Kérdések és válaszok: Csempefesték

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. június 3

A speciális csempefestékek megjelenésével egyre többen fordulnak hozzá.



A csempe festése olcsó módja lehet annak, hogy fürdőszobáját vagy konyháját új külsőt kölcsönözze anélkül, hogy teljesen újra kellene burkolni a területet. Mivel a csempefesték ilyen új termék, természetesen sok kérdést kell feltenni.



Például tényleg működik? Milyen problémáid lehetnek vele? Még ismerünk néhány professzionális festőt is, akiknek még nem tapasztaltak csempefestéket, ezért úgy gondoltuk, hogy összeállítunk egy praktikus útmutatót, amely válaszol néhány gyakran feltett kérdésre, valamint tanácsokat ad néhány konkrétabb problémára, amelyekkel találkozhat.



Tartalom elrejt 1 Valóban működik a csempefesték? két Meddig fog tartani? 3 Festnie kell a csempét ÉS a fugázót? 4 Tudsz tetőcserepet festeni? 5 Milyen festéket ajánlanátok fürdőszobai csempéhez? 6 Az ügyfelem olyan fürdőszobában szeretné festeni a csempe burkolatot, aminek nincs sok haszna. Azt hallottam, hogy sokkal több lehetőség van most a tapadó alapozókra, mint korábban. Tapasztalatok alapján mi lenne az alapozó/fedőlakk kombinációja ehhez a munkához? 7 Régi csempét szeretnék festeni – van valami tanács? 8 Lehet szórni a fürdőszoba csempeit? 9 Van néhány festendő külső csempem. Milyen festéket használhatok ehhez, és kell-e valamilyen speciális előkészítés a külső burkolólapokhoz? 10 Nannám olyan csempét szeretne, amely megfelel a falfestékének – ezért azt gondolom, hogy a dedikált csempefesték nem menő. Milyen lehetőségeim vannak? tizenegy Lehet porcelán padlólapokat festeni? 12 Mi a leggyorsabb módja a festék eltávolításának a kerámialapokról? 13 Kapcsolódó hozzászólások:

Valóban működik a csempefesték?

A csempefesték tökéletesen működik, és sok pénzt takaríthat meg, ha teljesen átrendezi fürdőszobáját vagy konyháját. Mindig azt javasoljuk, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében használjon speciális festéket.

Meddig fog tartani?

Attól függően, hogy melyik választott csempefesték , csempéi még évekig kiváló állapotban nézhetnek ki, vagy legalábbis addig, amíg készen nem áll a felújításra. Természetesen a különböző körülmények befolyásolhatják a festék élettartamát. Például a rosszul szellőző fürdőszobák vagy a konyhai csempe, amelyeket gyakran súrolni kell, nem tartanak sokáig.



Festnie kell a csempét ÉS a fugázót?

Igen, javasoljuk a csempék és a fugák festését. Miután befejezte a festést és a festék teljesen megkötött, átmehet a vonalakon egy fugázótollal, hogy fantasztikusan nézzen ki.

Tudsz tetőcserepet festeni?

Teljesen. Noha ez nem szerepel rendszeresen a munkalistánkon, az elmúlt néhány évben lefestettünk néhány tetőt, amelyek közül az egyiket rendszeresen elmegyek (még mindig jól néz ki!)

Ha tetőcserép festékajánlatokat keres, azt javaslom, hogy próbálja ki a Paintmaster Professional nagy teherbírású akrilfestéket. A faszén színe nagyon lenyűgöző, és egy kicsit modern palára hasonlít. Ez a cucc is évekig kitart, így nem lesz gyakran szükség az újrafestésre!



Milyen festéket ajánlanátok fürdőszobai csempéhez?

Személyes kedvencem a Johnstone csempefestéke lenne. Nagyon könnyen felhordható ecsettel, nincs szükség alapozóra vagy alapozóra (a csempék csiszolása jó kulcsot ad a festéknek), és gyönyörűen elegáns felületet ad.

Az ügyfelem olyan fürdőszobában szeretné festeni a csempe burkolatot, aminek nincs sok haszna. Azt hallottam, hogy sokkal több lehetőség van most a tapadó alapozókra, mint korábban. Tapasztalatok alapján mi lenne az alapozó/fedőlakk kombinációja ehhez a munkához?

Korábban a Dulux Trade Ultra grip alapozót használtam. Ez egy vízbázisú epoxi, és véleményem szerint a legerősebb tapadó alapozó, amit a polcról vásárolhatsz. Csak ne felejtsd el felvenni a kis doboz aktivátort. Ezután a csempéket olaj alapú tojáshéjjal végezheti el. 3 éve egy barátomnál használtam ezt a kombót, még mindig rajta van és jól néz ki.

Egy dolog azonban azt mondanám, hogy próbáljon meg annyit keverni, hogy körülbelül egy órányi működéshez elegendő, mivel körülbelül 2 óra múlva kezd elaludni. Amikor elkezd kialudni, döcögőssé válik, és a határvonal működésképtelenné válik.

Régi csempét szeretnék festeni – van valami tanács?

Győződjön meg róla, hogy a felkészülési ponton van. Ha öregek, valószínűleg kissé piszkosak és zsírosak lesznek. Szerezz magadnak egy vödör forró vizet, egy scotch green betétet és Fairy mosogatószert. Így szépen leszedi az összes zsírt.

Én is vennék egy habarcskaparót, amivel lekaparhatom a habarcs felületén esetleg lerakódó zsírt. Mossa le meleg vízzel. A festés ezután rajtad múlik. Használhat alapozót vagy bármilyen olaj alapú festéket az alapozóhoz, majd egy tetszőleges fedőréteget alkalmazhat.

Lehet szórni a fürdőszoba csempeit?

Évekkel ezelőtt ki kellett festenem a fürdőszobát, és az ügyfél zománcspray-t vásárolt, szóval befújtam őket, és valóban lenyűgözött, milyen jól működik. Ez alapján azt mondom, hogy érdemes megnézni.

Van néhány festendő külső csempem. Milyen festéket használhatok ehhez, és kell-e valamilyen speciális előkészítés a külső burkolólapokhoz?

Az Everest Trade nagyon szép külső csempefestéket készít, ha megengedheti magának, különben Rustin tégláját és csempét is használhatja. A felkészülést illetően nincs túl sok tennivalód. Ha van nagynyomású mosógépe, használhatja azt, majd felviheti a festéket, miután megszáradt. Ha nem, dörzsölje le a csempét drótkefével.

Nannám olyan csempét szeretne, amely megfelel a falfestékének – ezért azt gondolom, hogy a dedikált csempefesték nem menő. Milyen lehetőségeim vannak?

Használhatja a Whitson Superior Adhesion Primer fehérjét. Nagyon jól tapad a mázas csempe felületekre, és utána a falak színéhez illő fedőfestéket készíthet.

Lehet porcelán padlólapokat festeni?

Festhet porcelán padlólapokat, de nagyon pontosan meg kell határoznia, hogy melyik festéket fogja használni, és ha nem vagy profi, előfordulhat, hogy nem éri el a kívánt felületet vagy tartósságot.

Mi a leggyorsabb módja a festék eltávolításának a kerámialapokról?

Használja a Peelaway-t. Felhúzhatod a takarókkal, és egy nagy lepedőben lehúzhatod. Túl sokra sem lesz szükséged, a Peelaway messze jár.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: