Festhetsz habarcsot emulzióval?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 22

Ha a habarcs között az Ön csempe réginek és kopottnak tűnnek, felteheti a kérdést, hogy fel lehet-e használni a maradékot fehér emulziós festék hogy egy kicsit felfrissítse őket. A mai cikkben megvizsgáljuk ezt az érdekes barkácsjelenséget, és ennek megfelelően adunk tanácsokat.



Tartalom elrejt 1 Festhetsz habarcsot emulzióval? két A festék ragad a fugához? 3 Jó ötlet a habarcsfestés? 4 Végső gondolatok 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Festhetsz habarcsot emulzióval?

Bár csábító lehet a habarcsot emulzióval festeni, ez nem ajánlott, mivel az emulziós festék nehezen tapad a felületre, és nem köt ki megfelelően, ami a emulziós repedés , könnyen forgácsolódik és hámlik.



A festék ragad a fugához?

Technikai szempontból bizonyos típusú festékek tapadnak a fugához, de ez elsősorban a habarcs állapotától függ. Például míg a festék a fugához tapad, ha a fuga omlik, a festék természetesen leválik róla.



Javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy a habarcs jó állapotban van-e, majd egyszerűen húzza át azt egy fugázótollal, amelynek ára körülbelül 3–4 GBP az Amazonon.

Jó ötlet a habarcsfestés?

A fugázással a csempék kiemelkednek, ezért általában ajánlatos egy szerény habarcsszínt használni. Ez nem azt jelenti, hogy a habarcsfestés rossz ötlet, de ha festeni akarja a fugát, válasszon olyan színt, mint a fehér vagy a szürke.



A tartósság szempontjából a fent említett fugázó toll vízálló felületet hagy maga után, amely évekig kitart.

Végső gondolatok

Míg egyesek posztolnak a közösségi médiában arról, hogy milyen nagyszerűen néz ki az emulzió a habarcson, szakmai szempontból nagy bizonyossággal állíthatom, hogy ez nem fog olyan sokáig tartani.

Ha szebbé szeretné tenni a habarcsot, kerülje az emulziót, és használjon fugázó tollat.



Kategória
Ajánlott
Lásd Még: