Láblécek festése

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. március 25

A szegélylécek festése viszonylag egyszerű, de az óvatosság és a pontosság rendkívül fontos.



Néhány probléma, amellyel találkozhat, többek között a tiszta falakon lévő szegélyléchez való festék beszerzése. Ezt szem előtt tartva hoztuk létre ezt a hasznos útmutatót annak biztosítására, hogy új életet adjon a szegélyléceinek anélkül, hogy bármi másra festené.



Tartalom elrejt 1 Hogyan festsünk szegélyléceket anélkül, hogy festék kerülne a falra 1.1 1. lépés: Védje meg a padlót 1.2 2. lépés: Készítse elő a felületet 1.3 3. lépés: Vigyen fel alapozót vagy alapozót 1.4 4. lépés: Ellenőrizze, hogy nincsenek-e hiányosságok 1.5 5. lépés: Vigye fel a fedőréteget 1.6 6. lépés: Távolítsa el a maszkolószalagot két Összegzés 2.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Hogyan festsünk szegélyléceket anélkül, hogy festék kerülne a falra

1. lépés: Védje meg a padlót

A falak festése lehet a fő gond, de a padló vagy a szőnyeg védelme ugyanilyen fontos. Távolítson el minden bútort a festeni kívánt területről, és tegyen le egy porvédő lapot, hogy a festék ne csöpögjön vagy fröccsenjen a padlóra. Miután ezt megtette, maszkolószalaggal ragasszon rá a porlemezre, valamint egy-két hüvelyknyire a padlóból, amely a szegélyléc mellett van. Ez egyrészt biztosítja, hogy a porlemez ne emelkedjen fel a szegélyléc fölé, másrészt szép egyenes vonalat ad a festéknek a szegélyléc alján.



2. lépés: Készítse elő a felületet

Ahogy mindig mondjuk, a felület előkészítése kulcsfontosságú a kiváló minőségű és tartós felület eléréséhez. Ezen a ponton érdemes felmérnie, hogy először el kell-e távolítania a régi festéket. Ha igen, használja a jó minőségű festékeltávolító és kaparjuk le a felső festékréteget.

Miután eltávolította a régi festéket, alaposan csiszolja le a szegélylécet, hogy a festék kulcsot kapjon, amellyel könnyen tapadhat. Nedves ruhával távolítson el minden port vagy szennyeződést.



3. lépés: Vigyen fel alapozót vagy alapozót

A választott festéktől függően vagy egy első réteget készítsen, vagy használjon megfelelő alapozót. Ezen a ponton érdemes egy ferde kefével bevágni a szegélylécet ott, ahol az találkozik a fallal, az alábbi képen látható módon.

szegélylécbe vágva

Legyen óvatos, precíz és használja a legjobb kefe a bevágáshoz sokkal könnyebbé teszi a folyamatot, és elkerülheti, hogy festék kerüljön a falra. Alternatív megoldásként használhat maszkolószalagot, és felhelyezheti a falra, de fennáll a veszélye annak, hogy a szalag festéket szivárog a falra. A legjobb módszer az, ha meghátrálsz.



Miután belevágott, fejezze be az első réteg hátralevő részét hosszú vonásokkal a szegélyléc hosszában. Ez segít minimalizálni az ecsetnyomokat.

4. lépés: Ellenőrizze, hogy nincsenek-e hiányosságok

Miután az első réteg megszáradt, ellenőrizze, hogy nincsenek-e tökéletlenségek a felületen. Ha bárhol apró dudorokat érez, használjon finom csiszolópapírt, hogy kiegyenlítse őket a fedőréteg előkészítése során.

5. lépés: Vigye fel a fedőréteget

Miután az első réteg megszáradt, folytathatja, és megismételheti a 3. lépést a fedőréteggel.

6. lépés: Távolítsa el a maszkolószalagot

Ha befejezte a festést, hagyjon egy kis időt a száradás megkezdésére. Amikor a festék körülbelül félig megszáradt, ez lesz a legjobb idő a maszkolószalag eltávolítására. NE várja meg, amíg a festék teljesen megszárad, mivel fennáll annak a veszélye, hogy a kiszáradt festékdarabokat eltávolítja.

Amikor a festék félig kiszáradt, óvatosan nyomja le a maszkolószalagot, és húzza le a szegélylécről. Ha ezt a maszkoló szalag lehúzása közben teszi, az elválást hoz létre, és biztosítja, hogy ne vigyen magával festéket a lehúzás közben.

Összegzés

A szegélylécek festése nem kell, hogy bonyolult legyen, és a fenti egyszerű útmutatónk követésével biztosíthatja, hogy a festék ne kerüljön a falra, padlóra vagy szőnyegre.

Ha bármilyen kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, szívesen segítünk.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: