Hogyan festsünk lépcsőházat

Tudja Meg Az Angyal Számát

2022. február 7

A lépcsőház mindenképpen otthonunk egyik fő fókuszpontja. Amikor a lépcsőházunk figyelmet igényel, akkor ügyeljünk rá megfelelően – és biztonságosan. Óvatosan és odafigyeléssel kell végezni az előkészítést, a módszert, az anyagokat és hogy valójában hogyan végezzük a feladatot.



Ez a cikk áttekinti a lépcsőházak festésének művészetét: hogyan kell ezt csinálni, és milyen anyagokra, szerszámokra és felszerelésekre van szükség a munka megfelelő elvégzéséhez.





Tartalom elrejt 1 Használhat létrát a lépcsőn? két Hogyan festhetünk ki egy lépcsőházat állványok nélkül 2.1 Eszközök és anyagok a munkához 2.2 Itt van, amit csinálsz 3 Hogyan festsünk lépcsőházat létra nélkül 3.1 Eszközök a munkához 3.2 Itt van, amit csinálsz 4 Végső gondolatok 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Használhat létrát a lépcsőn?

A lépcsőházak festése legtöbbször magasban végzett munkával jár. Ez azt jelenti, hogy szükségünk lesz egy létrára vagy valamilyen állványzatra.

Használhat létrát a lépcsőn, de a megfelelő létrának kell lennie, és helyesen kell használni. A rossz létra (vagy a megfelelő létra rossz irányba történő) használata nagyon szörnyű sérüléseket okozhat.



Ha állványt fog használni, ugyanez az elv érvényesül. A gyorsan elkészített (és stabilnak tűnő) állványzat bármiből, amit hever, károsíthatja a lépcsőt, rosszabb esetben pedig megsérülhet.

Ha magasban fog dolgozni, vizsgálja meg a megfelelő állványzatot és létrát, amire szüksége van. Tanulja meg biztonságosan használni (és megépíteni).

Szerencsére van néhány új eszköz a piacon a magasságok biztonságos és hatékony festésére a földről. Ezekkel akár állványok, akár létrák nélkül is lehet dolgozni.



Hogyan festhetünk ki egy lépcsőházat állványok nélkül

Talán felmérte a feladatát, és úgy döntött, hogy nincs szüksége állványzatra. De nem szeretne több festőeszközt vásárolni. Ez rendben van, de legalább egy létrára lesz szüksége.

A lépcsőház festésére a legjobb létratípus a kombinált létra . De fontolja meg a különféle berendezések használatát is létrasegítők vagy tartozékok .

A létrasegítő használata nagyobb biztonságot nyújt.

Mindezen elemek célja, hogy segítsenek Önnek biztonságosan, kényelmesen és hatékonyan elvégezni a lépcsőház festését.

Eszközök és anyagok a munkához

Íme, mire van szüksége. A megszakítás nélküli munkavégzés érdekében győződjön meg róla elég mindenről.

miért látom a 9 11 -et az órán
  • Csiszolópapír
  • Ecsetek
  • Festőhenger, hosszabbító rúd, görgős tálca
  • Kartonhulladék
  • Csepp kendők
  • Festőszalag
  • Első
  • Festék
  • A megfelelő létra felszerelés

Itt van, amit csinálsz

Kövesse ezeket a lépéseket, és ne essen a kísértésbe, hogy spóroljon az előkészítéssel. Ne feledje továbbá, hogy a professzionális festők általában felülről kezdik, és lefelé dolgoznak.

1. lépés

Mérje fel a festeni kívánt felületek állapotát. A lépcsőházak nagy forgalmú területek, kopottak és piszkosak. Tisztítsa meg és enyhén csiszolja le a látható nyomokat, karcolásokat, horpadásokat vagy karcolásokat. Ellenőrizze a falakon nyomokat, lyukakat és repedéseket.

2. lépés

Óvja a lépcsőket és a padlót újságpapírral/hentespapírral, maszkolószalaggal és leejtő kendővel.

3. lépés

A mennyezetbe és falsarkokba vágáshoz húzza ki teljesen a kombinált létrát úgy, hogy a létra alja a lépcsőn feküdjön. a tetejének a fejfalnak kell támaszkodnia.

Ha tovább kell mozgatnia a létra alapját a lépcsőn, hajtsa le a létra felső részét. 90 fokos szöget kell bezárnia. Ez távol tartja a fejfaltól, így belevághat a mennyezeti vonalak mentén.

Végül hajtsa le a létrát egy rövid A-keretre úgy, hogy az egyik oldala hosszú, a másik rövid legyen. Győződjön meg arról, hogy a gumi lábak szilárdan vannak tovább a lépcső.

A bevágás befejezése után használja ezt a rendszert a falak festésére hengerrel, hogy elérje a legmagasabb területeket.

4. lépés

mit jelent a 10-10

A lépcső festéséhez kezdje a lépcső tetejétől. Használjon 2 hüvelykes díszítőecsetet a korlátok festéséhez. A kis kefével minden rést és ívet egyenletesen elérhet.

5. lépés

Fesd le a korlátokat. Ha más színt használ, ne felejtse el maszkolni őket ott, ahol a lépéseknek megfelelnek. Nedves ruhával törölje le a cseppeket és a kiömlött anyagokat.

A faragott korlátokat nehéz lehet festeni. Egyes felújítási rajongók javasolják a használatát festők ujjatlan baluszterekhez és más nehéz felületekhez.

6. lépés

Kezdje el festeni a lépcsőfokokat a lépcső tetején. Fessük be az első orrfal alsó részét, vagy a lépcső kiálló szélét, majd az első felszállót. Végül festse le a futófelületet.

Folytassa a festés lépéseit ebben a sorrendben. Egyes festők csak alternatív lépcsőket készítenek, hogy a festetlen lépcsőfokok továbbra is használhatók legyenek (ha szükséges).

Amikor a festék megszáradt, fejezze be a festetlen lépcsőket, jelölővel jelezve, hogy melyik lépcsőt használhatják még a családtagok.

Hogyan festsünk lépcsőházat létra nélkül

Lehetőség van lépcsőház festésére sem létra, sem állványzat nélkül, köszönhetően az új festőeszközök feltalálásának, mint pl. festék élezők , festékpálcikák , festő hosszabbító oszlopok , és sarokfestők .

mit jelent az 1212 szám

Eszközök a munkához

Anyagai és felszerelései nagyjából ugyanazok, kivéve a létrát és az állványzatot. Ehhez pedig hosszabbítórudakra és festősegédekre lesz szüksége megfeleljen a magasságnak és felületek, amelyekkel foglalkozni fog.

Itt van, amit csinálsz

1-2

Végezze el ugyanazt a festési felület értékelését és védelmét. A hosszabbító rudat a magas felületek leporolására és tisztítására használhatja.

3. lépés

A mennyezet bevágásához kapcsolja ki a festékélező kerekeit, és töltse fel a közepét festékkel. Kapcsolja be újra a kerekeket, és lassan és egyenletesen mozogjon előre-hátra a fal tetején.

Itt nagyon fontos a megfelelő magasságú festőhosszabbítók kiválasztása. Ha kétségei vannak, menjen túl sokáig (inkább, mint túl röviden), különben úgyis állványra lesz szüksége!

Sarokba vágni , ugyanúgy használja a sarokfestőt. Ismét lassan és egyenletesen dolgozzon, hogy a festék közvetlenül a sarkokba kerüljön.

A falfestés befejezéséhez használja a festőhengert és a hosszabbító rudat.

4-6

Fejezze be a lépcsőház festését a korábban részletezett módszerrel.

Végső gondolatok

A lépcsőház festését gyakran a szakemberekre bízzák, pusztán a magasban járó munka miatt. A magassági problémák túl kreatív megoldása veszélyes lehet. Szerencsére azonban számos olyan eszköz és eszköz létezik, amelyek lehetővé teszik a lépcsőház minden részének festését a lehető legbiztonságosabb helyről – a talajról!

Biztonsági felelősség kizárása: ha a biztonságról van szó, mindig a legjobb szakembert hívni. Használd a mi hasznos idézet eszköz hogy kétség esetén helyi kereskedőket találjon a közelben.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: