Kérdések és válaszok: Páralecsapódásgátló és nedves festék

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. június 1

Ha nedves, vagy ami még rosszabb, behatoló nedvesség van az ingatlanban, valószínűleg több ezer fontba fog kerülni annak javítása.



Szerencsére a megelőző intézkedések általában elegendőek a nedvesség teljes megszüntetéséhez. Az egyik legjobb megelőző intézkedés egy páralecsapódásgátló festék .



De mi is az a páralecsapódásgátló festék? Hogyan akadályozza meg a nedvességet? Használható a sérülés után? Összegyűjtöttünk néhány gyakran ismételt kérdést, valamint az olvasók által feltett konkrét kérdéseket, és az alábbiakban mindegyikre válaszoltunk.



látva a 333 -as számot

Mire elolvasta ezt a cikket, már a kondenzációgátló festék szakértője lesz! Ennek ellenére kezdődhet a tanulás…

Tartalom elrejt 1 Az alapok 1.1 Mi az a kondenzációgátló festék? 1.2 Hogyan működik a páralecsapódásgátló festék? 1.3 Olyan jól néz ki, mint a többi festék? két A sajátosságok 2.1 A fürdőszobám mennyezete többször lehámlott. Használtam páralecsapódásgátló festéket, de még mindig hámlik. A mennyezet nagyon alacsony a zuhanyhoz képest, így feltételezve, hogy elég kevés páralecsapódás szükséges, de van olyan termék, amely elbírja? 2.2 Nemrég fejeztem be a nappalim festését, és 2 nappal később egy furcsa foltszerű folt jelent meg a falon. Látta már ugyanezt/tudatában van a lehetséges okoknak és megoldásoknak? 23 Festett már klímaberendezést, és van valami oka annak, hogy ne? 2.4 Tisztítás után rá lehet festeni a felületi penészt? 2.5 A házunk 20 éves, és a hálószobánkat díszítjük. Azt tapasztaltuk, hogy ez a krétás anyag hullik le a falakról, és ez idővel egyre rosszabb. Tudod mi lehet ez? A fal belső és külső fal. 2.6 Milyen festéket ajánlanátok egy igazán párás zuhanyzóhoz. A párom javasolta a Sandtex sima falazófesték használatát? 2.7 A falamon 3 nagy nedves kör van. Fel van töltve, Stain Block, Zinnser és még olaj alapú fényes is volt rajta, hogy megakadályozzák, hogy ezek a gyűrűk kilátszanak… nedvesnek tűnik. Ez egy belső fal, nincs csővezeték a közelében, és nincs kémény. Csak egyetlen téglafal üreg nélkül. Bármilyen ötletet? 2.8 Mi a véleménye a Biotech nedvességálló festékről? 2.9 Kapcsolódó hozzászólások:

Az alapok

Mi az a kondenzációgátló festék?

Aranycsillagot nem fogok kapni ezért, de nyilvánvalóan ez a festék megakadályozza a páralecsapódást.



Hogyan működik a páralecsapódásgátló festék?

A kondenzációgátló festék csodákat tesz a falak és a mennyezet szigetelése során. Ha a falak és mennyezetek felületi hőmérséklete magasabb, akkor a levegőben lévő nedvesség nem csapódik le, amikor érintkezik velük, és így nem tud kondenzáció képződni.

Alapvetően a hozzáadott szigetelés megakadályozza a páralecsapódást.

Olyan jól néz ki, mint a többi festék?

A páralecsapódásgátló festékekkel teljesen professzionális felületet kaphat. Az olyan vezető márkák, mint a Ronseal, a Dulux és a Coo-Var, mind többféle festéket kínálnak, amelyek közül a Dulux Easycare Fürdőszoba több különböző színt is kínál.



A sajátosságok

A fürdőszobám mennyezete többször lehámlott. Használtam páralecsapódásgátló festéket, de még mindig hámlik. A mennyezet nagyon alacsony a zuhanyhoz képest, így feltételezve, hogy elég kevés páralecsapódás szükséges, de van olyan termék, amely elbírja?

Minőségi festéket kell beszereznie, mint például a Coo-Vat, de ami a legfontosabb, pormentes csiszolóval kell visszacsiszolni az optimális tapadás érdekében, ahelyett, hogy egyre több festékréteget adna hozzá. Ha ez nem működik, meg kell vizsgálnia a fürdőszoba megfelelő légtelenítését vagy a problémát okozó szivárgás megszüntetését.

Nemrég fejeztem be a nappalim festését, és 2 nappal később egy furcsa foltszerű folt jelent meg a falon. Látta már ugyanezt/tudatában van a lehetséges okoknak és megoldásoknak?

Használtak töltőanyagot ezen a területen? Néhány hónappal ezelőtt volt egy ilyen munkám a bristoli Cliftonban. Polycell többcélú töltőanyagot kaptam, majd Farrow & Ball-lal festettem a folyosókat és a lépcsőket. Másnap visszajöttem, és az összes töltőanyag átégett. Kiderült, hogy a töltőanyag portlandcementet tartalmaz, és alkidfestékre volt szüksége.

Végül beszereztünk egy olaj alapú aljszőrzetet, körbejártuk, és újra felkentük az összes töltőanyagot az aljszőrrel, és egy teljes bevonatot vittünk fel a falakra. Lehetséges, hogy csak olaj alapú alapozót használjon, majd fedje be a falat.

angyalok jelei a házamban

Festett már klímaberendezést, és van valami oka annak, hogy ne?

Soha nem festettem, mert megtartják a nedvességet és rendkívül hidegek lehetnek. Ha lefestené, jó eséllyel páralecsapódás képződik rajta, és tönkreteszi a festést. Véleményem szerint valószínűleg nem éri meg az időt és az erőfeszítést, különösen, ha a végén, ha kiderül, mégis el kell távolítani a festéket.

Tisztítás után rá lehet festeni a felületi penészt?

Elméletileg igen. A terület megtisztítása és ledörzsölése után használjon nedves tömítést vagy folttömböt, mielőtt felhordja a páralecsapódásgátló festéket. A probléma az, hogy ha rossz szellőzés az oka, előfordulhat, hogy nem oldja meg teljesen. Valószínűleg javítania kell a szellőzést, hogy megállítsa a penészesedést.

A házunk 20 éves, és a hálószobánkat díszítjük. Azt tapasztaltuk, hogy ez a krétás anyag hullik le a falakról, és ez idővel egyre rosszabb. Tudod mi lehet ez? A fal belső és külső fal.

A leírásodból az a kezdeti érzésem, hogy a „krétás” maradvány valószínűleg só (kivirágzás), amelyet a levegő páralecsapódása hozott a vakolat felületére. Egyre gyakrabban látom ezt az új buildeknél, és úgy tűnik, neked is ez a probléma.

A falat sósemlegesítővel kell kezelni (a Rempro megfelelő). Kövesse a tartályon található használati utasítást. Figyelem azonban, ez nem kellemes illat!

Milyen festéket ajánlanátok egy igazán párás zuhanyzóhoz. A párom javasolta a Sandtex sima falazófesték használatát?

Azt tanácsolom, hogy hagyd figyelmen kívül a párodat! Szerezz magadnak valami hasonlót Zinsser Perma-White vízbázisú szatén, ha tényleg párás. Puha fényű, de úgy tűnik, hogy fontosabb dolgokkal kell foglalkoznod, mint a fényesség szintje.

A falamon 3 nagy nedves kör van. Fel van töltve, Stain Block, Zinnser és még olaj alapú fényes is volt rajta, hogy megakadályozzák, hogy ezek a gyűrűk kilátszódjanak… nedvesnek tűnik. Ez egy belső fal, nincs csővezeték a közelében, és nincs kémény. Csak egyetlen téglafal üreg nélkül. Bármilyen ötletet?

Hogy őszinte legyek, az Ön által említett termékek megoldották volna a problémát, ha nedvesek (és igaza van, nedvesnek tűnik). Az egyetlen dolog, amit most igazán tehet, az a gipszkarton/vakolat cseréje. Attól tartok, semmilyen festéktermék nem segít ezen.

Mi a véleménye a Biotech nedvességálló festékről?

Jó festék, jó a fedése és nagyon kellemes a felhordása. Konzervdobozonként 100 fontért nem használnám, hacsak nem a vásárló szállítaná. Coo-Var ugyanazt a munkát sokkal olcsóbban végzi el, így én személyesen is ezt tenném.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: