Festhetsz szegélyléceket falfestékkel?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 12

Ha a mennyezettől a padlóig egységes színt szeretne, akkor teljesen jogos megkérdezni, hogy lehet-e falfestékkel szegélyléceket festeni?



Végül is nagy eséllyel marad némi emulzió, és a szegélylécekre való felhordása nem jelenthet gondot… igaz?



Nos, erre fogunk válaszolni a mai cikkben.



Tartalom elrejt 1 Festhetsz szegélyléceket falfestékkel? két Miért ne használna emulziót a szegélyléceken? 3 Végső gondolatok 3.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Festhetsz szegélyléceket falfestékkel?

Használhatja a maradék falfestéket szegélylécek festésére, de a szegélylécek hajlamosak lesznek a törésekre és a karcolódásokra. A vonzó, de strapabíró felület érdekében javasoljuk, hogy inkább szaténfát használjon a szegélylécekhez.

Miért ne használna emulziót a szegélyléceken?

Az emulziót kifejezetten falakra való használatra tervezték, ezért alapozás és sok előkészítés nélkül nehezen rögzíthető fafelületekre, például szegélylécekre. Továbbá ha egyszer a emulzió megszilárdult (vagy megszilárdult), nem kopásálló, és hajlamos lesz a repedésre, ha például porszívó ütögeti.



Meg kell küzdenie azzal a ténnyel is, hogy rengeteg bevonat szükséges ahhoz, hogy kielégítő és átlátszatlan felületet kapjon, különösen, ha a szegélylécek MDF-ből készülnek. Ennek az az oka, hogy az MDF higroszkópos, ami lényegében azt jelenti, hogy felszívja a nedvességet az emulzióból. Extra rétegek nélkül ez általában foltos felületet eredményez.

Az MDF-re festő emulzióval kapcsolatos további információkért kattints ide .

Végső gondolatok

Ha a mennyezettől a padlóig egységes színre vágyik, a mi tanácsunk az, hogy ezt válassza emulzió a falakhoz majd a szaténfa a szegélylécekhez . Ha azt szeretné, hogy mindkét festék pontosan ugyanolyan színű legyen, keresse fel az Egyesült Királyság legtöbb dekorációs központját, ahol szívesen kiválasztják az Önnek megfelelő színt. Ez azt jelenti, hogy megkapja az egységes színt, de biztosítja a szegélylécek számára a nagyon szükséges védelmet.



Kategória
Ajánlott
Lásd Még: