni.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: