Kérdések és válaszok: Matt Paint

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. június 1

A matt festék az egyik legnépszerűbb festék a piacon, különösen beltéri használatra.



Tökéletes a fény elnyelésére, így a lapos felület mellett az egyik legjobb felület, amellyel elrejtheti a falak és a mennyezet hibáit és ütéseit.



A matt festék hagyományosan az egyik leggyengébb festék, ami a tartósságot illeti, de mivel a nagy festékgyártók megfeszítik költekezési izmaikat, a kutatás és fejlesztés olyan erős festékeket eredményezett, hogy még az alkalmi súrolást is kibírják.



Szóval mit tanulhatsz még a matt festékről? Talán szeretné tudni, hogy mely márkák kínálják? Milyen munkákra jó? Vagy talán egyszerűen csak problémái vannak a saját festékével, és válaszra van szüksége. Ha úgy hangzik, mint te, jó ötlet lehet tovább olvasni!

Összeállítottunk egy praktikus útmutatót a matt festékkel kapcsolatos dolgokhoz, amely tartalmazza a gyakran ismételt kérdéseket, valamint az Önök, olvasók által nekünk küldött kérdéseket. Ennek tudatában merüljünk el mélyebben a témában.



mit jelent 1122
Tartalom elrejt 1 Az alapok 1.1 Milyen fényességű a matt festék? 1.2 Mennyire tartós a matt festék? 1.3 Mire érdemes matt festéket használni? két A sajátosságok 2.1 Lapos, matt foltot keresek néhány régi kopott gerendához. Kipróbáltam Sadolin Jacobean dióját, de nagyon fényes. Valami javaslat? 2.2 A Johnstone's Matt (sötétzöld) elegendő lenne egy ezüst tojáshéj befedésére egy rétegben? 23 Festhetsz selyemre a Dulux Easycare matt mosható festékével? 2.4 Új vakolatra lehet festeni kontraktus matttal? 2.5 Milyen a Heritage Velvet matt festék? 2.6 A Zinsser Perma fehér matt használata ezen a héten először. Az ónon az áll, hogy nincs szükség alapozóra, de a vakolatra megy. Ez köddé hígítható? 2.7 A folyosó száraz, korábban festett matt falára matt emulziót vittem fel. Azonnal több tucat hólyag jelent meg véletlenszerű helyeken. Valami ötlet, hogy mi történt? 2.8 A fürdőszobám falait Johnstone tartós mattjával festettem, és problémáim vannak a víznyomokkal. Hogyan tudom ezt kijavítani? 2.9 Be kell bevonnom az új hosszabbítómat, ezért bementem a Johnstone's-ba, hogy megkérdezzem, mit javasolnak. Azt mondták, hogy a szerződéses mattjukat használják, és nem kell hígítani az új vakolaton. Jó ez a megközelítés? 2.10 Csak beáraztak egy állást egy hölgynek. Azt akarja, hogy minden fehér vinyl matt legyen, de csillámmal. Olyan egyszerű, mint matt vinylt vásárolni, csillámot rakni, és felkavarni? 2.11 Gondolatok az Armstead Contract Mattről? 2.12 Pár hete ködbevonatoltam egy újonnan vakolt konyhát. Tegnap 1 réteg tartós matt, ma pedig enyhén vizezett kabát. Egy csomó élen hámlik? Csak arra tudok gondolni, hogy még mindig nyirkos! De kb 8-9 hete begipszelték. Bármilyen ötletet? 2.13 Kifestettem a konyhámat konyhai festékkel (matt fehér), és annyira elkezdett repedni, hogy látszik a vakolat. Az előző festék magnólia selyem volt. Valami tipp, hogy mit tehetnék? 2.14 Leyland mattot használtam a mennyezetemre, de annyira nedvszívó volt, hogy a matt már felhordáskor megszáradt, ami észrevehető hengernyomokat hagyott maga után. Tudnátok ajánlani jobb festéket ehhez a munkához? 2.15 Kapcsolódó hozzászólások:

Az alapok

Milyen fényességű a matt festék?

A matt festék nem meglepő módon matt felületre szárad, amelynek általában alacsony a fénye. Nem ver vissza sok fényt, ami azt jelenti, hogy a hiányosságok könnyen elfedik.

Mennyire tartós a matt festék?

Hagyományosan elmondható, hogy a matt soha nem volt divatos festék, ha valami tartósra van szüksége. Bár modernnek és vonzónak tűnik, nem szeretné nagy forgalmú helyeken használni. Ezzel együtt a gyártók fantasztikus előrehaladást értek el és érnek el a matt festékek tartóssága terén.

Mire érdemes matt festéket használni?

Jelenleg csak matt festék használatát javasoljuk falak és mennyezetek amelyek alacsony tapintású felületek. Ma már vannak nagyszerű festékek, amelyek bizonyos helyiségekben is használhatók. Például nagyot érhet el matt felület a fürdőszobában vagy konyhába a megfelelő festék kiválasztásával.



mit jelent a dies 444

A sajátosságok

Lapos, matt foltot keresek néhány régi kopott gerendához. Kipróbáltam Sadolin Jacobean dióját, de nagyon fényes. Valami javaslat?

A Sadolin classic azt állítja, hogy matt, de van némi fénye a korábban bevont faanyaghoz képest, így látom a problémáját! Kicsit fénytelenül, de nem matttá, ezért javaslom, hogy valami mást válassz. Talán a Johnstone matt faanyaga?

A Johnstone's Matt (sötétzöld) elegendő lenne egy ezüst tojáshéj befedésére egy rétegben?

Valószínűleg ecsettel is meg lehet csinálni, de én mindenesetre két réteget ajánlok. Ha egy réteget viszel a tojáshéjra, az új festékréteg könnyen lekarcolódik.

Festhetsz selyemre a Dulux Easycare matt mosható festékével?

A selyemre festés általában nagyobb probléma, ha a selyemfestéket az elmúlt hat hónapban végezték el. A friss selyem sokkal rosszabb, mivel rugalmasabb. Ha már ott volt egy vásár, akkor egy gyors homokos át kell tennie. Az emulzió előtt akril alapozót is felvihetsz, de nekem soha nem volt gondom a selyemmel, amíg nem friss.

Új vakolatra lehet festeni kontraktus matttal?

Nem tanácsolom, hacsak nem szeretné látni, hogy minden kemény munkája leesik a falakról. A ködbevonat mattítás előtti felvitele mindig jó ötlet, és a matt festéknek kulcsot ad (és elkerülheti, hogy az egész festék szó szerint leessen a falról).

mit jelent az angyalszám 555

Milyen a Heritage Velvet matt festék?

Nem is olyan régen egy munkám során használtam, és azt tapasztaltam, hogy szépen folyik, jó a fedése, szép sima felületet ad, és összességében szebb volt vele dolgozni, mint a tartós lapos matttal. A festék is bársonyos, ami bónusz.

Csak annyit mondanék, hogy a tartóssága megkérdőjelezhető. Egy barátom használta egy munkában, és az ügyfél egy héttel később megpróbálta letörölni, és csak elkenődött és megjelölte. Mondanom sem kell, nem annyira szívesen használja újra.

A Zinsser Perma fehér matt használata ezen a héten először. Az ónon az áll, hogy nincs szükség alapozóra, de a vakolatra megy. Ez köddé hígítható?

Nem ritkítanám, mert túl sok réteget kell felvinni a jó végeredményhez. A Crown's Covermatt vagy szuper köd és a 3 réteg Perma az, amit javaslok. Pontosan ezt csináltam a saját fürdőszobámban, mert nincs benne páraelszívó, és őszintén mondhatom, hogy egy év után is jól néz ki, és erős is marad.

A folyosó száraz, korábban festett matt falára matt emulziót vittem fel. Azonnal több tucat hólyag jelent meg véletlenszerű helyeken. Valami ötlet, hogy mi történt?

Ez történhet: Ahogy a festék megszárad, összeolvad, azaz összezsugorodik. Ha az aljzat rosszul tapad vagy krétás, gyakran kis buborékok (vagy hólyagok) jelennek meg. Legtöbbször visszahúzódnak. Amiket nem, azokat le kell kaparni, alapozni (olajjal), javítani, csiszolni, újra alapozni és festeni.

A fürdőszobám falait Johnstone tartós mattjával festettem, és problémáim vannak a víznyomokkal. Hogyan tudom ezt kijavítani?

Míg a Johnstone strapabíró mattját úgy árulják, hogy alkalmas a fürdőszobai környezet kezelésére, gyakran tapasztaltam, hogy ez nem egészen igaz. Vagy ez van, vagy zuhanyozni kellett, mielőtt a festéknek ideje lett volna teljesen megkötni.

A javításnak új festési munkának kell lennie. Ezúttal egy fürdőszoba-specifikus emulziót kell választania, vagy ha úgy gondolja, hogy nincs elegendő gőzelszívás, válasszon akril tojáshéjat, amely egy csipetnyivel tartósabb, mint a matt.

az 1111 jelentősége

Be kell bevonnom az új hosszabbítómat, ezért bementem a Johnstone's-ba, hogy megkérdezzem, mit javasolnak. Azt mondták, hogy a szerződéses mattjukat használják, és nem kell hígítani az új vakolaton. Jó ez a megközelítés?

Először egy kis gipszkartonon próbálnám ki, csak az ellenőrzés kedvéért. Én személy szerint mindig bepárolnám a vakolatot, mert nem akarod megkockáztatni, hogy a festék leválik, mert nincs megfelelően bezárva. Valójában a Johnstone tartós mattját használtam nemrégiben új gipszkartonon. 60/40 arányban hígítottam, majd egy teljes réteget. Tökéletesen működött, ezért ha kétségei vannak, próbálja ki ezt a módszert.

Csak beáraztak egy állást egy hölgynek. Azt akarja, hogy minden fehér vinyl matt legyen, de csillámmal. Olyan egyszerű, mint matt vinylt vásárolni, csillámot rakni, és felkavarni?

Alapvetően igen. Keverje össze a csillámot a festékkel, és már mehet is. Általában megvárom a végső bevonatot, és beleteszem az összes csillámot, de attól függ, hogy mennyire csillámosnak akarják, hogy mennyit adsz hozzá, de attól függően, hogy milyen márkát veszel ( A V1rtus tisztességes ) egyébként nagyon finom. Határozottan azt javaslom, hogy száraz törlőkendővel törölje át, amikor megszáradt, mivel ez kihozza a csillogást.

Gondolatok az Armstead Contract Mattről?

Néhány napja béreltem, és a tulajdonosnak volt egy fél kádja Johnstone tartós matt fehérjéből és egy fél kád Armsteadből, ezért úgy gondoltam, kipróbálom mindkettőt. A különbség éjjel és nappal volt. Jókat hallottam néhány barátomtól az Armsteadről, de ha őszinte akarok lenni, a Johnstone's jobban lenyűgözött. Azt mondanám, hogy az Armstead inkább egy költségvetési matt, jó átlátszatlansággal, de villog.

Pár hete ködbevonatoltam egy újonnan vakolt konyhát. Tegnap 1 réteg tartós matt, ma pedig enyhén vizezett kabát. Egy csomó élen hámlik? Csak arra tudok gondolni, hogy még mindig nyirkos! De kb 8-9 hete begipszelték. Bármilyen ötletet?

Sajnos a kontraktus matt manapság nem ajánlott párás kabáthoz a tartós felületek érdekében. Krétás felületet hoz létre, amelyhez az akril matt nem tapad. Valószínűleg ez a te problémád!

szellemi jelentése 411

Kifestettem a konyhámat konyhai festékkel (matt fehér), és annyira elkezdett repedni, hogy látszik a vakolat. Az előző festék magnólia selyem volt. Valami tipp, hogy mit tehetnék?

Csiszolja vissza, amennyire csak tudja, és öblítse le töltőanyaggal, majd 2 réteg védőréteggel. Ezután kövesse ezt 2 felső réteg akril tartós matt vagy akril tojáshéjjal. Győződjön meg róla, hogy hagyja teljesen megkötni a festéket, és ez megoldja a problémát (és nagyszerű konyhát biztosít!)

Leyland mattot használtam a mennyezetemre, de annyira nedvszívó volt, hogy a matt már felhordáskor megszáradt, ami észrevehető hengernyomokat hagyott maga után. Tudnátok ajánlani jobb festéket ehhez a munkához?

A Johnstone tulajdonképpen a saját Leylandje, így akár a Leyland Trade Smart Matt-tel vagy a Johnstone's Perfect Matt-tel is választhat. Az a véleményem, hogy a Smart Matt a Johnstone Perfect Matt olcsóbb változata.

Mindkettőt használtam, és a Johnstone kiváló, de ez az árakon is meglátszik. A Smart Matt jó dolog, míg a Perfect Matt kiváló. Szerintem egyikben sem fogsz csalódni, mivel mindkettő nyilvánvaló frissítés a Leyland alap mattjához.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: