Mi az a szaténfa festék?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. november 28. 2021. október 22

Ha otthona felújítását tervezi, vagy hamarosan új házba költözik, valószínűleg a festékválasztásban van. Mindezek a különféle lehetőségek a legjobb esetben is megzavarják az otthonuk újrafestéséért felelős embereket.



Ma átmegyünk Szaténfa festék , amely egy félfényes festék, amely számos előnnyel jár otthonában. Könnyedén választhat a különböző alternatívák közül, és felszerelheti otthona felületeit, hogy az évek során tiszta és ropogós maradjon.



Tartalom elrejt 1 Mire használható a szaténfa festék? két Mi az a szatén bevonat? 3 A szaténfa festék strapabíró? 4 Szüksége van szaténfa festékkel ellátott alapozóra? 5 Használhat szaténfa festéket a falakra? 6 Végső gondolatok 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Mire használható a szaténfa festék?

A szaténfa festék nagyszerű, ha közepesen fényes felületet szeretne elérni. Tartóssága miatt általában belső festésre használják. A szaténfa nagyon népszerű választás ablakpárkányok és szegélylécek festésére, mivel az élénk színeket tovább tartja ragyogónak, mint más festékek, ugyanakkor strapabíróbb, mint az emulziók.



arkangyal szimbólumok és jelentések

Meglehetősen semleges felülettel rendelkezik, kis fényességgel, amitől a színek pompáznak. Ez a legnépszerűbb választás belső famunkákhoz, mint például:



444 angyal szám szerelem

Mi az a szatén bevonat?

A szatén felület általában selymes és sima festék. Ha megszárad, meglehetősen fényes marad, és kissé gyöngyházasan néz ki. Sokkal több fényt ver vissza, mint a matt festék, és gyakori mosáskor is jól tartja magát. Gyakran használják olyan helyeken, ahol nagy a forgalom, például konyhákban, gyerekszobákban és fürdőszobákban.

A szatén felületek sima és sima érzetet hagynak maguk után. A szatén felületek azonban nem nagyon takarják el a tökéletlenségeket, és meglehetősen nehéz kijavítani, mert az első bevonat után hozzáadott festék kilóg. Végül a szatén felületek pontosabb színeket kínálnak, mivel éppen a megfelelő mennyiségű fényt tükrözik, hogy a mély színeket kiegészítsék anélkül, hogy megváltoztatnák a megjelenésüket.

A szaténfa festék strapabíró?

A nagy forgalmú területeken a szaténfa néha szennyezettebbé válhat, mint más típusú festékek. Nem ajánlott túlságosan letörölni. Ettől eltekintve meglehetősen tartós és jól bírja az időt. Ez részben az oka annak, hogy az elmúlt években olyan népszerű és divatos választássá vált.



Gyors tipp: Használja a első segít megelőzni a szaténfa festék leválását az idő múlásával, és gyönyörűen sima felületet ér el. Az is fontos, hogy elegendő réteget vigyen fel a tartós hatás eléréséhez. Ügyeljen az ecsetvonalakra szaténfa használatakor, különösen vízbázisú festékek használatakor.

Szüksége van szaténfa festékkel ellátott alapozóra?

A szaténfa festékkel és az alapozóval kapcsolatos általános alapszabály az, hogy nincs szükség rájuk. A szaténfa festékek fényességük miatt (a legtöbb esetben 50%) nagyon jól tapadnak a legtöbb felületen. Ezért a szaténfa festék használatához nincs szükség alapozóra.

mit jelent a 3333

Két okból is érdemes lehet alapozót használni szaténfa felületek festésekor:

  1. Ha erős színt választottunk, érdemes aljszőrzetet használni, nehogy a szép, élénk szín idővel fakóvá váljon. A Dulux Diamond Satinwood, a népszerű szaténfa festékválaszték, erős színek festésekor alapozófesték használatát javasolja. Miért? Mivel az oldószer alapú festékek hajlamosak az idő múlásával elszíneződésre. Ez többé-kevésbé megtörténhet, ha a felület UV-fénynek van kitéve, vagy sem. A Johnstone's Aqua Water Based Satin az Aqua Water Based Undercoat használatát javasolta a mély színek érdekében.
  2. Ha szaténfát fest olyan felületekre, amelyekről azt reméli, hogy az elkövetkező években is ropogós és sima marad, az aljszőrzet alkalmazása mindig üdvözlendő óvintézkedés. Az alapozó segít a lehető legsimább felület elérésében, ha a szaténfa festék felhordása előtt elsimítja az apró dudorokat vagy bordákat. Az aljszőrzet segít megelőzni a hámlást éveken át.

Láblécek festve Dulux Trade szaténfával.

mit jelent, ha látod a 444 -et

Használhat szaténfa festéket a falakra?

Elméletileg szaténfát használhat a falak festésére. Mi azonban határozottan nem ajánljuk. Miért? Először is azért, mert borzasztóan nehéz felvinni nagy felületekre. Általában minden ecsetvonást láthat a szaténfára festett falakon.

Valószínűleg nem ez a megjelenés, amit keresel. Minél magasabb a fényesség, annál inkább láthatja a tökéletlenségeket a felületen. Ez nem sokat számít az olyan nyilvános helyeken, mint az iskolák és a kormányzati épületek, amelyek általában fényes, sőt fényes felülettel rendelkeznek; bár otthonában a legjobb, ha az alacsonyabb fényű felületeket használja.

Másodszor, a fényvisszaverő felületek minden tökéletlenséget mutatnak. Minden apró dudor vagy sérülés jele a falon. Őszintén szólva, a szaténfa a legalkalmasabb ékezetekhez, például ajtókhoz, ablakokhoz, szegélylécekhez; fémcsővezetékek radiátorai. Arra is kiváló konyhai vagy fürdőszobai szekrények .

Összességében nem javasoljuk, hogy falra festse – sok alkalmasabb lehetőség létezik, mint pl mosható matt emulzió , normál emulzió vagy tojáshéj a nagyobb forgalmú területeken.

Végső gondolatok

A szaténfa, amint azt a nevének elolvasása után sejtheti, nagyszerűen festhető fa felületekre. Az utóbbi években különösen divatossá vált. A legtöbb festő vagy festékbolt egyetért abban, hogy a szaténfa az otthoni akcentusok új normája.

Ahol az emberek fényes festékkel festették a korlátokat, szegélyléceket és ablakpárkányokat, most a szaténfa vette át a helyét. Valójában oly sokan kibírták a küzdelmet távolítsa el a fényt otthonukból, hogy azt szaténfával pótolják.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: