Hogyan kell felvinni a vízbázisú fényt

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 24

Ha akarod fesse le otthonát vízbázisú fényességgel ez a cikk segít abban, hogy a terméket a legjobb módon alkalmazza a fantasztikus eredmények érdekében.



Ha egy kis lakberendezési feljavításon gondolkodik a falak festékfoltjával, akkor egy éles, friss esztétikai megjelenésre számíthat.



Természetesen ennek a folyamatnak fontos része a megfelelő festék kiválasztása, és manapság sokan választják a vízbázisú fényesítőt a munkához.



A vízbázisú fényezésnek számos előnye van, bár a lehető legjobb eredmény érdekében fontos, hogy megfelelően alkalmazzuk.

folyamatosan látom a 11 -es számot

Ebben a cikkben végigvezetjük Önt a vízbázisú fényesség felvitelének folyamatán, valamint egyéb fontos tudnivalókat ismertetünk, amelyeket tudnia kell, mielőtt elkezdené.



Ennek ellenére nézzük meg közelebbről a legjobb alkalmazási gyakorlatokat:

Tartalom elrejt 1 Miért használjon vízbázisú fényt? két Vízbázisú fényes gyors kérdések és válaszok 3 A vízbázisú fényesség felhordása: tippjeink és tanácsaink 3.1 Győződjön meg arról, hogy a feltételek megfelelőek 3.2 Használjon hengert a sima felületért 3.3 Ha ecsetet használ, kerülje a természetes sörtéket 3.4 Készítse elő az ecsetet a használatra 3.5 Kerülje el a hámlást úgy, hogy jól előkészíti a felületet 3.6 Egyszerre festsen egy kis területet 3.7 Hagyja teljesen megszáradni a festéket a második réteg felhordása előtt 3.8 Felhordás előtt nedvesítse meg a felületet 4 Készen áll a professzionális vízbázisú fényes felületre 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Miért használjon vízbázisú fényt?

Manapság sokan inkább vízbázisú fényt használnak az oldószer alapú fényesség helyett, mert kevésbé erős és sértő az illata. Használatuk és felhordása is sokkal egyszerűbb, mint az oldószeres festékek, és gyakran könnyebb a vízbázisú fényes festéshez használt ecseteket és tálcákat megtisztítani.

A fenti előnyök mellett sokan a vízbázisú fényt is előnyben részesítik, mert el akarják kerülni az oldószeres fényes alternatívát. Ez általában egészségügyi és/vagy környezetvédelmi okokból következik be.



Az emberi egészség szempontjából az oldószer alapú festékek gyakran tartalmaznak illékony szerves vegyületeket (VOC) és különféle vegyi anyagokat, amelyek egészségügyi problémákat okoz . Oldószeres festék környezetre is káros lehet. A vízbázisú fényesség környezetszennyező is lehet, de általában kevesebb oldószert tartalmaz, és mind a környezeti, mind az egészségügyi szempontokat szem előtt tartva jobb megoldásnak tekinthető.

Összességében elmondható, hogy ha gyönyörű fényes, sima felületet, kevesebb szagot szeretne, és egy „tudatosabb” terméket szeretne használni, a vízbázisú fényesség nagyszerű választás otthoni fejlesztési projektje számára.

Vízbázisú fényes gyors kérdések és válaszok

A vízbázisú fényes festék idővel sárgává válik?

A vízbázisú fényes festék nem sárgulhat el idővel, ha teljesen vízbázisú termék. A legtöbb vízbázisú fényes festék azonban tartalmaz némi olajat, ami azt jelenti, hogy idővel elszíneződések lépnek fel.

A vízbázisú fényesség jobb vagy rosszabb, mint az olaj alapú fényesség?

A vízbázisú fényesség talán kevésbé tartós, fényes és nehezebben alkalmazható, mint az olajbázisú festékek . A gyors sárgulás kisebb valószínűsége, a jobb környezeti és egészségügyi dicséret, valamint a sokkal jobb szag azonban nagy előnye a vízbázisú fényességnek.

A vízbázisú fényesség gyorsan szárad?

A vízbázisú fényes festék nagyon gyorsan szárad, de nem feltétlenül elég gyorsan ahhoz, hogy további rétegeket vigyen fel, vagy kikeményedettként jelentkezzen, gyorsabban, mint más festékek. Gyakran már 30 perc alatt érintésben szárad, és a festés során gyorsan megszárad, ezért gyorsan kell dolgozni a felhordáskor. Gyártótól függően azonban akár hat órát is igénybe vehet, amíg a második réteg készen áll a száradásra, majd egy hétig vagy még tovább is tarthat a teljesen megkötött eredményhez.

mit jelent a 999 angyalszám

A vízbázisú fényesség felhordása: tippjeink és tanácsaink

A legjobb eredmény elérése érdekében a vízbázisú fényes festékekkel számos óvintézkedést és intézkedést megtehet. Hogy segítsünk, íme a legjobb tippjeink és tippjeink a vízbázisú fényesség felviteléhez:

Győződjön meg arról, hogy a feltételek megfelelőek

Bármilyen festéknél, de különösen a vízbázisú festéknél, a festés feltételeinek megfelelőnek kell lenniük a legjobb eredmény érdekében. A festékben lévő víz elpárolog, és részecskéket hagy maga után, amelyek megszilárdulnak és kiszáradnak. Ha az időjárás nagyon párás, akkor száradás közben víz kerülhet a festékbe, ami meghosszabbítja a száradási időt. A nagyon hideg időjárás is problémákat okoz, esetleg lefagy a nedvesség a festékben, ami késlelteti a száradást.

Ideális esetben a festék körülbelül 25 Celsius fokos környezeti hőmérsékleten tud megszáradni.

Használjon hengert a sima felületért

Egy görgős alkalmazás kiváló minőségű hengerrel biztosítja a vízbázisú fényesség igazán nagyszerű felvitelét. Te is kefével feküdjön le a nagyszerű fényes felületért, ahogy az ábrán is látható ez a videó bemutató .

Ha ecsetet használ, kerülje a természetes sörtéket

Az ecsetek természetes sörtéi felszívják a nedvességet a vízbázisú fényből, ezért érdemes elkerülni ezt a fajta ecsetet ebben a felújítási munkában. Ehelyett jobb a szintetikus ecset használata, mivel a sörték változatlan formában maradnak, így a legjobb felületet biztosítják anélkül, hogy befolyásolnák a festék konzisztenciáját.

Készítse elő az ecsetet a használatra

Mielőtt ecsettel használná a vízbázisú fényességet, célszerű megnedvesíteni az ecsetet, és kipörgetni belőle a felesleges vizet. Ha fél óránál hosszabb ideig fest, előfordulhat, hogy meg kell ismételnie ezt a folyamatot. Egyes lakberendezők arra esküsznek, hogy időnként vízzel permetezik az ecsetet, hogy nedvesen tartsák.

Kerülje el a hámlást úgy, hogy jól előkészíti a felületet

A jól előkészített felület nagyon fontos a vízbázisú fényes festésnél, mert leválhat, és ellenkező esetben rosszul elkészülhet. A felület előkészítéséhez vízbázisú fényes felvitelhez ügyeljen a következőkre:

  • Távolítson el minden meglévő festéket kaparóval, vagy adott esetben festékeltávolítóval és ragasztópapíros módszerrel
  • Amikor a felület festetlen, enyhén csiszolhatja, hogy sima legyen
  • Ha a feltételek megfelelőek, felviheti a vízbázisú fényesítőt

Egyszerre festsen egy kis területet

A vízbázisú fényességről ismert gyorsan szárad , ami azt jelenti, hogy lehetőség szerint érdemes egy-egy kis területet lefesteni. A túlszáradó vízbázisú fényes festés korlátozása érdekében az is segít, ha csak egy irányba ecset, oda-vissza nem. Alternatív megoldásként a festék felhordása hengerrel (a fentebb leírtak szerint lerakással fejeződik be) sokkal gyorsabb lehet, elkerülve a túlszáradó festék festésével kapcsolatos problémákat.

Hagyja teljesen megszáradni a festéket a második réteg felhordása előtt

A vízbázisú fényes akár 30 perc alatt is érintésszáraz. Fontos azonban, hogy a második réteg felhordása előtt megbizonyosodjon arról, hogy teljesen megszáradt, ami a gyártótól függően több mint 6 órát is igénybe vehet. A vízbázisú fényességhez több réteg felhordása is szükséges lehet a teljes fedés és a fényes felület elérése előtt. Emiatt hagyjon sok időt (egy hetet vagy többet) a teljes kikeményedéshez.

999 a 2. hatalomhoz

Felhordás előtt nedvesítse meg a felületet

Egyes lakberendezők arra esküsznek, hogy a festés előtt nedves szivaccsal vagy ruhával letörlik a felületet annak érdekében, hogy simább felhordást kapjanak, és meghosszabbítsák a teljes felületfestéshez szükséges időt. Ez a módszer vízbázisú fényes használatakor népszerű, mivel az alkalmazás során olyan gyorsan szárad.

Készen áll a professzionális vízbázisú fényes felületre

A fenti tippjeink és információink segítségével sokkal könnyebben felviheti a vízbázisú fényt, ami gyönyörű, fényűző falfelületet és lenyűgöző otthoni esztétikát eredményez.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: