Falfestés és professzionális eredmények elérése

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. november 28. 2021. október 12

Az Egyesült Királyságban a professzionális lakberendezők 72%-a annak tartja magát valószínűleg emelni fogják az áraikat idén együtt emelkedő benzin-, energia- és élelmiszerszámlák , szinte garantáltan növekedni fog azoknak a száma, akik saját otthonukat szeretnék felújítani, hogy pénzt takarítsanak meg.



Bár a belső falak festése az egyik legegyszerűbb feladatnak tűnhet a teendők listáján, valójában ez egy olyan aljzat, ahol sok hibát követnek el a barkácsolók. Ezek a hibák a keretezési effektusoktól a repedt emulzió . Szerencsére összeállítottuk a végső útmutatót arról, hogyan festhet saját maga falat és érhet el professzionális eredményeket – még akkor is, ha Ön kezdő.





Tartalom elrejt 1 Mire van szükségem a falfestéshez? két Hogyan festsünk falat 2.1 1. lépés: Készítse elő a helyiséget 2.2 2. lépés: Felület előkészítés 2.2.1 Az esetleges hibák kijavítása 2.2.2 Zsírtalanítás 2.2.3 Alapozás/Folt blokkolás 23 3. lépés: Mentálisan ossza fel a falat részekre 2.4 4. lépés: Vigyen fel maszkolószalagot 2.5 5. lépés: Az első réteg felhordása 2.6 6. lépés: Hagyja megszáradni a festéket 2.7 7. lépés: Vigye fel a második réteget 2.8 8. lépés: Távolítsa el a maszkolószalagot 2.9 9. lépés: Csomagolja össze és mossa ki szerszámait 2.10 Kapcsolódó hozzászólások:

Mire van szükségem a falfestéshez?

Minden dekorációs projekt első szakasza az előre tervezés. Ezt szem előtt tartva gondoskodnia kell arról, hogy minden eszköz kéznél legyen, és a belső falak festéséhez a következőket javasoljuk:

222 mit jelent?
Anyagok Eszközök
Beltéri falfesték *25 mm-es vágás ecsettel
TöltőanyagHenger és tálca
Maszkolószalag150-es csiszolópapír
Poros lapokKaparó

* Javasoljuk, hogy mérje meg a festendő falakat, hogy tudja, mennyi festékre lesz szüksége. Például, ha a lefedendő terület 12 m², és feltételezi, hogy 2 vagy 3 rétegre lesz szüksége, akkor legalább 3 liter festék, mint a Johnston’s Matt emulzió (amely 12 m²/l-t fed le).



Ezenkívül azt javasoljuk, hogy selyem helyett inkább matt emulziót válasszon, különösen, ha kezdő. A matt emulzió megtöri a fényt, így az elkövetett hibák nem kerülnek kiemelésre.

Természetesen, ha igazán professzionális felületet szeretne, akkor használjon kereskedelmi festéket.

Hogyan festsünk falat

Most már minden eszköze készen van, folytassuk a folyamat következő lépésével.



1. lépés: Készítse elő a helyiséget

Mielőtt még levenné a festékdoboz fedelét, meg kell győződnie arról, hogy a padló és a bútorok teljesen védve vannak a kiömlésektől, cseppektől és kifröccsenésektől.

Tippek a szoba védelmére:

mit jelent a 444 a szerelemben
  • Helyezze le a porlemezeket a padlóra, és rögzítse szalaggal. A szabványos porvédő lepedők általában elegendőek, de ha nagyobb nyugalomra vágyik, vásároljon kiváló minőségű pamut twill porlemezeket. Ha lépcsőház melletti falakat fest, vásárolhat kifejezetten keskeny szélességű porlemezeket.
  • Távolítson el minden hordozható tárgyat a területről. Ha nem tudja eltávolítani a nagyobb bútorokat, például a kanapét, helyezze át őket a szoba közepére.
  • A konyha falainak festésekor ügyeljen arra, hogy az elektromos vagy gáztűzhely ki legyen kapcsolva, hogy elkerülje a tűzveszélyt.
  • Távolítsa el a függönyöket, redőnyöket, hálókat és függönytartókat, és tárolja őket egy másik helyiségben.
  • Használjon maszkolószalagot a lineáris munkák, például szegélylécek, ajtókeretek és ablakpárkányok védelmére. Ne feledje, hogy a maszkolószalag minél tovább ragad, minél tovább marad rajta. Ha túl sokáig hagyja rajta, az eltávolításkor károsíthatja a felületeket.
  • Ha a munkaterületen vagy azon kívül tartózkodik, fontolja meg néhány eldobható cipővédő vásárlását. Ez biztosítja, hogy véletlenül se húzza át a festéket otthonában.
  • Ügyeljen arra, hogy az előkészítés és a festés megfelelő szellőzése legyen.

2. lépés: Felület előkészítés

Miután a helyiség teljesen védett, továbbléphet a 2. lépésre, amely a felület előkészítése. Ez a legfontosabb lépés a falfestés teljes folyamatában, és ez választja el a barkácsolókat a szakemberektől.

Az esetleges hibák kijavítása

Gondosan vizsgálja meg a festeni kívánt falakat. Ha bármilyen tökéletlenséget észlel, mint például lyukak vagy hámló festék , javítania kell a felületet. A lyukak készítéséhez olyan töltőanyagot használhat, amely a teljes megszáradás után csiszolható.

Hiányosságok, amelyeket kitöltöttek és csiszoltak.

Bármilyen hámló festék lekaparható kaparószerszámmal, de ha azt észleli, hogy a felület porszerű a hibás festék alatt, stabilizáló oldatot kell bevonni.

Miután a stabilizáló oldat megszáradt, kis, körkörös mozdulatokkal szárazon csiszolhatja a teljes felületet. Ne felejtsen el pormaszkot, védőszemüveget és bőrét eltakaró ruházatot használni, amikor a felületet lecsiszolja. A csiszolásból származó por irritálhatja a szemet, a tüdőt és a bőrt.

Zsírtalanítás

A zsírtalanítás egy olyan szakasz, amelyet sok kezdő barkácsoló vagy elfelejt, vagy egyszerűen nem tud róla. A belső falainkon valamilyen zsír lesz – legyen szó akár a konyhában való főzéstől, akár a bútorfényezésből származó túlspray a nappaliban, akár az aeroszol a hálószobában.

Fontos, hogy távolítsa el ezeket a zsírmaradványokat, mivel ez akadályozhatja a festékrendszer tapadását.

A falak zsírtalanításához egyszerűen keverjen össze néhány cukros szappant és meleg vizet, és vigye fel egy olcsó lemosó ecsettel.

A konyhai festék különösen zsírtalanításra szorul!

Ne felejtse el megtisztítani a falakat tiszta vízzel a zsírtalanítás után, és a bevonatok felhordása előtt győződjön meg arról, hogy a felület alaposan megszáradt.

Alapozás/Folt blokkolás

Bár ez a lépés nem feltétlenül szükséges, ha a falai jó állapotban vannak, azok, akiknek falai nikotinfoltok, vízkárok, égési sérülések vagy tintafoltok voltak, feltétlenül használnak foltgátlót a festés előtt.

A vízbázisú foltgátlók olyan alapozók, amelyek elfedik a foltokat, de ami még fontosabb, gondoskodnak arról, hogy ezek a foltok ne szivárogjanak át a festékbevonatokon.

3. lépés: Mentálisan ossza fel a falat részekre

A falak professzionális bevonatának egyik legfontosabb szempontja, hogy nedves festékéllel dolgozzon. Ha a festék szélét hagyjuk megszáradni, és a friss festéket átfedi a megszáradt festékre, akkor a megszáradt festéket le fogja emelni a felületről.

Ez nagyon jól látható lesz, miután teljesen megszáradt, és azt jelenti, hogy újra le kell festenie a teljes felületet a probléma megoldásához.

Ez történik, ha nem dolgozik nedves éllel.

4:44 jelentése

Ezt szem előtt tartva, az alábbiakban elkészítettünk egy diagramot, amely megadja a tökéletes festési sorrendet a nedves él megőrzéséhez (festés az 1-6. szakaszból). A sorrend akkor is ugyanaz marad, ha egy extra kézpár segít. Ha ketten festenek, kövesse ezt a sorrendet 1 bevágással és 1 hengerléssel.

4. lépés: Vigyen fel maszkolószalagot

A maszkolószalag felhordása most két célt szolgál; egyrészt megvédi a szegélyléceket, ajtókereteket, mennyezeteket, villanykapcsolókat stb. bármilyen festéktől, másrészt pedig borotvaéles professzionális vonalakat kölcsönöz Önnek, különösen akkor, ha a falakat a mennyezettől eltérő színűre festi, vagy jellegzetes fal festése.

Míg a szakemberek általában nem használnak maszkolószalagot az élek körüli bevágáshoz, kezdőknek ajánlatos, mivel a szabadkézi vágás maszkolószalag nélkül olyan készség, amelyhez idő kell.

Még a kezdők is elérhetik az egyenes vonalakat, ha maszkolószalagot használnak.

a 777 jelentése

5. lépés: Az első réteg felhordása

Most térjünk rá a szórakoztató részre – a festékrendszer felvitelére. A falfestés sorrendjét szem előtt tartva kezdje el bevágni a széleket egy 25 mm-es ecsettel, majd töltse ki a többit hengerrel. Hengerléskor használjon „M” mozdulatot, úgy, ahogyan minden tekercsvonalat átfed.

Ha akarja, 150 mm-es szintetikus, lapos fali ecsettel festheti az egész falat, de ne feledje, hogy ez sokáig tart, és nyitva hagyja az ecsetnyomokat a felületen. Ha csak ecsetet fog használni, akkor a „keresztvonalas” módszerrel le kell mondania, mivel ez minimálisra csökkenti az ecsetnyomok megjelenését.

6. lépés: Hagyja megszáradni a festéket

A második réteg felhordása előtt feltétlenül hagyja, hogy az első réteg ne csak érintésszáraz legyen, hanem keményen száradjon is. Az az emulziók száradási ideje változhat, de általában legalább 4 órát kell várnia a második réteg felhordása előtt.

Ha nem engedi, hogy az első réteg keményen megszáradjon, a henger felveszi a réteget, ami nemkívánatos vizuális hatást kelt a falakon.

7. lépés: Vigye fel a második réteget

Miután kivárta a megfelelő időt, folytathatja a második réteg felvitelét. Ebben a szakaszban egyszerűen megismételheti az 5. lépés folyamatát.

Ha világos színt fest egy sötétebb színre, további bevonatok felhordására lehet szükség.

8. lépés: Távolítsa el a maszkolószalagot

Attól függően, hogy mennyire stabil volt a keze a bevágás során, előfordulhat, hogy festék került a maszkolószalagra. Fontos, hogy távolítsa el a szalagot, mielőtt ez a festék megszáradna. Ha a festék keményen szárad, amikor eltávolítja a maszkolószalagot, akkor előfordulhat, hogy a szalaggal eltávolíthatja a festék egy részét.

Ezt szem előtt tartva távolítsa el a maszkoló szalagot, amíg a festék még kissé ragacsos, és tegye ezt lefelé irányuló mozdulatokkal, mert ez segít elérni a professzionális megjelenésű egyenes éleket.

9. lépés: Csomagolja össze és mossa ki szerszámait

Mostanra már frissen festett falakkal kellett volna rendelkeznie, amelyekért a professzionális lakberendezők több száz fontot kértek volna. De persze a festésnek az a hátránya, hogy neked is meg kell takarítanod!

Mivel a falfesték vízhígítású, a szerszámait tiszta vízzel moshatja. Az ecsetek mosása előtt a festékeződoboz segítségével eltávolíthatja a felesleges festéket, majd folyó hideg víz alatt öblítse le őket.

A hengerek tisztításának folyamata nagyjából ugyanaz, mint a kefék esetében.

Kategória
Ajánlott
Lásd Még: