Külső falak festése: A végső útmutató és útmutató

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. november 28. 2021. október 22

Kevés barkácsprojekt van, amely olyan nagy hatással van otthona megjelenésére, mint egy friss festékréteg a külső falakon. A jól felhordott, minőségi fényezés valóban átalakítja otthonát, növeli annak értékét és további védelmet nyújt az időjárási károk ellen.



Az otthoni külső festés ijesztő feladat lehet, de megfelelő eszközökkel, idővel, energiával és jó tervezéssel a szakember felvételi költségének töredékéért is elérhető.



Szokás szerint a sikeres befejezés titka a jó felkészülés. Mielőtt elkezdené, győződjön meg arról, hogy rendelkezik a munkához szükséges felszerelésekkel és termékekkel. Ezt a munkát valóban érdemes jól elvégezni, mert a körülményektől függően egy megfelelően felvitt minőségi külső festékréteg akár 15 évig is eltarthat.



Jó minőségű, vízálló, szennyeződésálló, külső falazófesték sima vagy finom textúrájú kivitelben is megvásárolható, és most már számos szín közül választhat.



mit jelent a 777 szám

Egy ilyen lakásfelújítási projekt nagyszerű lehetőség arra, hogy otthonát vagy garázsát saját stílusának megfelelően alakítsa ki. A kis festéktesztelők hasznosak lehetnek a megfelelő szín kiválasztásában. A texturált festékek szilika homokot tartalmaznak, és különösen alkalmasak egyenetlen felületekre, és segíthetnek elrejteni a kisebb repedéseket vagy hibákat, miközben további tartósságot biztosítanak.

Hasznos tipp: Ellenőrizze az előrejelzést. Az eső nem a festő barátja. A falaknak meg kell száradniuk a festés előtt, és elegendő időre lesz szükséged ahhoz, hogy az új bevonat megfelelően megszáradjon a következő várható felhőszakadás előtt. Tartalom elrejt 1 Hogyan készítsünk elő egy külső falat a festéshez? két Le kell tömíteni a külső falakat festés előtt? 3 Gyakori problémák, amelyeket szem előtt kell tartani 4 Festhet a régi külső falazófestékre? 5 Külső falak festése 5.1 1. lépés: Szerszám fel 5.2 2. lépés: Maszkolás 5.3 3. lépés: Vágás 5.4 4. lépés: Indulj el 5.5 5. lépés: Hagyja megszáradni 5.6 6. lépés: Tegye rendbe 5.7 7. lépés: Élvezze 6 Végső gondolatok 6.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Hogyan készítsünk elő egy külső falat a festéshez?

Az elektromos mosás nagyszerű módja a külső falak festésre való előkészítésének. por, pókháló eltávolítása, hámló festék és a szennyeződés tiszta, egyenletes felületet hagy a festéknek, amelyhez tapadhat. Ez hosszabb élettartamot jelent a külső festék számára. Az erős mosást ideális esetben enyhe napsütéses napon kell elvégezni. Ez egy jó lehetőség az ereszcsatornák tisztítására, valamint a homlokzat és a burkolat mosására is.

A festés előtt meg kell vizsgálnia a külső falakat is, hogy nincs-e rajta szabálytalanság vagy hiba, amely figyelmet igényel. A festés előtt kezelni kell a penészgomba, gombásodás vagy kivirágzás bizonyítékait. A hajszálrepedéseket vagy az instabil felület jeleit, azaz a hámlást vagy a omladozó festéket szintén elõzetesen orvosolni kell.



Győződjön meg róla, hogy elegendő leejtő ruhával, porlappal, ponyvával vagy más anyaggal rendelkezik a környező területek védelmére, hogy elkerülje a kiömlést és a kifröccsenést a teraszon vagy a kövezeten. Védje meg az ajtókat és az ablakokat maszkolószalaggal ragasztott porlemezekkel vagy nagy kartonlapokkal.

A falhoz való hozzáférést akadályozó tárgyakat vigye távolabb a területről, és gondoskodjon a létra igény szerinti áthelyezéséről, vagy szükség esetén állványzat felállításáról.

Biztonsági tipp: Használjon erős létrát, amely lehetővé teszi a külső fal legmagasabb pontjának felfestését anélkül, hogy karnyújtásnyira nyúlna. Ha kihúzható létrát használ, ne feledje, hogy a biztonság érdekében három lépcsőfoknak át kell fednie egymást.

Le kell tömíteni a külső falakat festés előtt?

Röviden: igen, a legtöbb külső falazott felületet le kell tömíteni festés előtt. Ha a fal porózus, krétás és rosszul mállott, stabilizáló oldat alkalmazása javasolt.

Az érintési teszttel ellenőrizheti a külső falazott falakon, hogy nem mutatnak-e instabil felületet. Ha tenyerével dörzsöli a falat, és az poros lesz, vagy ha a fal tapintásra krétásnak vagy porszerűnek tűnik, az instabil felületre utal. A hámló festéket is lekaparhatja, hogy felfedje, van-e alatta porszerű maradék. Ha közvetlenül instabil, morzsalékos aljzatra fest, legyen szó repedezett és omladozó téglafalról vagy rossz időjárású cementvakolatról, a festék nem a falhoz, hanem a porhoz és törmelékhez fog tapadni, és ezzel együtt leválni kezd.

A falat stabilizáló oldattal kell lezárni, ez egy erősen áthatoló alapozó, amelyet krétás porszerű felületek megkötésére terveztek. A jó hír az, hogy ez a stabilizáló tömítőanyag kevésbé nedvszívóvá és porózussá teszi a felületet, így kevesebb festéket igényel.

Gyakori problémák, amelyeket szem előtt kell tartani

Festés előtt alaposan vizsgálja meg a falazott külső falakat, hogy azonosítsa ezeket a gyakori problémákat

Penész vagy gombás növekedés . Az ilyen típusú szennyeződéseket a külső falak felületén vagy aljzatán gondosan le kell kezelni gombaölő mosással a festék felhordása előtt. Ha kihagyja ezt a lépést, a foltosodás végül átjut az új festékrétegen, és tovább növekszik, esetleg tovább károsíthatja az aljzatot.

A legjobb eredmény érdekében a gombaölő oldat felhordása előtt távolítsa el a növekedésből a lehető legtöbbet egy merev kefével vagy kaparóval. Hagyja hatni 24 órán keresztül, alaposan öblítse le, és hagyja teljesen megszáradni a külső falat festés előtt. Biztonsági tipp: Gondosan kövesse a gyártó utasításait, viseljen védőruházatot a gombaölő szer alkalmazása közben, és forduljon a helyi önkormányzathoz a maradék termék biztonságos ártalmatlanítása érdekében.

Moha vagy zuzmó . Ezek természetesen előfordulhatnak különösen nedves körülmények között a külső falakon, és meglehetősen gyorsan növekedhetnek. Azonban könnyen eltávolíthatók ecsettel vagy kaparóval, és moha- és zuzmóeltávolító alkalmazása megakadályozza, hogy újra növekedjenek.

miért látom folyton a 222

Kivirágzás . Ez a finom fehér por téglafalazaton és cementvakolatokon egyaránt megtalálható, és a felületről elpárolgó nedvesség okozza, amely sós ásványokat hagy maga után.

Lehet egyszerűen orvosolható kozmetikai probléma, vagy komolyabb nedvességbehatolási problémára utalhat. A nedvességmérő segíthet azonosítani az okot.

A kivirágzás megkülönböztetése a fehérpenésztől egyszerű – a kettő közül csak a kivirágzás oldódik vízben. Merev kefével lehet eltávolítani a téglafal sós maradványait.

Hajszálrepedések és lyukak . Ezeket finom felületű falazóanyaggal lehet kitölteni. Megvásárolhatja ezeket a készre kevert faljavításhoz, vagy elkészítheti saját cement alapú töltőanyagát homokkal, cementtel és vízzel merev péppé keverve.

Készítse elő a területet úgy, hogy kikaparja a laza törmeléket, tiszta vízzel permetezze be, majd töltőkéssel vigye fel töltőanyagot a megnedvesített aljzatra. A mély repedések és lyukak „benedvesítése” segíti a töltőanyag jobb tapadását.

Ha mély, 10 mm-nél nagyobb repedésről van szó, akkor a töltőanyagot szakaszosan kell felépíteni, hagyva, hogy minden szakasz megszáradjon, mielőtt a következőt felhordná. Addig töltse, amíg kissé büszke lesz a felületre, vizes töltőkéssel egyenlítse ki, majd ha alaposan megszáradt, csiszolja le és vigye fel lúgálló alapozót.

Festhet a régi külső falazófestékre?

Miután minden felületi problémát megoldott a szennyeződéstől a repedéseken át a gombák növekedéséig, és tiszta, stabil aljzattal dolgozik, új festékréteget hordhat fel a régi külső falazófestékre.

Külső falak festése

Miután megmosta, előkészítette és készen áll a külső falakra, kövesse az alábbi lépéseket a tökéletes befejezéshez:

1. lépés: Szerszám fel

Győződjön meg arról, hogy minden megfelelő eszköz és felszerelés kéznél van:

  • Falazófesték
  • Kőművesség Ecset (Ez a nagy, kemény, hosszú sörtéjű ecset több festéket tartalmaz)
  • Kis kefe a szélek és sarkok „bevágásához”.
  • Festőhenger (hosszú halom, ¾–1 hüvelyk – különösen durva felületekhez, például kavicsos kőhöz)
  • Hosszabbító rúd a görgőhöz
  • Görgős tálca vagy 10 literes vödör görgős szitával
  • Cseppkendők, karton és szalag a maszkoláshoz
  • Stabil létra vagy állványzat
  • PPE pl. Overall, kesztyű, szemvédő és pormaszk (a biztonságos tisztításhoz)

2. lépés: Maszkolás

A letakarás nagyon fontos lépés a tiszta felület biztosításához, valamint az ajtók, ablakok és egyéb elemek megóvásához a festéktől. Szánjon rá időt, hogy gondosan ragassza fel a szalagot minden keretre, és örülni fog, hogy megtette. Ezen a ponton az ablakokat kartonpapírral is letakarhatja, hogy megvédje őket a fröccsenéstől.

A maszkoló szalag leragasztja az ablak védőburkolatát, miközben lehetővé teszi a tökéletesen egyenes vonal festését.

3. lépés: Vágás

Egy kis kefe használatával sokkal jobban irányítható, amikor ereszcsatornák, ablakok és ablakok környékén vág be ajtókeretek . A 3 hüvelykes ecset jó eszköz ehhez a munkához.

4. lépés: Indulj el

Felülről lefelé haladva, szakaszonként hengerelje fel a festéket. A felülről indulva orvosolhatja a lecsepegéseket, és így kiválóan egyenletes felületet biztosít.

Festési tipp: Ha nyomást gyakorol a henger felfelé irányuló löketére, és enyhébb nyomást gyakorol visszafelé, az segít elkerülni a visszafröccsenést.

A henger használatával gyorsabban fed le nagy felületet, mint egy ecsettel.

5. lépés: Hagyja megszáradni

A külső falfestéknek előnyös lesz a teljes 24 órás száradási időszak a következő eső előtt. Éppen ezért elengedhetetlen az időjárás figyelembevételével történő tervezés

6. lépés: Tegye rendbe

Távolítsa el a maszkoló szalagot az ajtó- és ablakkeretekről, mossa le és szárítsa meg az ecsetet, hengereket és festéktálcákat, és tárolja a következő alkalomra. Lépjen kapcsolatba a helyi önkormányzattal, hogy megtudja, hogyan lehet biztonságosan ártalmatlanítani a veszélyes vagy megmaradt anyagokat az Ön területén.

mit jelent 1111 szellemileg

7. lépés: Élvezze

Szánjon egy percet, hogy értékelje munkája gyümölcsét.

Végső gondolatok

A falazott külső falak festése sokkal nagyobb kihívást jelenthet, mint például az étkező festése. Megvan a maga egyedi kihívásai és problémái, amelyeket szem előtt kell tartani.

Könnyű alábecsülni a szükséges munkát, valamint a külső falak festéséhez szükséges időt és kitartást. De kevés olyan lakásfelújítási projekt van, amely kifizetődő, és egy kis előkészítéssel és tervezéssel a frissen festett külső falak fantasztikusan néznek ki, és úgy tűnik, megéri az erőfeszítést!

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: