Hogyan kell festeni a konyhai szekrényeket

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. november 28. 2021. október 20

A konyha felújítása hozzáadott értéket adhat otthonának, mind a szobahasználat élvezetében, mind az esztétikai megjelenésében, mind pedig az értékesítésben. Ahelyett, hogy ezreket költene egy új konyhára, rengeteg költségvetési fejlesztést hajthat végre, amelyek valóban átalakítják.



Ilyen fejlesztés a konyhaszekrények festése. A sok helyet foglaló, ilyen fontos funkcionalitású és esztétikai hatású elemek nagyszerű felújítási projektek. Egy olyan egyszerű dologgal, mint a konyhai szekrények átfestése, valódi hatást gyakorolhat otthona hangulatára.



Természetesen, mint minden barkácsprojektnél, jól kell végezni a munkát, hogy valóban növelje otthona értékét. Ez nem mindig olyan egyszerű, ha még nem festett konyhaszekrényt, és különösen akkor, ha nem vagy egy kézfej a barkácsolásban.



mit jelent a 999 angyalszámokban

A legjobb hír az, hogy segítségünkre nem egy, hanem két igazán egyszerű, könnyű és hatékony festési módszerünk van, amelyek tökéletesen megfelelnek erre a feladatra. Olvasson tovább, ha készen áll a konyhai szekrények egyszerű átalakítására.



Tartalom elrejt 1 Ki lehet festeni a konyhai szekrényeket? két Milyen festéket használjon a konyhai szekrényeken 3 Alapozót kell használnia a konyhai szekrényeken? 4 Hogyan kell festeni a konyhai szekrényeket 4.1 1. módszer: Spray festék a konyhában 4.2 2. módszer: Ecset és henger használata 5 Kérdések és válaszok 5.1 Kifesthetem a konyhai szekrényeket az ajtók eltávolítása nélkül? 5.2 Ki kell üríteni a konyhát a szekrények festése előtt? 5.3 Milyen színűre festsem a konyhaszekrényemet? 5.4 Mennyi ideig tart a konyhaszekrényem festése? 5.5 Kell-e szellőztetnem a konyhaszekrényem festésekor? 5.6 Jó ötlet a konyhaszekrények festése? 5.7 Fested a konyhaszekrény ajtók mindkét oldalát? 5.8 Hogyan tehetem az újonnan festett konyhai szekrényeimet professzionálisan késznek? 6 Most gyönyörű konyhai szekrényei vannak cipőfűzőre alakítva 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Ki lehet festeni a konyhai szekrényeket?

Akár MDF-ből készülnek a konyhaszekrényei, akár fényes konyhai szekrényajtói vannak, a konyhai szekrények festése megfelelő előkészítéssel elvégezhető. Ezenkívül a konyhabútorok festése rendkívül költségkímélő és hatékony módja annak, hogy átalakítsa konyháját anélkül, hogy nagy pénzeket költene.

Milyen festéket használjon a konyhai szekrényeken

A konyhaszekrények festésénél több lehetőség közül választhat. A megfelelő festék kiválasztásával a legnagyobb esélye van arra, hogy ne csak kiváló végeredményt érjen el, hanem hosszú ideig is tartson.

A szekrényfesték kiválasztásakor az első szempont a festendő anyag. Egyes anyagok, például a laminátum, festés előtt alapozót igényelnek. A lehető legjobb eredmény érdekében a laminátumnak is jó állapotban kell lennie.



Más anyagokat, például a fát, a festék felhordása előtt csiszolni és előkészíteni kell.

Ha a megfelelő előkészítés után a szekrények festéséhez használt festékről van szó, akkor néhány különböző lehetőség közül választhat.

A legmegbízhatóbb választás, amelyet kifejezetten ilyen típusú munkákra terveztek, a szekrényspecifikus festék . Ezek a festéktípusok hihetetlenül strapabíróak és tartósak, így a szekrényen előforduló rendszeres érintkezés, ütések és karcolások nem eredményezik a festék gyors lebomlását.

Ha azonban nem szeretne szekrényspecifikus festéket beszerezni, további lehetőségeket is mérlegelhet a konyhaszekrény felújítása során.

Kiváló minőségű kereskedelmi szaténfa festék mint például a Dulux Diamond Satinwood vagy a Johnstones Aqua Satin igazán jó választás.

A Dulux Diamond Satinwood remek választás, mert sokféle színben kapható (és színre illeszthető), foltlepergető technológiát tartalmaz, és rendkívül tartós. Még dörzsölheti is, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és a karcolásokat, és ellenáll az alkalmazott tisztításnak.

A Johnstones Aqua Satin egy másik nagyszerű választás, mert ugyanolyan tapintású és könnyen alkalmazható, mint egy normál szatén, de gyorsabban szárad, és sokkal könnyebben kezelhető a szag, mint egy olaj alapú termék, mivel az Aqua Satin víz- alapján. Konyhájában a festék különösen jól használható, mert nagyon tartós, és ellenáll a szekrények által elvárt karcolásoknak és ütéseknek.

Esztétikai szempontból van néhány ügyes dekorációs trükk, amelyek segítségével feldobhatja konyhája megjelenését. Például; Ha a konyhájában kevés a természetes fény, vagy az kompakt, a szekrényeken lévő fényesség segít visszaverni a fényt, és nagyobbnak tűnhet.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy az ujjlenyomatok és a por jobban látszanak rajta, mint egy matt festéken, így ha a szekrényeket sokat használják, érdemes mérlegelni a fényesség előnyeit, így a konyha nagyobbnak és világosabbnak tűnik a használat jelei ellen. sokkal szembetűnőbb ezzel a típusú festékkel.

mit jelent, ha folyamatosan látod a 222

Alapozót kell használnia a konyhai szekrényeken?

Mint a legtöbb festékkel kapcsolatos téma esetében, erre a kérdésre sincs határozott igen vagy nem válasz. Ehelyett a festett felülettől függ.

Íme egy igazán egyszerű áttekintés a konyhaszekrény-festés előkészítéséről, amely végigvezeti Önt, mely felületeket kell alapozni a festés előtt. Ez egy kicsit részletesebb, mint az alábbi előkészítési útmutatónk:

Első lépés – Tisztítsa meg a szekrényeket

Mielőtt bármi mást tenne, megfelelően meg kell tisztítania a szekrény előlapjait. Ebben az esetben egy kis többfelületi tisztítószer nem megfelelő. Ehelyett zsírtalanítót kell használnia, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az összes olaj, amit a konyhai szekrények össze tudnak gyűjteni, eltűnt.

Második lépés – Távolítsa el a fogantyúkat

Harmadik lépés – Kulcsolja be a felületet

Be kell ütni a felületet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elegendő mennyiségű festék tapadjon hozzá. Ez csak azt jelenti, hogy finom csiszolópapírral finoman csiszolja le a felületet, hogy a felület matt legyen.

Ezután törölje le a felületet, és hagyja megszáradni, mielőtt bármi mást tenne. Ezt bármilyen fafelületen meg kell tenni, de ha nyers fáról van szó, csomókezelést, majd alapozót kell alkalmazni. Ezzel meg kell állítani a hogy a festéket felszívja a fa .

Ha a felület fényes, akkor le kell csiszolni a felületet, de nem kell alapozót felvinni. Ha a felület fényes, mert laminált, először ellenőriznie kell, hogy a laminátum jó állapotban van-e. Előfordulhat, hogy ki kell cserélni, mielőtt bármilyen további lépést tenne. Ha jó állapotban van, hozzá kell adni egy ragasztó alapozót, amely elég erős ahhoz, hogy a laminált felülethez tapadjon.

Fontos megjegyezni azt is, hogy ha fényt fest a sötétre, érdemes lehet egy világosabb alapozót használni, amely segít beindítani a világosítási folyamatot.

Hogyan kell festeni a konyhai szekrényeket

A konyhaszekrények festésének megkönnyítése érdekében felsoroltuk a két legegyszerűbb festési módot, hogy nagyszerű felületet kapjon, amely funkcionálisabbá és esztétikusabbá teszi az otthon szívét:

1. módszer: Spray festék a konyhában

A konyhaszekrények spray-festése sok erőfeszítést igényel!

  1. Távolítsa el a szekrényajtókat, és próbáljon meg egy címkematricát a zsanérba helyezni (és egy hozzáillőt a megfelelő szekrénybe), hogy tudja, melyik szekrényajtó melyik szekrényre kerül vissza.
  2. Tisztítsa meg és készítse elő a szekrényajtókat a fentiek szerint, különös figyelmet fordítva a javításra szoruló repedésekre vagy durranásokra.
  3. Készítse elő magát a konyhát az összes szomszédos felület, falak, mennyezet, padló és munkalapok lefedésével. Le kell fednie és le kell zárnia az olyan készülékeket is, mint a tűzhely. Miután ez megtörtént, elő kell készítenie a szekrényeket, ahogyan a szekrényajtókat.
  4. Ha alapozót visz fel, törölje le utoljára a szekrény ajtaját, mielőtt készen áll a felhordásra.
  5. Alapozzuk le a szekrényajtókat az egyik oldalon, mielőtt magukat az előkészített szekrényeket, beleértve a kereteket és az oldalakat is, alapoznák. Használni fogja a ecset azért, hogy elkerüljük a szakaszok hiányát és az alapozót mindenhova hengerrel.
  6. A felület alapozása után törölje le újra, majd vigye fel az ehhez a szakaszhoz szükséges anyagokat vagy töltőanyagokat, várja meg, amíg megszárad, majd csiszolja meg a felületet, mielőtt újra alapozná. Ismételje meg a másik oldalra is, ha a második alapozóréteg megszáradt. Ugyanezt kell tennie a konyhaszekrény kereteivel is.
  7. Most készen áll a konyhai szekrények permetezőfestésére. Ehhez a legjobb módszer a keret ecsettel történő festése és a szekrényajtók permetezése. Ha azonban elegendő nyúlással rendelkezik, festékszóróval befestheti az egész szekrényt, és megfelelően védheti a konyha többi részét. Teljesen eltávolíthatja a szekrényeket, és külön-külön is lefestheti őket, hogy elkerülje a rendetlenséget, de ez sok időt vesz igénybe. A legtöbben eltávolítják a szekrényajtókat, és teljesen lefestik, majd a szekrény külső oldalait körbefestik anélkül, hogy eltávolítanák.
  8. Minden olyan területen, ahol festékszórót szeretne használni, gyakorolnia kell a festékszóró festést a választott szórópisztollyal. Tartsa a spray-t egy dobozban vagy fülkében, hogy elkerülje, hogy a spray mindenhova eljusson. Ezután felveheti a maszkot, megtöltheti a szórópisztolyt az utasításoknak megfelelően, és festéket szórhat körülbelül 10-12 hüvelykre a szekrény felületétől. Mivel leválasztotta a szekrényajtókat, érdemes először ezeket megtenni, hogy gyakorolhassa a technikáját. A seprő mozdulat általában a legjobb megközelítés, hogy ne a csuklójára hagyatkozzon a sima felvitel érdekében. Ha a festéket futás nélkül viszi fel, akkor a megfelelő irányba halad.
  9. FONTOS MEGJEGYZÉS – A konyhai festékszóró átalakítás megkezdése előtt fontos háromszor ellenőrizni, hogy mindenhol megfelelően le van-e fedve ragasztószalag vagy fólia.
  10. Hagyja megszáradni az első festékréteget egy éjszakán át, majd hordjon fel egy második réteget. Javítsa meg az esetleges futást ecsettel, amíg a festék nedves, vagy ha elkezdett száradni, várjon egy napot, majd csiszolja és fesse át azt a részt.
  11. Miután minden megfelelően megszilárdult, visszapattinthatja az ajtókat a szekrényekre.
  12. Ha félig ecsettel/félig szórással fest, tekintse meg alább az ecsettel történő festékfelhordással kapcsolatos tippeket.

mit jelent a 111 -es szám

2. módszer: Ecset és henger használata

Az ecset és a henger használata egyszerűbb, de nem néz ki olyan jól, mint permetezve.

  1. A fent említett módon készítse elő a konyhát, távolítsa el a szekrényajtókat, mint a festékszóró módszernél.
  2. Kövesse ugyanazokat az alapozási eljárásokat, mint a fenti festékszóró eljárásnál.
  3. Lapos felületeknél, mint pl. födémajtóknál és a szekrény oldalainál, minden irányban görgőt kell használni a sima, egyenletes felület érdekében. Ezt követően ecsettel megérintheti. Miután egyszer elkészítette az összes oldalt és ajtót, hagyja megszáradni egy éjszakán át, majd csiszolja és fedje be újra ugyanazzal a módszerrel. A nagyon világos festék nagyon sötét festékre egy harmadik réteget igényel.
  4. Az emelt panelekkel rendelkező szekrények esetében ecsettel kell felvinni a festéket a különböző felületekre. A lapos részekhez használhat miniat hengerrel, amely egyenletesen hordja fel a festéket . Bármilyen keverés elvégezhető ecsettel, amíg a festék még nedves. Ha elkészült, hagyja megszáradni, csiszolja, majd vigyen fel egy második réteget.
  5. Helyezze fel újra a szekrényajtókat a gyönyörű felület érdekében.

Kérdések és válaszok

Hogy még több információt és betekintést nyújthassunk a konyhaszekrények festésébe, megválaszoltuk a gyakori kérdéseket és válaszokat ezzel a népszerű felújítási témával kapcsolatban:

Kifesthetem a konyhai szekrényeket az ajtók eltávolítása nélkül?

Megteheti, csak meg kell győződnie arról, hogy a zsanérok nagyon jól vannak-e fedve a maszkolószalaggal, valamint minden más olyan funkcióval, amelyet nem szeretne festeni.

Ki kell üríteni a konyhát a szekrények festése előtt?

Vannak, akik festés előtt mindent eltávolítanak a konyhából, amit csak tudnak. Ez azért van, mert a festék még a legjobb szándék ellenére is nagyon rendetlen lehet! Így vagy mindent letakarhat lapokkal, ragasztószalaggal és műanyaggal, vagy eltávolíthat mindent, ami csak lehetséges, és így kevesebb lesz a fednivalója. Minden attól függ, melyik a legegyszerűbb lehetőség az Ön számára.

Milyen színűre festsem a konyhaszekrényemet?

A legtöbben semleges színt választanak, amely könnyen használható különféle padlóburkolatokkal, munkalapokkal és rögzítési lehetőségekkel. A legjobb szemléltetés az, hogy a padlót és a munkalapokat ritkábban fogja cserélni, mint a szekrényeket festeni, ami nagyon olcsó és könnyen kivitelezhető – így Önt a legkevésbé köti meg a szekrényekkel kapcsolatos festékválasztás. .

látva 2:22

Megnézhet néhány igazán szép és funky festéket a konyhában ez a videó , inspirációért és ötletekért. Ennek ellenére, ha a szekrények bérelhetők, a legjobb választás egy tartós, semleges színű festék, amely a legtöbb ember számára tetszeni fog.

Mennyi ideig tart a konyhaszekrényem festése?

Ez a konyha méretétől és a munkaerőtől függ, de reálisan érdemes egy hetet szánni rá. Ez magában foglalja az előkészítést, a tisztítást, a csiszolást, a festék rétegezését, a száradást és a munka befejezését. A folyamat egy hétvége alatt is elvégezhető, de körülbelül 5-7 nap elegendő mozgásteret biztosít a folyamathoz.

Kell-e szellőztetnem a konyhaszekrényem festésekor?

Szellőztetnie kell a konyhán végzett munka teljes ideje alatt, beleértve a csiszolást és a konyhától távol eső területeket is, például a garázst. A kétirányú szellőzés ideális (két szellőzési pont nyílik, mint egy ajtó és egy ablak). Csiszoláskor maszkot és esetleg szemvédőt is érdemes viselnie.

Jó ötlet a konyhaszekrények festése?

Ha időre és energiára van szüksége, akkor a legjobb ötlet fizetni valakinek a munka elvégzéséért, vagy új szekrényekért, amíg megvan rá a költségvetés. Egyébként a konyhaszekrények festése a legolcsóbb megoldás, mert kis munka- és anyagköltséggel alakítja át a szekrényeket, és gyönyörű a kivitel.

Fested a konyhaszekrény ajtók mindkét oldalát?

Ez egy személyes választás. Vannak, akik ezt választják a kohéziós felület érdekében. Mások, ha a szekrények belseje nagyjából megegyezik az új külső festékkel, és jó állapotban vannak, akkor a belsőt úgy hagyják, ahogy vannak, és csak lefestik az ajtókat és a szekrény oldalait.

Hogyan tehetem az újonnan festett konyhai szekrényeimet professzionálisan késznek?

A megfelelő előkészítés és festés mellett a sima és hibamentes felület érdekében a konyhaszekrény megfelelő átalakításának másik módja az új fogantyúk felszerelése. Lehet, hogy az előző gombok kissé karcosak és kopottak, vagy nem egyeznek a helyiség többi fémével (beleértve a szerelvényeket és szerelvényeket).

Ha új fogantyúkat ad hozzá, amelyek fémszíne megegyezik a helyiségben lévő lámpákkal, tartozékokkal és készülékekkel, akkor az igazán professzionális megjelenésű kohéziót és felületet eredményez.

Most gyönyörű konyhai szekrényei vannak cipőfűzőre alakítva

A fenti módszerek bármelyikével létrehozhat egy lenyűgöző, új konyhai szekrény megjelenését, nagyon kevés pénzért. A kulcs az, hogy jól készüljön fel, használjon megfelelő festékterméket, és védje meg mindenhol, amit nem festenek, amennyire csak lehet.

Mindezen információk birtokában most készen áll arra, hogy lecserélje unalmas konyhai szekrényeit gyönyörű, új megjelenésű konyhai funkciókra, amelyek lenyűgöző átalakulást jelentenek az otthon szívében.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: