Kérdések és válaszok: Tojáshéjfesték

Tudja Meg Az Angyal Számát

2021. május 28

Tojáshéjfesték vásárlásán gondolkodik? Vagy esetleg problémái vannak a tiéddel, és megoldást keresel.



Akárhogy is, úgy döntöttünk, hogy megválaszolunk néhány, a tojáshéjfestékkel kapcsolatos gyakran feltett kérdést, valamint olvasóink beadványait, hogy összeállítsunk egy hasznos útmutatót a tojáshéjfestékről tudnivalókról.



Mint mindig, ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal és feltesszük erre az oldalra! Ennek tudatában ugorjunk bele.



Használtad/szereted a Crown Aquaflow vízbázisú tojáshéjat?

Ha a Fastflow-ra gondolsz, akkor igen, azt használtam. Tetszik – a víz alapú tojáshéjat választom, ha a költségvetés nem nyúlik a Scuff-X-re. Mint minden vizes bázisú festéknél, dolgozzon gyorsan, ne menjen vissza rá, és vigyázzon a nindzsa rohamokra! De összességében nekem tetszik.

Olaj alapú tojáshéjfestéket használtam kandallóra, és nagyon fényesnek tűnik. Miért ez?

Évek óta nem használtam olaj alapú tojáshéjat, de emlékszem, hogy mindig eltartott egy hétig, amíg a fénye csökkent, így nem kell aggódnia. A tanácsom: csak várj.



Egy ügyfelem arra kért, hogy fessem le kézzel a nagy mennyiségű konyhai szekrényt, amelyek mind készen állnak Farrow and Ball tojáshéjban. Ugyanolyan színű legyen. Először közvetlenül a tojáshéjjal vagy az aljszőrrel folytassam?

Mindig alapszőrzet – különösen a konyhaszekrények. Annak ellenére, hogy a tojáshéj elég jól fog kulcsolni, tedd csak azért, hogy elfedd magad. Ha a festék meghibásodik vagy könnyen széttöredez, akkor Önnek nincs jogorvoslati lehetősége, és az ügyfélnek sem. Ne légy esélyes, mert a nap végén ez a te festő hírneved!

A tojáshéjas felületem foltos lett. Vizes alapozót és olajbázisú fedőlakkot használtam. Ezért?

Feltételezem, hogy csak két réteget használtál, amelyek közül az egyik az olaj alapú tojáshéj? Ha igen, az olaj alapú tojáshéj szinte mindig jobb lesz, ha két réteget használunk belőle. Tegye ezt, és hagyja teljesen megszáradni néhány napig, és jobb lesz a végeredmény.

mit jelent, ha folyamatosan angyalszámokat lát

Mi a tapasztalatod Little Greene Tom's Eggshelljével?

Kiváló minőségű festék szerintem. A National Trust logó a fedélen nem csak a bemutatót szolgálja, hanem a tartós védelmet is szolgálja.



Melyik a legjobb tojáshéjfesték az átlátszatlanságra?

A Scuff-X elég egyértelmű, de csak a kereskedelemben dolgozók számára ajánlott. Ha otthoni használatra keresel valamit, próbálj ki valami olyasmit, mint a Johnstone akril tojáshéj.

Használjak Dulux Diamond Eggshell-t rosszul vakolt falakra?

A rosszul vakolt falakon a tojáshéj tényleg nem fog jól kinézni. Azt tanácsolom, hogy inkább a Diamond Matt opciót válasszam. Sokkal jobb lesz, ha a tökéletlenségeket elrejti.

Javasolná a Dulux's Eggshell használatát alapozott konyhai egységek festésére?

Túl sok történetet hallottam olyan festőktől, akik tojáshéjat használtak konyhabútorokon, és csalódottak voltak amiatt, hogy nem elég strapabíró ahhoz, hogy megbirkózzanak a mindennapi kopással. Néhányan a Duluxtól azt is mondták, hogy nem igazán famunkára való. A legjobb, amit tehet, ha inkább szaténfa bevonatot választ. Ez alkalmasabb konyhaszekrény .

Ügyfelem Dulux Trade WB gyémánt tojáshéjat szállított az összes famunkához. A jelenlegi burkolat vízbázisú szaténnak tűnik. Milyen a termék tartóssága és tapadása ebben a helyzetben?

Az AkzoNobel néhány hónappal ezelőtt bejelentette, hogy a Diamond Eggshell már nem alkalmas famunkára, miután elvégezték a felülvizsgálatot. A legjobb megoldás, ha Dulux Diamond Satinwoodra cseréled, mert az sokkal jobb munkát fog végezni.

Volt már problémája az olaj alapú tojáshéjak füstjével?

Amikor olajalapú tojáshéjra hengert használok, a gőzök nevetségesek, és patak lesz a szemem. A szatén és a fényesség rendben van, de a tojáshéj… nem annyira.

Olaj alapú tojáshéjra festek vízbázissal. Csiszoljam le a felületet, majd vigyem fel két rétegben?

Ha régi olajbázisú festéket használ, először egy tapadó alapozót használhat. Ezt leszámítva jó indulhat.

Használhat tojáshéjat falakra?

én személy szerint nem tenném. Emlékszem egy munkámra, amelyet néhány évvel ezelőtt végeztem, amikor az ügyfél tojáshéjjal szállított, és ez csak egy rémálom volt. 4 réteggel később, és még mindig nem nyűgözött le a végeredmény. A matt emulzió az előrevezető út!

Az ügyfél Farrow and Ball tojáshéj-bevonatot vásárolt bejárati ajtajához (víz alapú). Mi a legjobb aljszőrzet hozzá?

A Farrow & Ball minden fedőréteghez elkészíti a megfelelő alapozót/aláfestést. Ellenőrizze a színt az F/B színkártyán – wt (meleg tónusú aljszőrzet) felirat jelenik meg. A tojáshéjuknak megvan az a szokásuk, hogy nem száradnak ki, ha másokra kenik, így a legjobb, ha a saját aljszőrükhöz ragaszkodnak.

A Scuff-X szatén és a tojáshéj ugyanolyan tartósak, mint egymás?

A tojáshéj szerintem nem olyan tartós, mint a szatén.

Mi a véleményed a Scuff-X tojáshéjról?

Annak ellenére, hogy vízbázisú, úgy folyik, mint egy olajbázisú festék, kiváló fedőképességgel rendelkezik, és fantasztikus végeredményt is biztosít. Nagyon drága, így nem vagyok benne biztos, hogy barkácsolásra használnám, de a tojáshéjfesték hosszú utat tesz meg, és gyorsan megy is.

Allergiás tüneteket kaptam, amikor akril tojáshéjat használtam MDF-en. Ez gyakori probléma az emberekben?

Valószínűleg az MDF por az oka. Mindig viselnie kell maszkot, amikor MDF-fel dolgozik, különösen akkor, ha lecsiszolja.

Crown tojáshéj olaj alapút használok, színre színezve, és 3 nap után még mindig fényes. Az is jól meg volt keverve. Mennyi időbe telik, míg leesik a fényesség?

Egy hónapja Crown Trade tojáshéjat kevertem, és nagyon fényesnek találtam. Az ügyfél nem volt elégedett, ahogy én sem, ezért kicseréltük festékre és papírra, ami rendben volt. A Crown szerint néhány nap elteltével elhalványul, de akár három hónapig is eltarthat. Hagytam állni pár hétig, mielőtt bármit is hoznék.

Azon gondolkodom, hogy az uPVC ablakaimat szatén/tojáshéjas felületre fújom. Valami termékajánlat?

A Monster Paints cellulóz alapú külső festéket készít uPVC-hez, amely ecsettel vagy permetezhető. Talán érdemes lenne ezzel próbálkozni.

Mi a véleményed a Dulux tojáshéjáról?

szerintem nagyszerű. Könnyen használható, nincs képkeretezés, homogenizált felülettel rendelkezik, és soha nem volt vele probléma. Igen, egy kicsit drága, de azt kapod, amiért fizetsz.

Hamarosan elkészül a fa mennyezet. Emulziós emulzióval festették, de nem csomózták, és látom, hogy átjönnek a csomók. Az ügyfél fehér tojáshéjjal szeretné elkészíteni. Mi a legjobb eljárásom?

A legjobb megoldás az, ha először visszacsiszolja a csupasz csomókat, és csomózási megoldást használ. Használjon jó tojáshéj-alapozót, mielőtt a szokásos módon folytatná.

mit jelent a 222 -es angyal

Van egy MDF kandallót festeni. Mit gondolsz? Csiszolja le, 2 réteg BIN, majd tojáshéj?

Én a Coverstaint választanám a BIN felett, mivel egy kicsit testesebb, és nem olyan rideg. Előfordulhat, hogy nem kell annyi réteget felvinnie, ha Covertaint használ.

Milyenek az Axus Onyx ecsetek tojáshéjhoz?

Megfelelő mennyiségű festéket tartanak, és szépen vágnak is. Nem hagynak ecsetnyomokat, és a sörték elég merevek. Általában Purdy-t használok, de azt mondanám, hogy ez egy jó alternatíva, különösen, ha alacsony a költségvetése. Nem tudom garantálni a hosszú élettartamot, mivel nem használtam őket hosszabb ideje.

Volt már olyan munka, ahol egy ügyfél akril emulziót festett közvetlenül a tojáshéj felületére a falakra alapozás nélkül. Repedés van mindenhol. Mi a legjobb megoldás?

1000-es fokozatú béléspapírral bélelném ki. Ha ez nem teszi meg a feladatot, jobb, ha az egész helyiséget bevonja.

Crown Fast Flow vagy akril tojáshéj mennyezethez?

A Fast Flow egy hibrid festék, amelyet famunkákhoz terveztek. Az akril tojáshéjat falra és mennyezetre is tervezték, így én az utóbbit választanám. Sokkal olcsóbb is lesz!

Melyik a legjobb henger tojáshéj felhordásához a gardróbajtókra?

Két nyűgös Bloke azt használnám.

Vélemény az Andura tojáshéjról?

Használtam a tojáshéjat, nagyon jó volt használni és gyorsan szárad. Az árért tényleg nem tévedhetsz a cuccban.

A belső ajtóim fémből készültek, és gyémánt tojáshéjat szeretnék rájuk használni. Kell-e alapozót használnom?

én mennék vele Dulux professzionális aljszőrzet amely fém és fa felületekre való.

Használtad a Neptun tojáshéját famunkákhoz? mi a véleményed róla?

Én személy szerint nem rajongok érte. Úgy gondolom, hogy a legtöbb Neptune festékkel legalább 3 rétegre van szükség a jó felület eléréséhez, bár lehet, hogy a szemem túl éles!

Jövő héten festem a konyhabútoromat Farrow & Ball Modern tojáshéjjal. Lehet hozzá Floetrol-t adni és az előnyös?

A Farrow and Ball festékek sok pálcikát kapnak a dekorátoroktól, de a tojáshéjuk kiváló. Sokat használtam különféle szekrénykészítőkhöz, és mindig adok hozzá Floetrol-t, ami kiváló sima felületet biztosít. Jó párszor használtam és soha nem volt gond.

Kapcsolódó hozzászólások:

garázskapu festéseHogyan festsünk garázsajtót Fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a festéküzlet működtetésekor Alapértelmezett miniatűrKérdések és válaszok: Csempefesték Alapértelmezett miniatűrHasználhat emulziós festéket fára? Alapértelmezett miniatűrTudsz Pebbledash-t festeni? Stabilizáló megoldás: mikor és hogyan kell használni Kategóriák DIY útmutatók Hozzászólás navigáció
Kategória
Ajánlott
Lásd Még: