Kérdések és válaszok: Festék műanyagokhoz

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. október 5. 2021. június 6

Műanyag festés az egyik legnehezebb munka lehet, különösen az amatőr barkácsolók számára.



Az ultrasima felületnek köszönhetően a műanyag hajlamos a ecsetnyomokra és egyenetlen fedésre, ha nem biztos abban, hogy mit csinál.



Tehát hogyan lehet egyenletes felületet elérni a műanyagon? Milyen előkészítést kell végezni a felületen festés előtt? Ecsettel, hengerrel vagy műanyag szórással jobb?



Összegyűjtöttünk néhány gyakran feltett kérdést, valamint néhány konkrétabb kérdést, amelyeket olvasóink tesznek fel, és megválaszoltuk őket ebben a praktikus, műanyagfestékekkel kapcsolatos útmutatóban.

Készen állsz arra, hogy a műanyagfestékek szakértőjévé válj? Olvass tovább!



Tartalom elrejt 1 Hogyan lehet egyenletes felületet elérni a műanyagon? két Milyen előkészítést kell végezni a műanyag felületen a festés előtt? 3 Ecsettel, hengerrel vagy műanyag szórással jobb? 4 Milyen festék tapad a műanyagra? 5 Mennyi ideig tart a műanyag festék? 6 A Rust-Oleum alapozó rátapad a műanyagra? 7 Mi a legjobb alapozó műanyaghoz? 8 Hogyan lehet egy műanyag padlásajtót a mennyezet színével megegyező színűre (fehérre) festeni? 9 Ki kell festenem egy külső hulladékcsövet, ami műanyag. Egy normál külső olaj alapú U/C és fedőbevonat megfelelő lenne? 10 Barna műanyag homlokzataimat antracittal szeretném festeni, és azt mondták nekem, hogy a Dulux Zinsser Allcoat-ját használjam. Jól működik? tizenegy Kapcsolódó hozzászólások:

Hogyan lehet egyenletes felületet elérni a műanyagon?

A műanyag egyenletes felületének elérése teljes mértékben attól függ, hogy milyen jól előkészíti és alapozza a felületet. Feltéve, hogy megfelelően előkészített és alapozott, az önterülő festék használata is segít a sima felület elérésében.

Milyen előkészítést kell végezni a műanyag felületen a festés előtt?

Az előkészítési szakasz fontos lépései annak biztosítása, hogy a felületet először megtisztítsák és zsírtalanítsák. Másodszor, enyhén le kell csiszolni a felületet, mert így lesz valami kulcsfontosságú a festéknek. Végül az alapozó felvitelével egy extra tapadási réteget biztosít, ami szinte garantálja a kiváló felületet.

Ecsettel, hengerrel vagy műanyag szórással jobb?

Erre nincs helyes válasz. Én személy szerint szívesebben használnék ecsetet, de természetesen ezzel a módszerrel ecsetnyomokat hagyhatsz magadnak. A permetezés vitathatatlanul a legjobb felületet adja, különösen amatőrök számára.



Milyen festék tapad a műanyagra?

Az univerzális minden felülettípusú festék a legjobb festék, ha a műanyaghoz ragad. Az összes felületi festék jó példája a Rust Oleum Universal All Surface és a Zinsser Allcoat.

Mennyi ideig tart a műanyag festék?

A műanyagfestékek élettartamának időtartama olyan tényezőktől függ, mint a környezet állapota, amelyben vannak, milyen gyakran érintik meg és milyen jól alkalmazták. A műanyag festék a legjobb körülmények között évekig kitart.

A Rust-Oleum alapozó rátapad a műanyagra?

Igen. Nem lehet problémája a Rust-Oleum alapozójának műanyagon történő használatával.

Mi a legjobb alapozó műanyaghoz?

A legjobb műanyag alapozó a Zinsser BIN vagy a Rust Oleum Specialty Plastic Primer.

Hogyan lehet egy műanyag padlásajtót a mennyezet színével megegyező színűre (fehérre) festeni?

A puha szatén Bedec MSP-t használom műanyag tetőtéri nyílásokhoz. Ezek a nyílások nem sima műanyagok, így általában nem kell először alapozni őket. Ha sima, használja a Dulux Super Grip Primer-jét.

Ki kell festenem egy külső hulladékcsövet, ami műanyag. Egy normál külső olaj alapú U/C és fedőbevonat megfelelő lenne?

Mindig csak fényesítem az esővizes termékeket, hacsak nem hámlanak rosszul. A hígított fényesség mindig jobban tapad a műanyaghoz, mint az aljszőrzet, így jobban jársz, ha ezt csinálod.

Barna műanyag homlokzataimat antracittal szeretném festeni, és azt mondták nekem, hogy a Dulux Zinsser Allcoat-ját használjam. Jól működik?

A páromnak barna uPVC bejárati ajtaja van, amit két réteg antracitszürke vízbázisú Zinsser Allcoat szaténnal fejeztem be. Már 12 hónapja fent van, és jól néz ki, annak ellenére, hogy a gyerekei mindent megtesznek, hogy lekaparják a robogóval!

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: