Milyen festéket használjunk szegélylécekhez?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. december 21

A szerény szegélylécnek hosszú története van otthonunkban. Valójában a magas szegélyléc valami státuszszimbólum volt a viktoriánus időkben. Míg a dado sínek bizonyos sarkokban újra divatba jönnek, a szegélylécek soha nem maradtak el. A jól festett szegélylécek, amelyek megvédik a vakolatot és a festéket a kopástól és elhasználódástól, valamint eltakarják a fal és a padló közti hézagokat, a jól festett szegélylécek végső simítást adhatnak a dekorációnak. Festésük során elengedhetetlen a megfelelő termék kiválasztása.



Tartalom elrejt 1 Milyen festéket használjon szegélylécekre a szakemberek szerint 1.1 Olaj vagy víz bázisú festék szegélylécekhez? 1.2 Szaténfa 1.3 Fényes 1.4 Tojáshéj 1.5 Matt emulzió 1.6 Kapcsolódó hozzászólások:

Milyen festéket használjon szegélylécekre a szakemberek szerint

A kopott vagy kopott szegélylécek valóban negatívan befolyásolhatják a szoba megjelenését, és ezek a táblák mindennapos elhasználódásnak vannak kitéve, a porszívóktól kezdve a gyermekjátékokig és a dühöngő háziállatokig. Tehát bár kissé fárasztónak vagy nem kifizetődő feladatnak tűnhet, érdemes jó formában tartani őket, és nagyszerűen kinézni, ha a legjobb felületet használják, és helyesen alkalmazzák.



Bár nem nagy szakértelmet igénylő munka, a szegélylécek festése munkaigényes bútorleszerelést és szétszerelést jelent, így jó kopásálló felületet szeretne elérni, amely hosszú évekig kitart. Ha saját maga vállalja el a munkát, bármilyen pénztárcája is legyen, hasznos lehet szakértőket keresni a megfelelő és költséghatékony festék kiválasztásakor.



Úgy tűnik, a professzionális festők és dekoratőrök egyetértenek abban, hogy a Johnstone's Aqua Satinwood vezető szerepet tölt be ezen a területen. Ez a vízbázisú termék hagyományos szatén kinézetű, de úgy alkalmazható, mint egy olaj alapú fényes. Ez egy gyorsan száradó díszítőfesték, gyenge szaggal.

A száradási körülményektől függően körülbelül 6 óra elteltével fel kell tudnia vinni egy második réteget, ami azt jelenti, hogy mindkét fedőréteget ugyanazon a napon készítheti el. Mivel vízbázisú, ez a környezetbarátabb megoldás is.



Általában javasolt a Johnstones Aqua vízbázisú alapozó bevonat alkalmazása a tartósság és a jobb tapadás érdekében a korábban festett szegélylécekre. Az aljszőrzet használata különösen ajánlott alternatív, teljesen vízbázisú Johnstones Aqua Guard használatakor.

Érdemes megjegyezni, hogy a Johnstones Aqua Satinwood, bár „vízalapú technológia” felirattal van ellátva, bizonyos mennyiségű olajat tartalmaz, így valóban inkább hibrid festék. Ez az olaj idővel a festék bizonyos mértékű sárgulását okozza, valamivel jobban, mint más teljesen vízbázisú opcióknál, de lényegesen kevésbé, mint a teljesen olajbázisú festékeknél.

A szakemberek másik nagy kedvence a teljesen vízbázisú, szatén felület, a Dulux Diamond Satinwood. A tartós felületéről széles körben elismert Dulux Diamond sokat viselhet otthona nagy forgalmú zónáiban, és jó védelmet nyújt a foltokkal, zsírral és karcolásokkal szemben. Ha színváltásra készül, erősen ajánlott az aljszőrzet.



mi a 444 szellemi jelentése

A Dulux Diamond Satinwood elég vastag a bádogból, és a gyártó ajánlása szerint akár 5% vízzel hígítható. Egy kis hígítás segít az alkalmazásban. A száradási idő ennél a festéknél is körülbelül 6 óra, de akár egy óra alatt is érintésszáraz.

Olaj vagy víz bázisú festék szegélylécekhez?

Amikor az olaj- vagy vízbázisú szegélylécfestékek közül kell választani, számos tényezőt kell figyelembe venni.

Alkalmazás : Az átlátszóság általában jobb az olajbázisú festékeknél, és a vízbázisú festék extra bevonatot igényel az olajbázisúkhoz képest.

Száradási idő : A vizes alapú termékeknél lényegesen rövidebb száradási időre van szükség, ami időtakarékosabb munkát jelent az olaj alapú termékek felvitele közötti hosszabb várakozási időhöz képest.

Szag : A vízbázisú festékek általában kevésbé erős szagúak.

Tartósság : Az olaj alapú bevonatok tartósabbak, mint a vízbázisú társai

Elszíneződés : A vízbázisú vagy hibrid termékekhez képest az olajbázisú fényes és kisebb mértékben a szatén- és tojáshéjfestékek idővel besárgulnak és elszíneződnek, különösen azokon a területeken, amelyek nem jutnak túl sok természetes fényhez.

Ellenőrzés : A vastagabb olajbázisú festékek felhordáskor könnyebben ellenőrizhetőek és az ecsetnyomok nem látszanak át a festéken, mint a vízbázisúnál.

Befejez : Az olajbázisú festékek kevesebb ráfordítással gazdag felületet biztosítanak, de a modern vízbázisú technológia is kiváló felületet biztosít megfelelő gondos felhordás mellett.

Tisztítás : Az olajbázisú festékek használata után az eszközök tisztítása munkaigényesebb, és a veszélyes hulladékok ártalmatlanítása is megfontolandó. A vízbázisú festékkel a meleg szappanos víz könnyen elvégzi a munkát, így a környezet szempontjából is jobb választás.

A hibrid festékek, mint például a Johnstones Aqua Satinwood, jó kompromisszumot kínálnak sok ilyen kérdésben

a 222 -es szám jelentősége

Szaténfa

A szegélylécfestékek kiválasztása gyakran a két legnépszerűbb lehetőség közötti feldobáshoz vezet. Szatén vagy fényes. A szaténfa felület egy félfényes, amelynek végeredménye kevésbé fényes, mint a fényes, de nem olyan matt, mint a tojáshéj. Könnyen karbantartható választás, és a színe is tartós. A szép matt felület kiegészíti a merész színválasztást a falakon.

A szaténfa felület nem tükrözi azt, ahogy a fényes felület tud, ami élesebb megjelenést kölcsönöz a végeredménynek. A kiváló minőségű felület eléréséhez általában alapozót kell felvinni.

Fényes

A fényes festék már régóta a hagyományos választás a szegélylécekhez, és vitathatatlanul tartós és kopásálló. A masszív, fényes felületnek köszönhetően jó választás lehet olyan szegélylécekhez, amelyek nagy forgalmúak. Gyorsan száradó, vízbázisú fényes festékeket kaphat, amelyek csökkentik a felhordások között szükséges időt.

Ha azonban olajalapú fényt választ, vegye figyelembe: az olaj sárgás hatása az elmúlt években problémásabbá vált, mivel a festékben az elszíneződés minimalizálására használt egyes vegyszerek már nem engedélyezettek. A magasfényű festék a szegélylécek hibáira is felhívhatja a figyelmet, ezért érdemes azokat festés előtt előkészíteni.

Tojáshéj

A tojáshéjfesték bizonyos fokú népszerűségre tett szert a szegélyléceknél, és a hatás valóban jól kiegészíthet bizonyos belső dekorációkat. Az emulziónál tartósabb, a tojáshéj felület viszonylag könnyen tisztán tartható. A tojáshéj nagyon matt felülettel rendelkezik, fény nélkül.

Matt emulzió

miért látom folyton az 1234 -et?

A szegélylécfesték kiválasztásakor meglepő versenyző, és talán a legolcsóbb választás a Matt emulzió. Megfelelő előkészítéssel, beleértve a fafelület koptatását/csiszolását, hogy biztosítsa a festék megfelelő tapadását, ezzel az opcióval jó felületet érhet el.

A matt emulzió meglehetősen vonzónak tűnik a szegélyléceken, de figyelembe kell vennie a hosszú távú tartósságot. Például ez a festék könnyen kitörik, ha egy porszívó megüti, és nem igazán kopásálló.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: