Matt vagy selyemfesték a nappaliba?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 15

A festék színeivel kapcsolatos döntések meghozatala a nappali újradíszítése során elsöprő folyamat lehet. A színpaletta kiválasztása bármely helyiséghez kihívást jelenthet, különösen, ha nagyon sok lehetőség áll rendelkezésre. A tervezés során az emberek fő választása a szín, bár valójában más fontos tényezőket is figyelembe kell venni.



Az Befejez A festék színét gyakran figyelmen kívül hagyják, pedig megvan az ereje a kívánt megjelenés kialakítására vagy megtörésére. A festék felülete arra utal, hogy hogyan fog kinézni, miután megszáradt, és emulzió használatakor néhány lehetőség áll rendelkezésre. Választhat matt vagy selyem felületet, és választása hatással lesz a festett helyiség általános hangulatára.



Tehát, ha a nappaliját festi, melyik a legjobb festék – matt vagy selyem? Útmutatót adtunk a nappali festéséhez, így képes lesz teljes mértékben kiaknázni a választott festékszínben rejlő lehetőségeket!



Tartalom elrejt 1 Matt vagy selyemfesték a nappaliba? két A festési felületek megértése 3 Mi a különbség a matt és a selyemfesték között? 4 Mikor érdemes matt festéket használni? 5 Mikor érdemes selyemfestéket használni? 5.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Matt vagy selyemfesték a nappaliba?

A kérdésre adott válasz a személyes ízléstől és egyéb tényezőktől függően változik, például milyen színű festékre gondol, és a nappaliba beengedett fény mennyiségétől. A matt festék nagyszerű választás lehet, ha ki szeretné festeni nappaliját. magad, mert könnyebben lehet hibátlan felületet kapni, mint selyemfestékkel.

Ha azonban a nappali nem kap sok fényt, érdemes egy selyem felületet választani, amely valamivel több fényt fog visszaverni, mint a matt festék. Így képes lesz a legtöbbet kihozni a kevés fényből.



A matt festék a legjobb megoldás a nappali falainak felületének kisebb tökéletlenségei, valamint a kis lyukak elrejtésére. A selyem jobb, ha úgy gondolja, hogy gyakran meg kell tisztítania a falakat. Ha azonban tapasztalatlan belső festő vagy, akkor valószínűleg ne próbálja meg saját maga selyemfestékkel festeni a falat, mert nehéz hibátlan, professzionális felületet elérni.

mit jelent, ha angyalszámokat látsz

A festési felületek megértése

Összességében különböző típusú fal- és mennyezetfestékek léteznek, amelyek különböző megjelenést és stílust kölcsönöznek:

  • Matt emulzió, amely sima és fényelnyelő. Nem tükröződő felületet hoz létre, amely nem tükrözi sok fényt a környező felületeken.
  • Flat Matt emulzió, amely kevésbé fényes, mint a matt emulzióké, és még több fényt nyel el. Azonban ez egy nagyszerű befejezés a mély színekhez lapos matt emulziós festékek nem moshatóak, ami különösen nehéz lehet, ha kisgyermekes szülő vagy, aki bizonyos pontokon elkerülhetetlenül rendetlenséget okoz a falakon.
  • Szatén bevonat, amelyet általában fürdőszobákban használnak, mert nagyon könnyen tisztára törölhető. Jó fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek világosabbá teszik a helyiséget.
  • Silk Finish, amely szintén nagyon fényes és fényvisszaverő, és a legjobb elkerülni, ha az ember fesd fehérre a falaidat .
  • Tojáshéj, amely fényes felületet ad, de nem éppen olyan fényes, mint a szatén vagy a selyem.
  • Fényes, amely a legfényesebb és legfényvisszaverőbb felület. Kiváló minőségű felületekhez illik a legjobban, mivel az esetleges tökéletlenségeket észreveszi.

A közepes és magas fényű falfestékek azonban nem az Ön otthonába valók. A nagy mennyiségű fényt visszaverő festékek jobban megfelelnek olyan nyilvános helyekre, ahol nagy a forgalom, például iskolákban, kórházakban és ipari méretű konyhákban. Ezért az egyetlen két festék, amely valóban alkalmas lakossági használatra, a matt és a selyem.



Mi a különbség a matt és a selyemfesték között?

A matt és a selyemfesték közötti különbség nagyon egyszerű. A matt festék tompább, ami azt jelenti, hogy nem csillog nagyon. Sima, elnéző felületté szárad, amely lehetővé teszi, hogy elrejtse a festett felület hibáit. Néha azonban enyhén porózus felülettel rendelkezik, amelyet egyesek nem szeretnek.

A selyemfesték viszont fényes felületté szárad, amely finom, gyengéd módon vonzza a fényt. Nagy előnye, hogy nagyon könnyen karbantartható, mosható, ellentétben a matt felületekkel. Fényes felülete azonban hajlamos kiemelni a hiányosságokat, ahol a matt festék elrejti ezeket a foltokat a falakon.

Mikor érdemes matt festéket használni?

A matt festék határozottan az egyik legnépszerűbb választás a belső festéshez. A legújabb kutatások kimutatták, hogy 10 festőből 6 szívesebben dolgozna matt festékkel a belső terekben. A fő előnye a matt festék az, hogy ha megszárad , könnyedén beleolvad bármilyen stílusba vagy színpalettába. Ez a legkönnyebben simítható festék, sőt mélyebb, markánsabb megjelenést kölcsönöz a választott színnek, mint a selyemfényezés.

A matt fényezésű festék nagyszerű, ha a falakon vannak olyan apró hibák, amelyeket el szeretne rejteni vagy kijavítani, mivel ez az egyik legmegbocsátóbb festéktípus. A matt festéket jellemzően minden olyan helyiségben használják, amely fogadja a látogatókat, és a mennyezetét is festheti ugyanolyan típusú festékkel, mint a falakon. Azonban mindig tartsa észben, hogy matt festékkel nem lesz bársonyos felület, inkább olyasvalami, ami a végén kissé durvának és porózusnak tűnhet.

Mikor érdemes selyemfestéket használni?

A selyemről ismert, hogy nagyon elegáns festési lehetőség. Azonnal sima érzetet kölcsönöz, ha belép egy selyemfalú helyiségbe. A selyemfényű festék sokkal kevésbé porózus, mint a matt festék, így sokkal kifinomultabbnak és bonyolultabbnak tűnik. Ennek eredményeként azonban nehezebb alkalmazni. Ezt a fajta festéket a látogatók elől rejtett helyeken célszerű használni, mert selyemfényű festék felhordásakor milyen nehéz hibátlan megjelenést elérni.

A selyemfestés feldobhatja a színeket, különösen a világosakat. Fényes, sima felülete miatt nem nagyon piszkosul, így remek választás gyerekszobába. Ha beszennyeződik, könnyen megtisztíthatja a selyembevonatú falakat meleg vízbe mártott tiszta ronggyal és egy kis könyökzsírral!

Nehéz dolga lehet azonban, ha valaha is hozzá kell nyúlnia a festékhez, mert a selyemre festett felületeken az ecsetnyomok megjelennek. Ez pedig azt jelenti, hogy a végén újra le kell festened az egészet…

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: