A repedt emulzió javítása

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 19

Tudnia kell, hogyan kell megjavítani a repedt emulziót? Ebben a hasznos cikkben minden szükséges tippet és információt megtalál.



Millenárisok, akik felújítják otthonaikat több mint 18 000 fontot költenek erre . Ez nagyon sok pénz, nem beszélve arról az időről és energiáról, amelyet a munka megfelelő elvégzésére fordított órákra és órákra fordítanak.



mit jelent 1111 szellemileg

Bosszantó módon sok minden elromolhat, amikor elvégezzük a lakásfelújításokat, beleértve a festékrepedéseket is. Nagyon könnyen elkövethető hiba, amelynek javítása nem kerül sokba, de ha otthona nagy területére terjed ki, sok időt vehet igénybe a javítás.



Ha megrepedt az emulziója, ne aggódjon, javítható. Még jobb, hogy a jövőben könnyen elkerülhető, így nem kell aggódnia a javítás miatt.

Itt van minden, amit a repedt emulziók javításáról tudni kell.



Tartalom elrejt 1 A repedt emulzió javítása: A gyors válasz két A repedt emulzió javítása: További hasznos információk 2.1 Festés az alulszáradt festék tetejére 2.2 Matt festés selyem tetején 23 Tapéta beillesztés szivárgás vagy újraaktiválás 2.4 Vastag festékrétegek 3 Hogyan égessük el a hibás emulziót festékeltávolítóval 4 Hogyan lehet elkerülni az emulzió repedését a jövőben 5 Sima, gyönyörűen festett falakat könnyedén készíthet 5.1 Kapcsolódó hozzászólások:

A repedt emulzió javítása: A gyors válasz

Vigyen fel festékeltávolítót a falra, majd laminált papírt, majd távolítsa el a festéket és a papírt együtt egy gittkéssel.

A repedt emulzió javítása: További hasznos információk

Bár egy kis repedezett festékfoltot nem túl bonyolult kijavítani, ha ez egy nagy falú részen vagy akár egy teljes ingatlanon történt, napokkal vagy akár hetekkel is kitolhatja a projektek határidejét.

A probléma előfordulásának okának megértése megakadályozza, hogy a hibát először vagy újra elkövetzék. Íme néhány gyakori ok, amiért az emulziós festék megrepedhet:



Festés az alulszáradt festék tetejére

Ha festéket, például olajfestéket festenek egy olyan festékréteg tetejére, amely még nem száradt meg teljesen, a legújabb festékréteg megreped, ahogy az alatta lévő elmozdul, kitágul és zsugorodik, ahogy szárad.

Matt festés selyem tetején

Ha matt festéket fest a selyem tetejére, a matt festék meglágyítja az alatta lévő selymet, ami a selyem későbbi kitágulását okozza. A felső matt a levegőhöz jutása miatt megszárad, majd az alatta lévő puha selyem utána megszárad és természetesen összehúzódik, megrepedezve a matt réteget.

Tapéta beillesztés szivárgás vagy újraaktiválás

Ha tapétapaszta/ragasztó található a festett falon, és nem távolítják el, az újra aktiválódhat a friss festék nedvességétől. Az alatta lévő paszta végül repedést okoz. A tapétaragasztó által okozott repedések megjelenése tovább tarthat, és előfordulhat, hogy csak néhány hónappal a falfestés után jelenik meg.

Ez nem csak a festett falon lévő ragasztóval kapcsolatos probléma, hanem szivárgás miatt is előfordulhat. A helyiség más helyeiről, például a mennyezetről származó friss ragasztó rákerülhet a festett falra, és ha mégis, akkor repedési problémákat is okozhat.

Vastag festékrétegek

Ha a felvitt festék olyan vastag, hogy a felső rétege az alatta lévő réteg előtt megszárad, akkor repedés léphet fel. A repedés akkor is előfordulhat egyenetlenül, ha magát a festéket egyenetlenül alkalmazzák.

Hogyan égessük el a hibás emulziót festékeltávolítóval

Bár sok tippet fog látni, amelyek azt tanácsolják, hogy az új réteg felhordása előtt adjon hozzá alapozót a repedt festékhez, a fantasztikus, hosszan tartó felület érdekében el kell távolítania a hibás festéket, és újra kell kezdenie.

A hibás emulzió eltávolításához használhat kaparót, de ez a legkárosabb lehetőség, és sok könyökzsírt igényel. Ugyancsak nem tanácsos hőforrást (például hajszárítót) használni a hibás emulzió fellazításához, amint azt egyes barkácsforrások tanácsolhatják.

Ehelyett a hibás emulzió eltávolításának leggyorsabb módja egy festékeltávolító. Megkaphatod alacsony vagy nulla VOC opciók amelyek környezetbarátak, ha aggódik a termék kémiai tulajdonságai miatt.

Az emulzió ilyen módon történő eltávolításához egyszerűen a sztriptíztáncosnőnek egy vödörbe, és használjon tiszta ecsettel festeni a terméket a falra.

A festett részen, majd simítsa rá laminált papírra. Ezután egy gittkéssel eltávolíthatja a papírt, ami magával hozza a repedt festéket. Lesznek olyan festékrészek, amelyek eltávolítása egy kis extra munkát igényel, de összességében a festékeltávolító módszert nagyon egyszerűnek kell találnia.

Miután elégette a eredeti emulziós festék célszerű az alatta lévő falat csiszolni, és az újbóli festés előtt fontolóra venni az alapozót.

Hogyan lehet elkerülni az emulzió repedését a jövőben

Ideális esetben elkerülheti a festékrepedést a jövőben, hogy időt és pénzt takarítson meg otthona felújításán. Gyakran a megelőzés csupán a munkához megfelelő termékek kiválasztása.

A kiskereskedelmi vagy vinil-matt emulziókról ismert, hogy hajlamosak a repedésre, mivel nincs sok polimer kötőanyag a keverékben. Ez azt jelenti, hogy ezek a festéktípusok korlátozott rugalmassággal és képességgel rendelkeznek az összehúzódással és a zsugorodással szemben, így nagyobb valószínűséggel repednek.

A fürdőszobai festékek és más nedvességálló festékek általában nem repednek el, ezért jó választás lehet festéshez. Általános szabályként használhat középfényűt is, ha nem biztos abban, hogy selyemre fest vagy sem. Ez azonban azt jelenti, hogy nem lesz igazán matt felület. A probléma orvoslására alapozóként festhet vinil puha fényűt a selyemre, majd a tetejére matt festéssel.

Sima, gyönyörűen festett falakat könnyedén készíthet

A fenti tippjeink és információink segítségével nem kell beletörődnie a repedezett emulziós falakba. Ehelyett élvezheti a sima, matt falakat az Ön által választott színben a gyönyörű lakberendezés és a professzionális felület érdekében.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: