Festhetsz selymet selyemre?

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. szeptember 25

Ha otthona egy részét festi, fontos a festék típusának kiválasztása. Tegyük fel azonban, hogy a jelenlegi festés, amelyet cserélni próbál, selyem, és ideális esetben hasonló megjelenést szeretne megőrizni. Itt felmerül a kérdés, hogy lehet-e selymet festeni selyemre vagy sem?



A válasz igen. Győződjön meg arról, hogy a falat alaposan megtisztította, mielőtt selymet festene selyemre. A selyem felvitele a selyemre a legjobb esetben is bonyolult.



4 "11"
Tartalom elrejt 1 Könnyebb a selymet selyemre felvinni, mint a matt selymet? két Problémák, amelyekkel találkozhat, ha selymet fest selyemre 3 Kis hólyagok 4 Lefedettség hiánya 5 Miért tűnhet foltosnak a selyemfestéke? 6 Egyszerű tipp a problémák elkerülésére, amikor selymet selyemre fest 7 Végső gondolatok 7.1 Kapcsolódó hozzászólások:

Könnyebb a selymet selyemre felvinni, mint a matt selymet?

A selymet selyemre felvinni sokkal könnyebb, mint a selyemre mattot. Amikor matt festés selyemre , a folyamat során két problémába fog ütközni. Mindenekelőtt a selyemre matt festéskor fennáll a megrepedezés lehetősége. Ha azonban selymet festenek selyemre, mivel már van egy selyemfesték bevonat, alig vagy egyáltalán nem lesz repedés, és ez lehetővé teszi a festék gyorsabb száradását a lágy textúra miatt.



A másik probléma, amellyel szembe kell néznie, az, hogy a selyembevonat csiszolása szinte lehetetlen. Ezért jelentkezés matt nem lesz jó ötlet. A selyemfesték lágy fénye jól jöhet, de előfordulhat, hogy egy bizonyos problémába ütközhet (amiről hamarosan beszélünk).

Néhányan, akik selymet festettek selyemre, arról számoltak be, hogy néha akril alapozót használnak alapfestékként.



Problémák, amelyekkel találkozhat, ha selymet fest selyemre

Egy másik probléma a színváltozás. Mondjuk a jelenlegi színe fehér és világoskék árnyalatra szeretné változtatni.

Elég sok kihívásba fog ütközni, amikor egy színről valami egészen másra szeretne váltani. Ne feledje, hogy azok a festékek és festékek, amelyeknek nincs fix színük, könnyen lemosódnak.

mit jelent a 222

Ezért a felhordás előtt mossa le és szárítsa meg a falakat. A fent említett ok miatt ne használjon vizet újonnan festett felületre. Mint fentebb említettük, lágy fényt lehet alkalmazni.



Azonban előfordulhat, hogy karcolások keletkeznek a falakon, ha úgy dönt, hogy végigmegy ezen a sugárúton. A festék felhordása előtt érdemes megfontolni egy meglehetősen durva papír használatát. Könnyedén menjen át a meglévő felületen, körülbelül 10 percig minden falnál.

Egy másik probléma, amellyel szembesülhet, az, hogy a festett felület nem lesz olyan sima. Ha pedig egy új selyemréteget hengerrel visz fel, az még nagyobb kihívást jelent, mivel a fedés egyenetlen lesz.

Kis hólyagok

Egy dologra figyelni kell, a kis hólyagok jelenléte. Ha azt látja, hogy festés közben apró hólyagok keletkeznek, akkor az okos dolog az, ha megvárja, amíg megszárad. Ekkor általában eltűnnek (de ez nem mindig garancia).

Ezenkívül érdemes lehet lemondani a korrekciókról a festék felhordása során. Ez sokkal bonyolultabbá teszi a projektet. Miután felvitték a selyemréteget, várjon egy napot, amíg megszárad a második bevonat felhordása előtt.

Lefedettség hiánya

Az egyik fő probléma, amelyet el szeretne kerülni, a lefedettség hiánya. Az egyik gyakori probléma, hogy sötét színt világosra fest. Tegyük fel például, hogy a jelenlegi festési munka a kék sötétebb árnyalata (a világosabb árnyalata pedig fehér).

Csak 2 réteggel nehéz megbizonyosodni arról, hogy a fedés teljesen fehér legyen, és a kék sötétebb árnyalata ne legyen kiemelkedő. Előfordulhat, hogy több pénzt kell költenie, mivel valószínűleg 3 vagy 4 rétegre lesz szüksége a fehér szín eléréséhez.

Miért tűnhet foltosnak a selyemfestéke?

Ha nem viszi fel a megfelelő mennyiségű festéket, foltosságnak nevezett problémába ütközhet. Más szóval, olyan területeket fog észrevenni, amelyek foltosnak tűnnek. Ennek oka nem csak a túlzott alkalmazás, hanem a túlzott alkalmazás is.

Túl sok vagy túl kevés, ugyanabba a problémába ütközhet. Ezt tartsa szem előtt a továbbiakban. Van egy cikkünk a foltos emulzióról itt .

Egyszerű tipp a problémák elkerülésére, amikor selymet selyemre fest

Ha van egy tipp, amit nagyon ajánlunk, akkor az az, hogy vigye fel az első réteget, és hagyja száradni legalább egy napig. Ha már biztosan tudja, hogy megszáradt, akkor tudja, hogy ideje felvinni a második réteget.

Végső gondolatok

A selyem selyemre való felhordása kihívást jelenthet, ha nem tudod, mit csinálsz. Most, hogy megértett néhány gyakori problémát, gondosan felviheti mindkét festékréteget, hogy olyan jól nézzen ki, mint az új. Ne feledje, hogy a meglévő selyembevonatok csiszolása soha nem jó ötlet, bár a karcolások eltávolításához használhat meglehetősen durva papírt.

mit jelent a 999

Összességében fontos, hogy ne aggódjon a hibák kijavítása miatt az alkalmazás során. A szárítás megoldhatja ezt a problémát, de nem mindig. És ne feledje a fent említett egyszerű tippet, hogy a lehető legjobb eredményt érje el, ha selymet fest selyemre. Természetesen, ha még mindig nem érzi kényelmesen a selyemre festést, egyszerűen megteheti távolítsa el a falairól .

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: