Hogyan lehet megállítani a fényes festék sárgulását

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 14. 2021. március 26

Az elmúlt években a fényesség megsárgulásának megakadályozása egy kicsit elveszett ügy volt.



Mindannyian ott voltunk. Most festettünk valami szép, tiszta fehéret. De néhány év után ez a ropogós fehér kezdett...sárgává válni?!



A fehérolaj alapú fények hírhedt hírnevet szereztek arról, hogy néhány év elteltével sárgulnak, és a folyamat felgyorsul, ha a festék területe nem éri napfényt. Sőt, 2010 óta sokan észrevették, hogy a sárgulás folyamata még fel is gyorsul.



Ezt szem előtt tartva röviden megbeszéljük, mi okozza a sárgulást, és hogyan kerülheti el azt a megfelelő festék kiválasztásával.

Tartalom elrejt 1 Miért sárgul a White Gloss? két Miért sárgul a fényesség a bútorok mögött? 3 Hogyan lehet megállítani a fényes festék sárgulását 3.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Miért sárgul a White Gloss?

Az olaj alapú fehér fény a festékben található száradó olaj miatt sárgává válik. Ez a szárítóolaj jelentősen felgyorsítja a sárgulás folyamatát, és egyre gyakrabban használják, mióta 2010-ben életbe lépett a magas illékony szervesanyag-tartalomra vonatkozó uniós szabályozás.



Fényes festék

A fehér fény sárgulását korábban lelassította volna a magasabb VOC-tartalom, de a gyártók kénytelenek voltak megváltoztatni a képleteiket, így a sárgulás problémája hangsúlyosabbá vált.

11:11 jelentése

Más környezeti tényezők, például, hogy a festék mennyi napfénynek van kitéve, szintén befolyásolják a sárgulás mértékét. A túl kevés fény gyakran gyorsabb sárgulási folyamatot jelent.



Miért sárgul a fényesség a bútorok mögött?

A fényesség mögé sárgul bútor elsősorban azért, mert a fenolgyanta alapú (vagy olaj alapú) festékek nem jutnak napfényhez. Sajnos, ha ez a terület elsárgult, akkor újra kell díszíteni.

Hogyan lehet megállítani a fényes festék sárgulását

Csak egy igazán biztos módja van annak biztosítására, hogy a fényes festék ne sárguljon el, mégpedig úgy, hogy vízbázisú fényes .

A vízbázisú fényes festékek nem tartalmaznak illékony szerves vegyületeket, és nem hajlamosak a sárgulásra, sőt, sokan a szakmában úgy vélik, hogy még az olajalapú fényesek minőségét is felülmúlják.

A vízbázisú fényesség előnyei közé tartozik:

  • Gyorsabb száradási idő
  • Alacsony VOC tartalom
  • Alacsony szagú
  • Idővel nem sárgul

Ha nem biztos a vízbázisú fényességben, és az olajbázisú festéket választja, ügyeljen arra, hogy a festeni kívánt felületek sok napfénynek legyenek kitéve – ez legalább lelassítja a sárgulás folyamatát.

Hasznosnak találta ezt a cikket? Tekintse meg barkácsolási útmutatóinkat, ahol további festési útmutatókat, tippeket és trükköket talál.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: