Használhat fürdőszobafestéket a konyhában?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. augusztus 22

Ha éppen most festette be a fürdőszobáját, akkor azon töprenghet, hogy a maradék fürdőszobafestéket felhasználhatja-e a konyha kifestésére, és az igazat megvallva, rengetegen tették fel nekünk ezt a kérdést személyesen. Ezt szem előtt tartva úgy gondoltuk, hogy elkészítjük ezt a praktikus útmutatót, amely megválaszolja ezt a kérdést, és további ismereteket ad arról, hogy mitől lehet nagyszerű konyha- vagy fürdőszobafesték.



Tartalom elrejt 1 Használhatsz fürdőszobafestéket a konyhában? két Mi a különbség a konyhai festék és a fürdőszobafesték között? 2.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Használhatsz fürdőszobafestéket a konyhában?

A fürdőszobai festékek manapság általában enyhe fényűek, így bár használhat fürdőszobafestéket a konyhában, jobb, ha egy súrolható matt festéket választ, amely elkerüli a zsírt és a foltokat, miközben összességében sokkal jobban néz ki.



Mi a különbség a konyhai festék és a fürdőszobafesték között?

A fürdőszoba és a konyha két teljesen különböző környezet, ezért eltérő tulajdonságú festékekre van szükség.



Például, ha a fürdőszoba falait és mennyezetét festi, szem előtt kell tartania, hogy a fürdőszoba sok nedvességet tartalmaz. Ezért jobb lenne olyan festéket választani, amely ellenáll a penésznek és a páralecsapódásnak, amelyek gyakori problémák a fürdőszobában, különösen, ha nem megfelelő festéket hordtak fel.

Másrészt a konyha olyan környezet, ahol rengeteg ételfoltot és zsírt találhatsz, különösen, ha kicsik rohangálnak és káoszt okoznak! Ezért a bölcs választás egy matt festék használata, amely súrolható vagy törölhető. Ez azt jelenti, hogy a falakon lévő zsír- vagy ételfoltok könnyen eltávolíthatók anélkül, hogy a festék károsodna.



A csillogás szintjét is szem előtt kell tartania. Mivel a fürdőszobai festékeknek valamivel tartósabbnak kell lenniük, mint a konyhai festékeknek, általában valamivel fényesebbek lesznek. Minél magasabb a fényesség, annál rosszabb a festék a falak és a mennyezet hibáinak elrejtésében. Bár ez nem feltétlenül probléma a fürdőszobában, mindenképpen szeretné, ha a konyhája sokkal jobban nézne ki, ezért a laposabb kivitel javasolt.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: