Festhetsz egy radiátort emulzióval?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 14

Ha a radiátor szeme fáj, a festés nagyszerű lehetőség. Ez elősegítheti, hogy a dekorációhoz a lehető legszembetűnőbb legyen, vagy kiemelheti akcentusaként vagy színvilágaként, hogy élénkítse a szobát. És ha most fejezte be a falak festését, akkor felmerülhet a kérdés, hogy festhet-e egy radiátort emulzióval vagy sem.



A mai cikk célja, hogy választ adjon erre a kérdésre, valamint hasznos tippeket és trükköket adjon arra az esetre, ha úgy dönt, hogy emulzióval festi le radiátorát.



Tartalom elrejt 1 Festhetsz egy radiátort emulzióval? két Mi történik, ha emulziót használ a radiátorokon 2.1 Hő által okozott károk 2.2 Ólom expozíció 3 A radiátor emulziós festésének legjobb módja 3.1 1. lépés: Zsírtalanítás 3.2 2. lépés: Homok 3.3 3. lépés: Távolítsa el a port és öblítse le 3.4 4. lépés: Alapozás 3.5 5. lépés: Fests 3.6 6. lépés: Tömítés 4 Utolsó szavak 4.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Festhetsz egy radiátort emulzióval?

Igen, egy radiátort emulzióval lefesteni lehetséges, de ez trükkös lehet. A legfontosabb, hogy festés előtt alaposan előkészítse a felületet, így optimális tapadást érhet el a festéktől.



Mi történik, ha emulziót használ a radiátorokon

Akár azt szeretné, hogy a radiátor beleolvadjon, vagy kitűnjön, az emulziós festékkel való lefestés egyszerű és megfizethető módja annak, hogy átalakítsa fűtőberendezését, és egy kicsit jobban illeszkedjen a helyiségbe. Kíváncsi lehet, hogy a hagyományos festék működik-e a radiátoron.

spirituális jelentése 1212

Sok lakástulajdonosnak extra festék marad a falakra vagy mennyezetére friss kabát felhordása után. Nagyon csábító ugyanazt a festéket használni a radiátor felfrissítésére, de vajon az emulziók képesek ellenállni a radiátorok funkcionalitásának? Általánosságban elmondható, hogy igen, használhat emulziót a radiátoron, de van néhány dolog, amit szem előtt kell tartani.



Hő által okozott károk

Az emulzió fűtőtesteken való használatának egyik legnagyobb hátránya, hogy a magas hőszint idővel károsíthatja a festéket. A hőmérséklet a festék kiszáradásához és végül megrepedéséhez, leválásához vagy letöréséhez vezethet.

A jó hír az, hogy megelőzheti a hő okozta károkat. A legtöbb esetben mindaddig, amíg a megfelelő lépéseket megteszi a radiátor előzetes előkészítése, és a festéket jó minőségű radiátortömítőanyaggal tömíti le, akkor semmiféle probléma nem merülhet fel.

Ólom expozíció

Mielőtt újrafestene egy régebbi otthonban lévő radiátort, ne feledje, hogy az ólomfesték gyakori a régebbi épületekben, mivel az ólomfestéket 1992-ig nem tiltották be az Egyesült Királyságban. Ha otthonát az ólomfesték általános használatának időkeretében építették, le kell tudnia venni egy otthoni tesztet a helyi hardverboltban vagy olcsón online, hogy tesztelje a radiátor ólomtartalmát.



12:12 ikerláng

Alternatív megoldásként kapcsolatba léphet egy szakemberrel, aki elvégzi a tesztet.

Ha a radiátor ólomfestéket tartalmaz, óvatosan kell eljárnia. Ügyeljen arra, hogy ne zavarja a festéket, vagyis ne kaparja, csiszolja, törje le, vagy bármi mást, ami káros részecskéket bocsáthat ki a levegőbe.

A jó hír az, hogy az ólomfestéket emulzióval fedheti be, ha megteszi a megfelelő biztonsági óvintézkedéseket, beleértve a gyerekek távol tartását a munkaterülettől.Javasoljuk azonban, hogy teljesen kerülje az emulziót, ha ólomfestékre kell festenie, mivel az egyszerűen nem lesz hosszú távon tartós.

A radiátor emulziós festésének legjobb módja

Ha azt tervezi, hogy emulziós bevonatot használ a radiátor festésére, kövesse ezt az egyszerű lépésről lépésre levezetett eljárást, hogy a lehető legtartósabb és legtartósabb felületet kapja.

1. lépés: Zsírtalanítás

Az olaj, zsír, por és mindenféle szennyeződés hosszú ideig megakadályozza a festék megtapadását. Vannak kereskedelmi forgalomban kapható zsíroldó vagy tisztítószerek, amelyeket szinte bárhol megvásárolhat, vagy elkészítheti saját maga. Használjon enyhe mosogatószert és melegvizes oldatot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a radiátorról teljesen eltávolítható az évekig tartó szennyeződés.

2. lépés: Homok

A következő dolog, amit meg kell tennie, az az, hogy érdesítse fel a felületet, és távolítsa el az esetlegesen lógó festéket vagy törmeléket. Dolgozzon a durva csiszolópapírtól a finomig, és ügyeljen arra, hogy minden rés legyen, amit csak tud. Ne próbáljon csiszológépet használni, ez a könyökzsírozás ideje, az elektromos csiszoló valószínűleg nem tud olyan hatékonyan behatolni a radiátor körvonalaiba, mint az Ön keze és ujjai.

444 angyalszám jelentése

3. lépés: Távolítsa el a port és öblítse le

Miután a radiátort simára csiszolta, és a felület készen áll a festésre, el kell távolítania az összes törmeléket és port. Először törölje le az egész radiátort egy nedves ruhával. Ez segít eltávolítani a nagyobb porlerakódásokat. Ezután alaposan öblítse át az egész radiátort, és hagyja teljesen megszáradni.

4. lépés: Alapozás

Most, hogy a felületet előkészítették, alapozni kell. A kereskedelemben kapható radiátor alapozók tovább előkészítik a felületet, és még nagyobb tapadást biztosítanak a végső festékréteghez. Ha a radiátora antik, az alapozó is tömíti és megállítja a rozsdát. Az alapozót beszerezheti permetezéssel vagy ecsettel, ízlés szerint.

11:11 jelentése

5. lépés: Fests

Miután az alapozó teljesen megszáradt, és a helyiséget kiszellőztették az összes VOC-ból, törölje le még egyszer, hogy eltávolítsa az esetleges port a fedőbevonat előtt. Ha egyedi színről van szó, felhordás előtt győződjön meg róla, hogy jól összekeverte a kívánt színnel. A fedőréteghez mindig szánjon időt és erőfeszítést az ecsettel felhordott festék felhordására.

Ügyeljen arra, hogy ne terhelje túl az ecsetet festékkel, mert nagyon sűrű és egyenetlen bevonat állagot eredményez. Azonban próbáljon meg ne festeni, amíg az ecset nem elég nedves, mert ecsetnyomokat fúr a felületbe. Érdemes a kefét a radiátor lapátjaival vagy bordáival egy irányba mozgatni, hogy elkerülje az egyenetlen vagy csöpögős megjelenést a megszáradt felületen.

6. lépés: Tömítés

Az utolsó lépés az, hogy a frissen festett, de teljesen kiszáradt radiátort le kell vonni egy tömítőanyaggal, amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon a radiátor által okozott hőnek. Különféle magas hőmérsékletű permetező tömítőanyagokat találhat, amelyek akár 1100 Celsius fokos hőmérsékletnek is ellenállnak. Valószínűleg autófestékkel találja meg a tömítőanyagot.

A radiátor festésének pontosabb leírásáért látogasson el a ' Hogyan festsünk radiátort ‘ cikk.

Utolsó szavak

Akár az a célja, hogy a radiátor beleolvadjon szobája többi részébe, akár tükrözze személyes stílusát, maradék emulziós festék teljesen életképes választás, bár mi inkább a speciális radiátorfesték .

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: